logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Bandenservice Acht Basemans Schoenen Metafa Schoenmakerij Hans Bonnema

10 februari 2019 | 3e klasse D

Wilhelmina B - Spoordonkse B: 3-3


Deel dit bericht:


Wilhelmina Boys geeft ruime voorsprong weg in een matige tweede helft tegen Spoordonkse Boys 

Het vaandelteam van Wilhelmina Boys heeft zichzelf wel heel erg tekort gedaan in haar thuiswedstrijd tegen Spoordonkse Boys. Daar waar veel regen en wind voor beide teams een extra tegenstander vormden, wisten de tricolores na een goede eerste helft te gaan rusten met een 3-0 voorsprong. Dat de tegenstander in de tweede helft weer in de wedstrijd kwam en uiteindelijk nog bijna de winst pakte, mag het elftal van hoofdtrainer Toon van der Loo zichzelf aanrekenen.

In de basisopstelling had die oefenmeester een plaats ingeruimd voor Bas van der Heijden en Walid Maruan, en op de zeer jeugdige reservebank zaten onder andere de jeugd(ige) spelers Luc Verwold, Brent Mutsaars en keeper Finn van de Vorstenbosch. De routiniers Stef Vervloet en John Termeer ontbraken vanwege blessures en Michael Koning, die vorige wedstrijd zijn stempel nadrukkelijk op de wedstrijd drukte, had zijn plaats in het tweede elftal weer ingenomen.

Ondanks de personele wisselingen ging het elftal van Wilhelmina Boys direct  na de aftrap op zoek naar een (vroege) voorsprong. En de tricolores kregen loon naar werken, de eerste echte inzet werd door de keeper van de tegenstander tot hoekschop verwerkt, maar die resulteerde in een scrimmage voor het doel van Spoordonkse Boys, waarbij de scheidsrechter van dienst een onrechtmatigheid constateerde en aan de thuisploeg een strafschop toekende.

Die penalty werd door aanvoerder Lars Kuys koelbloedig ingeschoten met een 1-0 voorsprong op het scorebord tot gevolg. Daarmee was de honger naar succes voor de bestenaren nog niet gestild, de ene na de andere aanval golfde richting het doel van de rood-witten. Halverwege de eerste helft resulteerde dat in een verdubbeling van de voorsprong, na ene mooie aanval kreeg Bas van der Heijden de bal voor zijn voeten en hij liet die mogelijkheid niet onbenut.

En voordat de thee opgezocht ging worden konden de spelers, begeleiders en supporters van Wilhelmina Boys nogmaals juichen. Allereerst was wederom de keeper van de tegenstander een sta in de weg, nu wist hij een kopbal tot hoekschop te verwerken. Maar bij die hoekschop ging hij in de fout en de kans die daardoor vervolgens aan Bart de Bruijn geboden werd, wist hij om te zetten in de 3-0 ruststand.

De bevlogenheid en dadendrang van de eerste helft bleek na de thee bijna volledig verdwenen bij de bestenaren, ze koesterden de ruime voorsprong en boden de tegenstander daardoor de mogelijkheid om weer in de wedstrijd te komen. Na enkele waarschuwingen moest het elftal van Wilhelmina Boys binnen tien minuten een tegendoelpunt incasseren. Dat was het sein voor Spoordonkse Boys om er nog een schepje bovenop te doen en steeds meer gevaar te stichten voor het bestse doel.

Toch leek er tot kort voor het eindsignaal geen vuiltje aan de lucht voor Wilhelmina Boys, de tricolores kregen gaandeweg het tweede bedrijf weer enkele goede mogelijkheden, maar die bleven onbenut. Het venijn zat deze keer in de staart, want binnen enkele minuten keerden de tegenstanders de wedstrijd om met twee doelpunten. Dat verder puntverlies de bestenaren bespaard bleef was te danken aan keeper Rick Saes, want in blessuretijd wist hij met ene goede reactie een toegekende strafschop nog uit zijn doel te houden.

Opstelling Wilhelmina Boys : Rick Saes, Koen Leijtens, Bart de Bruijn, Lars Kuys, Bas van der Heijden (Luc Verwold), Walid Maruan, Mike Smit (Brent Mutsaars), Robbie Baeten, Cas Kuipers (Hassanne Djibo Omanou), Leandro Rodrigues en Rico Klokgieters

Na een langere winterstop dan voorzien speelde Spoordonkse Boys in Best tegen Wilhelmina Boys en het werd in een spannende wedstrijd. (verslag Spoordonkse B)

Onder moeilijke weersomstandigheden , veel wind, werd de wedstrijd gespeeld en het eerste gevaar kwam van  de thuisploeg die met een omhaal succes probeerde te behalen maar onze keeper Kevin van Agt kon de bal tot corner slaan. Met deze corner kwam de bal voor het doel en werd weggewerkt door Spoordonk maar de scheidsrechter wees naar de stip en gaf om onduidelijke redenen een penalty en dat buitenkansje werd door Kuys verzilverd 1-0.

Wilhelmina Boys was sterker en rond de vijftiende minuut mochten ze 4 corners nemen wat echter geen doelpunt voor hen opleverde. In de 20e minuut plaatste Wilhelmina Boys een aanval waarbij de bal voor het doel werd gebracht en van der Heyden kon de 2-0 afdrukken.

In de 35e minuut was er een goede kopkans voor de thuisploeg maar onze keeper kon redding brengen ten koste van een corner. Deze werd voor het doel gebracht en onze keeper greep niet goed in maar werd daarbij wel gehinderd door een paar spelers van wilhelmina Boys. De bal kon door de Bruin makkelijk in het doel worden getikt 3-0.

Vlak voor de rust de eerste kans voor Spoordonk maar deze ging naast en de thuisploeg liet een goede kans onbenut.

In de tweede helft werd het toch nog een wedstrijd omdat Spoordonk  mocht komen en de thuisploeg dacht dat het wel goed was. In de 52e minuut mocht Spoordonk een corner nemen en die kwam voorbij het doel maar kon worden terug gelegd en daar was Stijn Snelders die de bal binnen werkte 3-1. Spoordonk werd sterker en met 2 vrije trappen stichtte zij gevaar maar de bal ging over en naast het doel. De geblesseerde Bram op,t Hoog werd vervangen door Hans Peters.

In de 80e minuut was er een goede kans voor de thuisploeg maar de lob ging over het doel en ook een andere kans ging voorlangs. In de 82e minuut  komt er na de nodige acties een voorzet van Spoordonkse Boys en Luuk Rijnen werkt deze binnen 3-2. Spoordonk bleef aanvallen en dat werd uiteindelijk ook beloond want in de 89e minuut kon Luuk Rijnen vanaf 25 meter uithalen en verdween de bal prachtig in het doel 3-3.

In blessuretijd had Spoordonk de winst nog kunnen pakken want ze mochten een penalty nemen na een overtreding binnen de 16. Maar de goed ingeschoten strafschop was niet hard genoeg om de keeper te verslaan en bleef de 3-3 op het scorebord.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png