logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Blatter Legal Basemans Schoenen

10 februari 2019 | 1e klasse C

Oirschot V - Prinses Irene: 1-1


Deel dit bericht:


Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden in verband met het tragisch overlijden van clubman in hart en nieren Henk Berben. Ongekend wat deze man voor de club heeft gedaan. Op de site van Oirschot Vooruit kunt u hier alles over lezen.

Wetende dat Henk het niet anders gewild had begon daarna de wedstrijd. Dat de sportieve belangen voor beide clubs groot waren, was duidelijk. Prinses Irene staat op de voorlaatste plek met 6 punten, Oirschot Vooruit staat op plek 10 met 14 punten en daarmee maar net boven een plek in de nacompetitie. Opmerkelijk gegeven was tevens dat de trainer van Prinses Irene, William van der Steen per direct gestopt is. Zijn taken worden overgenomen door Ronny Everaerts o.a. oud trainer van Wilhelmina Boys.

Bij Oirschot Vooruit moest Bram Meeuwis toekijken vanwege een schorsing, daar stond tegenover de terugkeer van Harm Ketelaars. Het werd een boeiende wedstrijd waarbij het spel lekker fel was en de prima leidende scheidsrechter  Bezemer ingreep als het echt nodig was.  Oirschot Vooruit startte goed en kreeg na 3 minuten een grote kans via Daan Hagemeier. Helaas leverde dit niets op.

Na 7 minuten een corner voor Prinses Irene. De bal werd bij de eerste paal ingekopt. Op de doellijn stond Max van Kollenburg die in een reflex de bal met de arm tegenhield. De scheidsrechter kon niets anders doen dan een strafschop én rood geven. De strafschop werd feilloos benut door Wibe van Rooij, 0-1. Hiermee stond de wedstrijd direct op zijn kop. Prinses Irene nam vanaf dat moment het initiatief. Hoewel Oirschot via Job van Gestel uit een corner nog dicht bij de 1-1 was kreeg Prinses Irene de grootste kansen. Een kopbal ging net naast en Menno Kuulkers ranselde  een schot uit de hoek. Ruststand derhalve 0-1 en daarover mocht Oirschot Vooruit niet mopperen.

In de rust 2 wissels bij Oirschot Vooruit. Dorus van de Wal en Harm Ketelaars werden wegens blessures vervangen door Sjoerd van de Wal en Max Vervoort. Prinses Irene bleef wel de bovenliggende partij maar behoudens een kans in de 60e minuut was het niet echt gevaarlijk. De laatste 10 minuten kwam Oirschot Vooruit iets meer opzetten, weliswaar zonder echte kansen te creëren. Echter 8 minuten voor het einde kreeg het een hoekschop. In de scrimmage die hieruit volgde kon Job van Gestel  de bal met zijn hoofd over de doellijn werken, 1-1. De resterende tijd bleef spannend. Zo claimde Prinses Irene een penalty en knalde Fons Meeuwis nog op de vuisten van de keeper. Het bleef echter 1-1 en Oirschot Vooruit was daarmee het meest gelukkig.

Opvallend detail is dat verdediger Job van Gestel voor de tweede week op rij in de slotminuten scoort. Job was daarmee uiteraard zeer in zijn nopjes. "Als je zo snel rood krijgt dan weet je dat het heel lastig gaat worden. Je hoopt dat het lang 0-1 blijft, dan hou je nog kansen. Ik raakte de bal half met mijn hoofd en zag de keeper op de grond liggen en de bal in doel gaan. Dat was een meevaller. Even later kun je nog een penalty tegen krijgen, maar gelukkig gebeurde dat niet en dus mogen we niet klagen".

Met deze uitslag zakt Prinses Irene naar de laatste plek en blijft Oirschot Vooruit op plek 10 staan. Volgende week uit naar de nummer 4, Leones uit Beneden Leeuwen.

Opstelling Oirschot Vooruit:

Menno Kuulkers; Koen van Heerebeek; Koos Gloudemans; Job van Gestel; Alex van Overdijk; Harm Ketelaars (45. Sjoerd van de Wal); Max van Kollenburg; Joris Swaanen; Fons Meeuwis; Dorus van de Wal (45. Max Vervoort) en Daan Hagemeier

Prinses Irene kan zege net niet over streep trekken (verslag Prinses Irene)
Prinses Irene speelde in een nat en winderig Oirschot met 1-1- gelijk tegen Oirschot Vooruit. De ploeg, met interim coach Herman Schreur op  de bank, had tot 8 minuten voor tijd zicht op een verdiende driepunter. Dit nadat het na 7 minuten al op 0-1 was gekomen via een pingel van Wibe van Rooij. Het mocht echter niet zo zijn. Uit een scrimmage wist verdediger Job van Gestel in de 82e minuut de gelijkmaker te scoren. In de slotfase werd de Nistelrodenaren nog een penalty onthouden.

Pingel
Na het onverwachte stoppen van coach William van der Steen afgelopen week, heeft het bestuur snel geanticipeerd met de benoeming van de ervaren Ronny Everaerts  voor de rest van het seizoen. Op de bank zat nu nog assistent coach Herman Schreur samen met leider John Gevers, over ervaring gesproken. Zij kozen voor een iets andere speelwijze dan gebruikelijk. Dat had al snel succes. Nadat Oirschot al een keer dreigend was geweest, sloeg Prinses Irene in de 7e minuut toe. Rolf v.d. Bogaart kopte uit een corner binnen, maar zag zijn inzet met de hand worden gekeerd door veldspeler Max van Kollenburg. Bezemer wees naar de stip en Kollenburg kon vertrekken. Van Rooij voltrok het vonnis;0-1. In het vervolg van de eerste helft was Prinses Irene heer en meester, maar “vergat” te scoren. Zo verdween een mooie kopbal van Tim v.d. Brand langs en ook Rolf v.d Bogaart zag een mooie kans niet in een doelpunt omgezet. Oirschot kneep de handen dicht dat ze met de 0-1 stand mochten gaan rusten.

Zuivere penalty
In de 2e helft ging het iets meer gelijk op, maar Prinses Irene bleef het beste van het spel houden. Gijs van Erp kreeg in de 60e minuut nog een geweldige kans, hij ging alleen op het doel af, maar gleed onderuit. Oirschot Vooruit verdedigde vooral en hoopte met een counter te scoren. Uit een corner lukte dat ook nog. Uit die corner ontstond een scrimmage waarbij uiteindelijk verdediger Van Gestel de bal tegen zijn hoofd kreeg en zo de 1-1 aantekende. In de slotfase  werd Prinses Irene nog een zuivere penalty onthouden, maar dat past een beetje in het beeld van dit seizoen, waarin het maar zelden meezit tot nu toe.

Gelukkig zijn we nog maar halverwege het seizoen na deze wedstrijd. In ieder geval lijkt het dieptepunt bereikt en was het spel al weer wat beter dan we de laatste tijd gewend waren. Hopelijk lukt het onder de nieuwe coach Ronny Everaerts dit door te trekken en te gaan voor handhaving.

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png