logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Hypotheekvisie Stadpaviljoen

10 februari 2019 | 2e klasse F

Bladella - Rood Wit V: 3-1


Deel dit bericht:


De eerste overwinning is eindelijk een feit, met de jonge doelman Stan van den Berg als ‘Man of the match’!!!

In de eerste twintig minuten leken de toeschouwers meer van de regen te duchten te hebben dan de spelers op het perfect bespeelbare kunstgrasveld. Onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Jeroen Quinten ontspon zich meteen een interessante partij. Bladella opende, door blessures en schorsingen gedwongen met een meer defensieve opstelling. Tom Maas en Stijn Wouters speelden centraal in de defensie. Tegenstander Rood Wit durfde niet meteen de aanval te kiezen. Zodoende bleef het speelveld ruim en was er de kans voor de snelle spitsen van de thuisploeg om bij gelegenheid uit te breken. Dat leverde na tien minuten al een dot van een kans op voor Bart de Jong die zijn inzet via de benen van keeper Mark Smulders net aan de verkeerde kant van de paal langs zag gaan.

Weer een achterstand
Toen paraplu’s waren dichtgeklapt bleef het spel op en neer golven met kansen aan beide zijden die, de eerlijkheid gebiedt het te zeggen, eerder ontstonden door foutjes en fouten in de beide verdedigingslinies dan door uitgekiend aanvalsspel. Na 18 minuten hanteerde Tom Maas de noodrem en kreeg Rood Wit de kans om met een penalty op voorsprong te komen. Giovanni van Bladel (!) liet zich door keeper Stan van den Berg niet verschalken en scoorde de 0 – 1. Het team van Huub Vermeulen liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleef de aanval zoeken. De gelijke stand kwam wel op een merkwaardige manier tot stand. Zowat in de middencirkel kreeg Cas Vosters in de 35ste minuut de bal aangespeeld. Hij zocht een afspeelmogelijkheid en zag daarbij dat de RoodWitgoalie ver voor zijn doel stond. “Niet geschoten, altijd mis” moet Cas gedacht hebben en zijn afstandsschot viel onder de lat in het doel. 1 – 1 dus en daarmee gingen de twee ploegen en de supporters even opwarmen omdat een geplaatst schot van Anel Selimovic even voor het rustsignaal net geen doel trof.

Knap herstel
Direct na de thee zorgde Bart de Jong voor een Bladella-voorsprong na goed voorbereidend werk van Ibou Bot. Diezelfde Ibou werd even later vreemd gestopt aan de rand van de 16 meter maar meer dan een geblokte vrije trap en een gele kaart voor de tegenstander leverde dat niet op. De druk van Rood Wit op het Bladella-doel werd hierna steeds groter. Doelman Stan van den Berg, vervanger voor de geschorste Nick Vermeiren, liet zijn klasse zien maar ook bij hem zat er af en toe een geluksengeltje op de lat. Het inzetten van Jan van Hout en Stef Schellekens als vervangers had niet het door de gasten gewenste resultaat hoewel de kansen bleven komen. Bij Bladella werden Bart de Jong en Ibou Bot vervangen door de Niels Krekels en de al even jeugdige Huib Liebregts. Logischerwijze werd het spel aan twee kanten zenuwachtiger en daarmee ook van minder niveau. De supporters van de blauwwitten hoopten dat de aanstaande winst nu niet nog een keer, zoals bij Braakhuizen, door de vingers zou glippen. Aan die vrees kwam een einde toen Stijn Wouters zich enkele minuten voor het einde achter de bal plaatste voor een terecht toegekende penalty. Daarmee zette hij de 3 – 1 vast, was de eerste overwinning binnen en kon alles wat Bladella heette opgelucht ademhalen,  

En nu tegen Hilvaria!!!
Deze overwinning zorgde voor een tevreden glimlach op het gezicht van mascotte Maud van de Ven en coach Huub Vermeulen. De rode lantaarn heeft Bladella weliswaar nog in stevig in bezit maar een overwinning komende zondag bij Hilvaria zou de achterstand op de anderen in de tweede klasse F aanzienlijk kunnen terugbrengen. Daar gaan we voor!!!!

Historisch verlies voor Rood-Wit (verslag Rood Wit V)
Kwa positie op de ranglijst als ook kwa statistieken zou Rood-Wit drie punten pakken op rode lantaarndrager in de tweede klasse Bladella. Deze eeuw stonden beide teams 12 keer tegenover elkaar en 11 keer pakte Rood-Wit drie punten en speelden beide teams slechts één keer gelijk. Echter, op zondagmiddag 10 februari 2019 boekte Bladella in het thuisduel tegen Rood-Wit Veldhoven een historische overwinning, 3-1.

Omdat het hoofdveld met tribune (natuurgras) werd afgelast moest Bladella van de KNVB verplicht uitwijken naar hun kunstgrasveld, zonder tribune en zonder duidelijke krijtlijnen. Gelet op de donkere regenwolken waren de toch nog talrijk opgekomen supporters allen gewapend met een paraplu die vooral bij het begin van het duel nodig was.

In het eerste half uur had Bladella tot twee keer toe de score kunnen of moeten openen. Bij beide kansen stond Bladella-speler Bart de Jong oog-in-oog met Mark Smulders - de doelman van Rood-Wit - die beide keren knap redde met zijn voeten. In minuut 28 werd Roodwitter Marcel Bierens over rechts in de zestien door Bladella-verdediger Tom Maas gehaakt waardoor scheidsrechter Quinten resoluut naar de stip wees. Giovanni van Bladel wees de Bladella-keeper naar de ander hoek en tekende voor de 0-1.

De vreugde hierover duurde nog geen vier minuten. Het was Bladella-speler Cas Vosters die de Rood-Wit-doelman ruim voor zijn doel zag staan en trapte vanaf het middenveld de bal loepzuiver – wind mee – over de keeper heen het doel in, 1-1 en tevens ruststand.

In de tweede helft bracht trainer Robbert Verhoeven de licht geblesseerde Jan van Hout in het veld. Al na drie minuten kwam Bladella op voorsprong. Rood-Wit-goalie Mark Smulders kwam onverklaarbaar ver uit zijn doel naar de zijrand van de 16 waardoor hij volledig uit positie kwam. Bladella-aanvaller Bart de Jong was nu wel de gelukkige door de assist eenvoudig binnen te tikken, 2-1. De thuisploeg beperkte zich grotendeels in het met lange halen wegwerken van de bal zodra deze in en rond de 16 terecht kwam. De bezoekers probeerden opbouwend Bladella uit te spelen maar zonder echte scoringskansen.

In de slotfase was Roodwitter Jan van Hout tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. In minuut 85 ging een lage schuiver van hem rakelings voor het doel over de achterlijn. Drie minuten later controleerde Jan van Hout de bal op zijn borst waarna zijn schot werd gekeerd door de doelpaal. In blessuretijd constateerde de scheidsrechter nog een handsbal van Roodwitter Mitchell Slegers. De strafschop die hierop volgde werd onberispelijk binnengeschoten door Bladella-speler Stijn Wouters, 3-1 en eindstand.

Opstelling: Mark Smulders, Mitchell Slegers, Robert Bettgens (46. Jan van Hout), Jim van Beek, Michael Damman (73. Stef Schellekens), Jordy Maes, Mark van Doorn, Davy Brugman, Marcel Bierens, Stef Fasen (77. Mike Meulenbroek) en Giovanni van Bladel.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png