Zestienjarige doelman held van Oirschot Vooruit

In de 77e minuut moest hij redding brengen bij een 1-2 voorsprong voor Oirschot Vooruit. In dit duel heeft Kuulkers waarschijnlijk zijn scheenbeen gebroken. De scheidsrechter staakte het duel tijdelijk en de zesttienjarige Niels Stockman moest zich klaarmaken voor een invalbeurt. Na de tijdelijke onderbreking hervatte de scheidsrechter de wedstrijd met een strafschop voor Heeswijk. Deze werd door Stockman vakkundig gestopt en even later verrichtte de B1-doelman wederom een goede redding. Oirschot Vooruit sleepte daardoor de 1-2 overwinning over de streep. Met Stockman als grote held van de middag.

Oirschot Vooruit stijgt door deze overwinning naar de tweede plaats in de tweede klasse F, maar moet het voorlopig stellen zonder de ervaren Kuulkers.

Wedstrijdverslag
Oirschot Vooruit speelde vandaag in een regenachtig Heeswijk tegen de lijstaanvoerder van de tweede klasse F. Vanaf de aftrap was Heeswijk de bovenliggende partij. Oirschot Vooruit moest zich beperken tot verdedigen en een spaarzame tegenstoot. Na een kwartier spelen kreeg Heeswijk een vrije trap te nemen van circa 25 meter recht voor het doel van Oirschot Vooruit. De goed genomen vrije trap belandde tot opluchting van Oirschot Vooruit op de paal. Kort daarna was het echter wel raak voor Heeswijk. Na een te korte terugspeelbal kon spits Wouter van Dijk van Heeswijk de uit zijn doel gekomen Menno Kuulkers de bal ontfutselen en de 1-0 aantekenen.

Oirschot Vooruit bleef niet bij de pakken neerzitten en kreeg na een half uur spelen een corner te nemen. De bal kwam voor het doel maar werd door Heeswijk weggewerkt. De bal werd echter meteen weer voor het doel gebracht waar Joost Kemps het laatste zetje aan de bal gaf en de 1-1 op het scorebord bracht. Gezien het spelbeeld wellicht iets tegen de verhouding in maar geen enkele Oirschot Vooruit supporter vond dat erg. Heeswijk bleef wel aandringen maar kansen kwamen er niet meer en de rust brak aan met een 1-1 tussenstand.

Na de hervatting speelde Heeswijk weer op de aanval maar Oirschot Vooruit kon meer en beter tegenspel bieden. Dat resulteerde in de 48e minuut in een bal die op links werd gespeeld naar Dorus van de Wal. Hij passeerde zijn tegenstander en kwam met de bal dicht bij de achterlijn. Iedereen dacht aan een voorzet maar hij schoot de bal bij de 1e paal langs de keeper het doel in. Een 1-2 voorsprong voor Oirschot Vooruit dus.

Oirschot Vooruit slaagde er steeds meer in om zelf ook aan aanvallen toe te komen. Er ontstonden daardoor wel meer kansen voor Oirschot Vooruit maar die werden helaas niet benut. Ook Heeswijk kreeg spaarzame kansen maar de verdediging van Oirschot Vooruit stond goed.
In de 80e minuut kwam er een bal voor het doel van Oirschot Vooruit waarop Wouter van Dijk van Heeswijk stevig doorging. Keeper Menno Kuulkers kwam uit zijn doel en raakte hierbij de speler van Heeswijk. De scheidsrechter vond dat Menno Kuulkers een overtreding had begaan en floot voor een penalty voor Heeswijk. Daarna bleek echter dat de Oirschots goalie een zware blessure had opgelopen. Het duurde circa 45 minuten alvorens Menno met de ziekenauto het veld had verlaten. Menigeen dacht dat de wedstrijd zou worden gestaakt maar de spelers hadden zelf aangegeven de wedstrijd te willen uitspelen.

Bij Oirschot Vooruit was Daan van Nunen inmiddels in het veld gekomen voor Job van Gestel en Niels Stockman, de keeper van de B1, kwam in het veld voor de afgevoerde Menno Kuulkers. Hij kreeg de ondankbare taak de te nemen penalty van Heeswijk te stoppen. Niels trok zich daar niets van aan en wist de toch goed ingeschoten penalty uit zijn doel te houden. Daarna stonden er nog 10 spannende minuten op de klok waarin Heeswijk alles probeerde om toch nog de gelijkmaker te scoren. Daar slaagde men niet meer in zodat Oirschot Vooruit, ondanks het verlies van de sluitpost, als winnaar het veld verliet.

Door dit resultaat en de ander uitslagen staat Oirschot Vooruit nu tweede op de ranglijst.