logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Basemans Schoenen Stadspaviljoen

10 februari 2019 | 1e klasse D

Deurne - De Valk: 3-2


Deel dit bericht:


Het was weer puzzelen voor Jurgen Elbers met de formatie tegen hekkensluiter De Valk. Een paar disciplinaire bankzitters en de afwezigheid van Maarten Vos noopten de trainer om Twan Hendricks te bombarderen tot linksachter. Ook Wim Verbeek mocht starten als centrale verdediger en Daan Geven als controlerende middenvelder. De eerste mogelijkheid was voor Stefan van der Werf na een goede dieptepass van Verbeek, maar de controle ontbrak om tot scoren te komen. In de 12e minuut kwam De Valk enigszins gelukkig op voorsprong. Gelegenheidsback Hendricks leed onnodig balverlies waardoor De Valk vanaf rechts voor kon geven. Yuri Veeneman zag de bal via de kluts en de binnenkant van de paal in het net net verdwijnen. Deurne verzuimde drie minuten later langszij te komen toen een goede aanval op links bij Jan Kuipers belandde. Zijn gerichte schot ging tegen de paal, waarna de rebound van Parfait Luwawa een prooi was voor de keeper. Deurne bleef zonder goed te spelen de bovenliggende partij, maar kansjes voor van der Werf en Luwawa leiden niet tot goals. De tweede mogelijkheid voor De Valk leidde wel tot de 0-2 . Een aanval over rechts werd slecht weggewerkt door Verbeek, die zelf redde ten koste van een uitbal bij de cornervlag. Uit de ingooi werd de bal richting het doel gelepeld en keeper Frank Derks kon niets anders dan de bal tegen de lat werken. De rebound was een makkelijk prooi voor De Valk. Opnieuw de opdracht aan Deurne om een 2-0 achterstand weg te werken, hetgeen de laatste weken te veel aan de orde is. Gelukkig kon Deurne 2 minuten na de goal van De Valk de belangrijke aansluitingstreffer noteren. Stefan van der Werf ronde een dieptepass van Twan Hendricks beheerst af 1-2 in de 36e minuut. Deurne probeerde druk te zetten, maar tot de thee leidde dat niet tot kansen.

Na een kwartiertje in de 2e helft waren er opnieuw mogelijkheden voor van der Werf, eerst ging een afstandsschot net over het doel en daarna kon hij een goede actie van Luwawa net niet in een doelpunt omzetten. Rond de 70e minuut werden Daan Geven en Wim Verbeek vervangen door Quincy Plas en Ruhendry Martina en ging Deurne achterin 1:1 spelen. Martina was direct gevaarlijk en zag een prima voorzet net niet door iemand aangeraakt worden. In de 78e minuut werd diezelfde Martina door van der Werf vrijgespeeld op een meter van de linkerpaal, maar zijn inzet werd tegen de paal geschoten. Vervolgens werd Job Steeghs nog ingebracht voor Hendricks met als doel oorlog te maken rond de zestien.  Dat lukt heel aardig, bij de eerste de beste actie in de 84e minuut wist Steeghs een vrije trap af te dwingen op 20 meter van het doel en Jan Kuipers haalde de trekker over 2-2. Volkomen verdiend, omdat de Valk zich in de 2e helft alleen bezig hield met het verdedigen van de voorsprong een niet tot één schot op goal kwam. Jurgen Elbers zette zijn mannen aan om vol voor de winst te gaan. Opnieuw goed werk van Steeghs leidde een paar minuten later tot een kans voor Luwawa, die zijn inzet geblokt zag. De daaruit volgende corner vanaf rechts door Jan Kuipers werd door Yuri Veeneman perfect binnen gekopt 3-2. Steeghs werd een linie naar achter gehaald en Deurne zag de voorsprong niet meer in gevaar komen. In tegendeel, er waren nog kansen voor Deurne via een ziedend schot van Martina, dat door de keeper van De Valk prima werd verwerkt en ook Luwawa kreeg nog een kansje toen de keeper buiten het strafschopgebied de bal kwijt was, maar zijn schuiver ging net naast het doel. Al met al een terechte en ook noodzakelijke overwinning voor SV Deurne zonder tot echt goed voetbal te komen. 

DE VALK ZIET VOORSPRONG IN SLOTFASE IN ROOK OPGAAN EN BLIJFT MET LEGE HANDEN ACHTER IN DEURNE (verslag De Valk)

Het zag er allemaal zo goed uit voor De Valk, vlak voor de rust op 0-2 komen en het team streed met hart en ziel. Toch was het net niet genoeg, want nog in de eerste helft maakte SV Deurne de aansluitingstreffer en in de slotfase zag de ploeg van Ruud van der Rijt in twee minuten tijd alles door de vingers glippen en was de kater enorm te noemen. 

De wedstrijd ontbrandde gelijk met twee mogelijkheden voor SV Deurne, maar De Valk doelman Dennis Verhoeven wist een vroege achterstand te voorkomen. De Valk werd ook al snel in de wedstrijd dreigend toen een terugspeelbal niet goed verwerkt werd door SV Deurne doelman Frank Derks en Tim Bombeeck de bal kon onderscheppen en met een hard laag schot de bal rakelings voorlangs het doel schoot. Niet veel later werd een prachtige combinatie door het hart van de Deurnese verdediging doeltreffend afgerond door Tim Bombeeck op aangeven van Bjarne van de Ven, maar scheidsrechter Rachid Hajo keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Een minuut later was het alsnog raak voor De Valk, Danny van den Eijnden kwam gevaarlijk door over de rechterkant en gaf Luuk Broers een niet te missen kans en schoot De Valk in de twaalfde minuut op 0-1. Na ruim een kwartier was het de thuisploeg die tweemaal dicht bij de gelijkmaker kwam, eerst was het Jan Kuipers die de lat raakte en in de rebound schoot Parfait Luwawa tegen de voeten van doelman Dennis Verhoeven. Het spel golfde in die eerste helft op een neer, zo was Stefan van der Werf met een kopbal bijna trefzeker en was Danny van den Eijnden met een kopbal uit een voorzet van Bjarne van de Ven ook bijna doeltreffend. Tien minuten voor de rust ging SV Deurne doelman Frank Derks in de fout bij een hoge bal die via de doelman en de lat voor de voeten kwam bij Koen van Steensel die eenvoudig de 0-2 tegen de touwen kon schieten. Lang kon De Valk niet van deze ruime marge genieten, want twee minuten later was het Stefan van der Werf die slordig balverlies hard afstrafte en beheerst de bal in het doel schoot voor de aansluitingstreffer 1-2.

In de tweede helft ging SV Deurne op zoek naar de gelijkmaker en zocht veelal met de lange ballen van achteruit op de spitsen waar De Valk zijn handen vol aan had. Kansen waren schaars. Na een klein uur spelen ging bij De Valk aanvoerder Michiel van den Besselaar die net terug is van een spierblessure naar de kant en werd vervangen door Mike Bruinen. Vlak daarna was de thuisploeg uiterst gevaarlijk bij een voorzet van Parfait Luwawa die door Harm van der Steen en Stefan van der Werf bijna afgerond kon worden, maar doelman Dennis Verhoeven wist een tegentreffer af te wenden. SV Deurne ging naarmate de tweede helft vorderde steeds meer risico nemen en bracht de aanvallend ingestelde Ruhendrey Martina en Job Steeghs binnen de lijnen in plaats van de verdedigers Wim Verbeek en Twan Hendricks. Met nog een klein kwartier te spelen leek SV Deurne de gelijkmaker te gaan maken toen uit een voorzet van Stefan van der Werf de bal voor het inschieten leek door Ruhendrey Martina, maar de invaller schoot de bal tegen de buitenkant van de paal en ontsnapte De Valk. Zou De Valk dan voor al het harde werk dat de ploeg verzet heeft deze middag dan beloond worden met de tweede overwinning van het seizoen? Nee, want met nog zes minuten op de klok was het Jan Kuipers die met een rake vrije trap daar een stokje voor stak 2-2. SV Deurne rook bloed en ging door voor de driepunter en die kwam er ook nog, een hoekschop twee minuten na de gelijkmaker werd binnen gekopt door verdediger Yuri Veeneman en was het aanwezige thuispubliek in extase: 3-2. De Valk zocht met man en macht nog naar de gelijkmaker, maar de ploeg die zo hard gewerkt had om de voorsprong over de streep te trekken had niet meer de kracht om voor enig doelgevaar te zorgen.

Een zure nederlaag voor De Valk dat liet zien tegen SV Deurne dat het zich ondanks de moeilijke uitgangspositie op de ranglijst zich strijdvaardig toont en het elke ploeg keer op keer moeilijk maakt. Het ontbreekt de ploeg aan het nodige geluk op sommige momenten en dat krijg je als je in de hoek zit waar de klappen vallen. Volgende week zondag gaat De Valk wederom vol goede moed op zaak naar de tweede overwinning van het seizoen als Chevremont op bezoek komt op Sportpark 't Valkennest.

Scoreverloop SV Deurne - De Valk 3-2(1-2)

12. 0-1 Luuk Broers

35. 0-2 Koen van Steensel

37. 1-2 Stefan van der Werf

84. 2-2 Jan Kuipers

86. 3-2 Yuri Veeneman

SV DEURNE: Frank Derks; Yuri Veeneman, Wim Verbeek(71. Ruhendrey Martina), Mark Louwers, Twan Hendricks(82. Job Steeghs); Jan Kuipers, Daan Geven(68. Quincy Plas), Gregory Lammers; Parfait Luwawa, Harm van der Steen, Stefan van der Werf.

DE VALK: Dennis Verhoeven; Bas Gulpers, Michiel van den Besselaar (57. Mike Bruinen), Aart Verberne, Wouter van Son; Koen van Steensel, Bjarne van de Ven, Sherry Kindo Kamara; Tim Bombeeck (76. Luuk Jansen), Danny van den Eijnden, Luuk Broers.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png