ACHT - Vessem: 1-1

Op deze voorlaatste wedstrijd van de competitie stond er voor VV Acht niks meer op het spel. Vessem daarentegen kan, evenals vorige week, op tweede plek eindigen. De tweede plaats op de ranglijst geeft een vrijstelling van de eerste speelronde van de nacompetitie.

De eerste plaagstoot was voor Vessem. In de 7e minuut kopte Merijn van Ham naast het doel. Aan de andere kant probeerde met rugnummer 300, vanwege zijn 300 ste wedstrijd, Bart van den Hurk het met een afstandsschot. Maar het schot ging over. De volgende aanval was wel raak.  Nummer 2 Verkerk zette goed voor waarop Roestenburg die vanuit de draai de 1 - 0 inschoot. Vessem probeerde in de 30e minuut wat terug te doen. De voorzet van Van Ham werd door niemand aangeraakt. De 1 - 1 kwam evenwel 2 minuten later. Vanaf de linkerzijde werd een bal voorgezet en door iedereen gemist, behalve Louis van Diessen die tegen de tweede paal stond en de bal binnen duwde.  Het volgende vliegende schot van Frans van Diessen ging naast het doel van de thuisclub. Goed doorzetten van Louis van Diessen op het middenveld bracht de bal bij Merijn van Ham. Hij maakte de keuze om op doel te schieten tegen de keeper en niet naast hem naar de vrijstaande Jaap van Diessen te spelen. Ruststand 1–1.

Na een hapering in de verdediging  van de uitploeg kwam Vunge in scoringspositie. Maar goed keeperswerk van Marijn van Rooy voorkwam de voorsprong voor de thuisploeg. Ook de volgende aanval was van VV Acht. Een goede rush van achteruit, van Pieter van Kemenade werd afgerond met een schot op doel. De goalie van Vessem tikte de bal tot hoekschop. Een goed opgezette aanval in de 72e minuut van de gasten werd afgerond met een voorzet van Merijn van Ham op de ingevallen Roel Sterken. Zijn kopbal was te zwak om gevaarlijk te zijn. Het schot van Sterken 2 minuten later was een stuk beter. Met de vingertoppen wist doelman De Veld de bal tot hoekschop te werken. Vessem drukte meer in deze fase en kregen we het Vessems kwartiertje van weleer te zien. Een vrije trap van Thomas Maas werd door iedereen gemist en ging rakelings langs de doelpaal. Daarna volgde de grootste kans van de wedstrijd. Jop de Laat ging goed door op rechts, zette voor, maar Merijn van Ham wist net niet te scoren.  Ook de kopbal van Louis van Diessen trof  geen doel en bleef de 1-1 op de klok staan. Bergeijk was met de winst de lachende 3e, door de 2e plaatst op de ranglijst in te nemen.

ACHT - Vessem (verslag Vessem)

Na een hapering in de verdediging  van de uitploeg kwam Vunge in scoringspositie. Maar goed keeperswerk van Marijn van Rooy voorkwam de voorsprong voor de thuisploeg. Ook de volgende aanval was van VV Acht. Een goede rush van achteruit, van Pieter van Kemenade werd afgerond met een schot op doel. De goalie van Vessem tikte de bal tot hoekschop. Een goed opgezette aanval in de 72e minuut van de gasten werd afgerond met een voorzet van Merijn van Ham op de ingevallen Roel Sterken. Zijn kopbal was te zwak om gevaarlijk te zijn. Het schot van Sterken 2 minuten later was een stuk beter. Met de vingertoppen wist doelman De Veld de bal tot hoekschop te werken. Vessem drukte meer in deze fase en kregen we het Vessems kwartiertje van weleer te zien. Een vrije trap van Thomas Maas werd door iedereen gemist en ging rakelings langs de doelpaal. Daarna volgde de grootste kans van de wedstrijd. Jop de Laat ging goed door op rechts, zette voor, maar Merijn van Ham wist net niet te scoren.  Ook de kopbal van Louis van Diessen trof  geen doel en bleef de 1-1 op de klok staan. Bergeijk was met de winst de lachende 3e, door de 2e plaatst op de ranglijst in te nemen.