Bladella pas laat op winst tegen mat PSV/av

Op sportpark De Herdgang in Eindhoven wonnen de blauwwitten met 0-2 en dit was nauwelijks een afspiegeling van het aantal kansen dat beide ploegen kregen. Alleen Bart de Jong al verscheen zeker zes keer vrij voor het PSV-doel, maar de kleine vleugelaanvaller van Bladella had absoluut zijn dag niet. Hier zette de thuisclub nagenoeg niets tegenover.
Vanaf de eerste minuten had Bladella het betere van het spel, maar het gebrek aan scorend vermogen was duidelijk zichtbaar. Trainer Huub Vermeulen: "De cijfers liegen wat dit betreft niet (18 voor en 6 tegen, red.). We hebben gewoon moeite om te scoren, ondanks dat we genoeg creëren. Als we vandaag een spits hebben die ze binnenschiet, winnen we hier met 5-0." En daarmee overdreef de Valkenswaardse oefenmeester niet. Naast De Jong, kwamen ook Joep van de Ven, Niels Krekels en Stijn Wouters in kansrijke positie, maar zij verzuimden PSV écht pijn te doen.
Of het te maken had met de erbarmelijke leesbaarheid van de rugnummers van Bladella, werd niet duidelijk, maar de verdedigers van PSV kregen nauwelijks vat op de beweeglijke aanvallers van de tegenstander. In de 2de minuut kogelde Van de Ven de bal rakelings over de lat en vier minuten later trof Krekels het zijnet, na een vlot lopende aanval. Het initiatief lag volledig bij Bladella en het leek slechts een kwestie van tijd voordat de bezoekers zouden scoren. Zoals gezegd, had met name De Jong zijn vizier niet goed afgesteld en kon PSV-doelman Szymon Mlodak telkens redding brengen.
Opstootjes
Verder dan een schot van Larbi Kerkaze kwam PSV niet. En ook na rust was het aanvalsspel van de Eindhoven pover. Het werd allemaal wel wat onvriendelijker en scheidsrechter Manichand moest enkele malen handelend optreden bij forse overtredingen en kleine opstootjes. In de 67ste minuut was iedereen met iedereen ruzie aan het maken en vroegen de verkleumde toeschouwers op de tribune zich ongetwijfeld af waar dit haantjesgedrag voor nodig was. En of de spelers hun energie niet beter konden gebruiken om te voetballen.
Nauwelijks drie minuten later stond de 0-1 op het scorebord. Een vrije trap werd hoog voor het doel gebracht, waar Tom Maas boven doelman Mlodak uittorende en raak kopte. PSV moest nu komen, maar de formatie van interim-trainer Jeroen Mecking, werd nauwelijks gevaarlijk. Eerder waren de roodwitten nog wel twee keer dicht bij een doelpunt geweest, maar Jordy de Kat en Larbi Kerkaze (vrije trap) vonden een uitstekende doelman Nick Vermeiren op hun weg. Bladella kreeg nog enkele kansen op de 0-2, maar het was uiteindelijk invaller en verdediger Rob van den Boom die het juiste voorbeeld gaf. Vrij voor Mlodak knalde hij de bal in de kruising.
OPSTELLINGEN:

PSV/av: 1. Szymon Mlodak, 2. Mark Linssen, 3. Rick Verbeek, 4. Stephan Wijlaars, 5. Larbi Kerkaze (18. Jeroen Mattheeuwse), 7. Jordy de Kat, 8. Daan Slaats, 9. Arber Gjoka, 15. Finn van Eck, 17. Antonio Greven, 19. Calvin van Bruggen.

Bladella: 1. Nick Vermeiren, 2. Teun Grimbergen, 3. Max Jansen, 4. Tom Maas, 7. Cas Vosters (6. Pim van Erp), 8. Stijn Wouters, 9. Niels Krekels, 10. Anel Selimovic, 11. Bart de Jong, 12. Joep van de Ven, 15. They Lauwers (5. Rob van den Boom).