Beker: Bergeijk verrast Hapert. Heeze moeizaam voorbij Geldrop 2

Bergeijk – Hapert: 3-1
Bergeijk heeft in de beker verdiend gewonnen van een tegenvallend Hapert.  Bergeijk kwam op 1-0 toen Lars Luiten na 26 minuten de Hapert-keeper verraste. Hapert kreeg kansen op de gelijkmaker maar wist niet tot scoren te komen. Bergeijk verhoogde tot 2-0 via Jorn Willems. Na rust counterde Bergeijk redelijk gemakkelijk  tot 3-0. Uiteindelijk  konden de bezoekers tot 3-1 besluiten via een goal van Jordi Huybregts.

Bergeijk begon goed en in de 7e minuut werd een kans van Gijs Jansen verijdeld door de Hapert-keeper. In de 26e minuut nam Bergeijk de leiding toen Lars Luiten een schuiver tot 1-0 in het doel wist te werken. Hapert probeerde terug te komen maar inzetten eindigde in het zijnet of werden verijdeld via een kopbal.  Bergeijk bleef effektief en in de 36e minuut was Jorn Willems er als de kippen bij om 2-0 aan te tekenen. Bergeijk counterde  in de 2e helft naar 3-0 via Colin Bergmans die magnifiek scoorde met en verre lob . Pas in de 78e minuut kon Hapert tegenscoren via Jordi Huybregts.

RKSV Heeze - Geldrop 2: 3-2
Het eerste kwartier was voor Geldrop 2. Ze waren duidelijk de betere partij. In de 19e minuut kwamen ze dan ook niet onterecht op voorsprong. Na een aanval over links werd de bal uit een voorzet binnen geschoten: 0-1.

Daarna kwam de thuisploeg beter in het spel. In de 27e minuut kregen ze een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel. Na enig onderling beraad was het Noud Doezé die deze vrije trap nam. En dat deed hij goed. Met een harde, lage schuiver in de uiterste linkerhoek, liet hij de Geldropse doelman geen kans, hoewel die in de goede hoek lag: 1-1. Tot de rust kwam daar geen verandering in.

In de tweede helft waren er wat omzettingen bij de thuisploeg. Tom Krieckaert en Steven van Dijk kwamen in de ploeg en dat gaf wat meer stabiliteit. In de 63e minuut had dat resultaat. Berend Michels gaf een voorzet van links, die uiteindelijk bij Koen van Lierop belandde. Deze bedacht zich geen seconde en schoot de bal tegen de touwen: 2-1. Een kwartier later leek Steven van Dijk de wedstrijd te beslissen. Jorg van Galen stuurde hem diep. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar Steven mocht door van de goed leidende scheidsrechter en gaf de doelman geen kans: 3-1.

De bezoekers drongen aan en in de blessuretijd werd een afstandsschot doorgekopt (het was niet duidelijk door wie) en de bal verdween over de Heezer doelman in de goal: 3-2. Dat was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

RKSV Nuenen – Brabantia: 3-1

RKSV Nuenen startte voortvarend aan de wedstrijd en stond binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van de 18-jarige Sem van de Broek de vervanger voor de geblesseerde Thom van de Donk. Na deze vroege voorsprong viel er in de eerste helft niet veel meer te beleven.

In de tweede helft begon Nuenen wederom voortvarend en had de voorsprong snel kunnen uitbreiden, maar verzuimde in de afwerking. Brabantia kon daardoor terug komen in de wedstrijd toen Florian Ross via een strafschop de aansluitingstreffer scoorde. Nuenen begon een beetje te wankelen en Brabantia was dichtbij de gelijkmaker. Maar Reva Kreekels bracht aan alle onzekerheid een einde door 15 minuten voor tijd de marge weer op twee te brengen. Eindstand 3-1

Geldrop - RPC: 4-2
Geldrop 1 heeft met 4-2 gewonnen van RPC 1 uit Eindhoven en plaatst zich voor de derde ronde van de districtbeker. In de eerste helft keek VV Geldrop 1 slechts vijf minuten tegen een achterstand aan op RPC 1. Lars de Haas scoorde de gelijkmaker.

In de tweede helft zette Rick Wijnen (voorheen speler van VV Geldrop) het uitspelende team weer op voorsprong. VV Geldrop 1 wist de wedstrijd om te buigen en wist door doelpunten van aanvoerder Mark Werts, Tom Dekkers en Gideon Pieschel de overwinning van 4-2 binnen te halen.

FC Cranendonck - Reusel Sport: 1-4
Schamele 1-4 overwinning voor Reusel Sport/ CoTrans gezien de gecreëerde kansen in bekerwedstrijd tegen FC Cranendonck.

Afgelopen zondag stond na de poulewedstrijden de eerste bekerronde op het programma. Voor Reusel Sport/ CoTrans stond de uitwedstrijd tegen FC Cranendonck op het programma. Zij kwamen in de poule met Budel, de Raven en Rood-Wit’67 als sterkste uit de poule, met als grootste verassing de 1-0 overwinning op Budel. Harry LaVallette startte met Ralf van Gool, Stef Jansen, Ruud Jansen en Boudewijn van Buggenum in de basis. Reusel Sport/ CoTrans was de bovenliggende ploeg en kreeg veel kansen, maar alleen Ralf van Gool kon de uitblinkende FC Cranendonck keeper de eerste helft verassen 0-1. De tweede helft groeide doelman Ton van Happen tot een geweldige hoogte, liefst tien keer kwamen de Reuselse voorwaartse alleen voor van Happen. Zelfs een toegekenden penalty verwerkte hij tot corner. Het verschil werd gemaakt door de ingevallen Dave Hermans en Ralf Lavrijsen twee keer wat een 1-4 overwinning opleverde voor Reusel Sport/ CoTrans, onder leiding van een prima leiding van scheidsrechter Luc van Moll uit Bergeijk.

Reusel Sport/ CoTrans kwam deze middag het beste uit de startblokken tegen FC Cranendonck, die op dit moment op de vierde plaats staan in de vierde klasse. Nadat Jim Daniels in de 2e minuut z’n inzet juist naast zag gaan kwam Reusel Sport/ CoTrans in de 11e minuut op voorsprong. Jim Daniels gaf een paas op Wout Vosters, die z’n inzet zag gekeerd door de FC Cranendonck goalie , waarna Ralf van Gool in de rebound raak schoot 0-1. Het vervolg in de eerste helft speelde zich veel al af op de helft van de thuisploeg, die op de counter loerde. Zowat het gehele team kreeg kansen om de score te verhogen maar vond veelal Ton van Happen op hun weg. In de 34e minuut moest Thom Wouters geblesseerd het veld verlaten, Brahim kwam voor hem in het veld. In de 37e minuut kreeg de thuisploeg z’n eerste kansje, slecht uitverdedigen gaf Jens Abrahems een schietkans die over ging. Met een prachtig afstandsschot van Mark Faes juist over gingen beide teams de rust in, met een magere 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

Reusel Sport/ CoTrans begon de tweede helft met een geweldig offensief wat niet een maar twee handen vol kansen gaf, waarbij Jim Daniels vier maal binnen vijf minuten alleen voor keeper van Happen kwam. Hij had enkele fraaie solo’s maar kon ze niet doeltreffend afronden. Reusel Sport/ CoTrans bracht hierna Dave Hermans voor Ralf van Gool in en even hierna Ralf Lavrijsen voor Job Dickens. Met een solo van Dave Hermans, koud in het veld, gaf hij Ton van Happen geen schijn van kans en bracht de stand op 0-2. In de 79e minuut bracht Rob Slenders de spanning weer terug met een fraaie omhaal uit een corner, zo zorgde hij voor 1-2. Met twee doelpunten van Ralf Lavrijsen en een gemiste strafschop van Dave Hermans eindigde de wedstrijd met 1-4. Een sportieve wedstrijd tussen beide teams met een verdedigend FC Cranendonck en een volop aanvallend Reusel Sport/ CoTrans, die zich voor de volgende ronde heeft geplaatst.

SCG'18 - DOSL: 2-0
DOSL moest vandaag aantreden tegen fusieclub SCG’18 uit Sint Michelsgestel.

Op het mooie hoofdveld moest er gespeeld worden tegen de derdeklasser. In de begin fase was het aftasten van elkaars kwaliteiten, SCG’18 had het meeste balbezit, maar DOSL stond verdedigend goed. De eerste beste kans voor de thuisploeg was raak, daar waar DOSL in de voorhoede de bal verloor, schakelde SCG’18 direct door een diepe bal achter de verdediging te geven en het was Arthur Bot die de bal diagonaal binnen schoot,  1-0. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam DOSL ook tot een aantal kansen, eerst schoot Joris Hurkmans de bal nipt over en even later was het Jay Leuverink die een goede kans kreeg op de gelijkmaker.

In de tweede helft ging DOSL verder naar voren voetballen en SCG’18 loerde steeds op de counter. In het laatste kwartier was het eerst Willem Bax die namens DOSL de bal langs schoot en even later had Ezra Biolek een vrije kans om de gelijkmaker te maken, maar ook hij miste.

De beste kans was van Bram Thijssen die na goed voorbereidend werk van Rick van Hooff, die de bal vrij voor voeten kreeg maar Thijssen schoot de bal  jammerlijk naast de doelpalen. In de 88e minuut besliste SCG’18 de wedstrijd toen Roy Groenendaal uit een counter goed afrondde, 2-0.