logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Basemans Schoenen Stadspaviljoen

3 februari 2019 | 1e klasse D

Geldrop - RKSV Heeze: 5-3


Deel dit bericht:


Geldrop het sterkst in doelpuntrijke derby tegen Heeze

Geldrop heeft de stijgende lijn van de afgelopen weken voorgezet door met 5-3 te winnen van Heeze. Beide ploegen maakten er een aantrekkelijke partij van op sportpark De Kievit en langs de kant was er sprake van een echte derbysfeer.

Al vroeg in openingsfase lieten de bezoekers uit Heeze zich gelden op het Geldropse terrein, want nadat een schot van Ivo Moerenhout in de 4e minuut net voor de doellijn werd weggehaald door Geldrop-verdediger Hugo Beets was het in de 7e minuut wel raak voor de formatie van Marius Methorst. Ivo Moerenhout gaf de bal uitstekend voor op broer Gijs, die met het hoofd voor 0-1 wist te zorgen. Hierna liet Geldrop merken dat het zich niet zomaar gewonnen gaf en de thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker. Die zou uiteindelijk vallen in de 30e minuut. Gideon Pieschel werkte een voorzet van Hugo Beets binnen: 1-1. Diezelfde Pieschel zou 6 minuten later zorgen voor 2-1. De buitenspeler was in het duel met zijn directe tegenstander doortastender en trakteerde zichzelf, zijn teamgenoten en de Geldrop-supporters vervolgens op rake schuiver. Vijf minuten voor het rustsignaal voorkwam Geldrop-keeper Len van Gestel met twee katachtige reflexen dat Heeze langszij kwam.

De ploeg van Pierre van den Eeden zette het goede spel na rust voort. Een afgeslagen corner van Mark Werts kwam in de 51e minuut via wat omwegen terecht bij Ben Bruisten, die vervolgens zijn kopbal tegen het aluminium zou zien eindigen. Tom Dekkers was er als de kippen bij om de ontstane rebound te verzilveren: 3-1. Vol vertrouwen zouden de groenwitten de voorsprong in het restant van de tweede competitiederby tussen Geldrop en Heeze uitbreiden. In de 62e minuut bezorgde Joep van der Velden met een bekeken crosspass de bal bij de geheel vrijstaande Wessel van Moorsel. De aanvaller stuurde vakkundig twee tegenstanders het bos in en schoot vervolgens stijlvol raak: 4-1. Niet veel later, om precies te zijn in de 65e minuut, kon de 5-1 worden genoteerd. Jorg Vroomen, die binnen lijnen was gekomen als vervanger van de geblesseerd uitgevallen Damian Samuels, gaf met een splijtende pass Ben Bruisten de gelegenheid om alsnog zijn treffer mee te pikken en dit keer rondde de spits bekwaam af. De groenwitten namen vervolgens wat gas terug en daar profiteerde Heeze van. In de 78e minuut bracht Noud Doezé de stand terug tot 5-2 en in de 90e minuut maakte Ivo Moerenhout er nog 5-3 van. Echter door de riante voorsprong die Geldrop gedurende de wedstrijd had opgebouwd kwamen de drie punten niet meer in gevaar.

Deze winstpartij geeft Geldrop ongetwijfeld vertrouwen voor de komende weken en het weet dat het nog steeds volop meedoet om de 2e periodetitel.

Opstelling Geldrop: Len van Gestel: Damian Samuels (32. Jorg Vroomen), Yannick Desriac, Tom Dekkers, Hugo Beets: Mark Werts (85. Tim van den Akker), Joep van der Velden, Joep van Vroenhoven: Gideon Pieschel, Ben Bruisten (79. Ryan Samuels), Wessel van Moorsel.

Heeze laat zich weer aftroeven (verslag RKSV Heeze)

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd. Na een paar kansen was het al in de 6e minuut raak. Bij een aanval van Heeze wordt de bal voorgezet en Gijs Moerenhout kopt hem beheerst binnen: 0-1.

Langzaam nam de thuisclub het initiatief over. In de 29e minuut had dat resultaat. Gideon Pischel kreeg de bal toegespeeld en met twee verdedigers in zijn nek ging hij het strafschopgebied binnen en kon de bal toch in de rechter hoek schuiven. Dezelfde speler maakte 7 minuten later weer het verschil. Nu komt hij over links op het doel af en kon de bal naast de mistastende doelman in de korte hoek binnenschieten. Met deze stand werd de rust bereikt.

Geldrop kwam beter uit de rust, want al na 5 minuten kon Tom Dekkers uit een hoekschop van links koppend de 3-1 op het scorebord brengen. Veertien minuten later was de wedstrijd beslist. In de 62e minuut kapte Wessel van Moorsel op de zestien meter achtereenvolgens twee verdedigers uit en schoot daarna hard raak: 4-1. En in de 64e minuut maakte Ben Bruijsten aan alle eventuele onzekerheid een einde. Een lange voorzet werd door hem goed verwerkt en over de doelman tegen het net geschoten: 5-1.

Heeze bleef voetballen en de enkele minuten van tevoren in het veld gekomen Noud Doezé kon in de 78e minuut de stand voor de bezoekers wat dragelijker maken, door zich op de rand van de zestien goed vrij te maken en hard binnen te schieten: 5-2. Er waren nog kansen voor de thuisclub, maar zeker ook voor de bezoekers. Maar alleen Ivo Moerenhout wist in de 89e minuut nog een doelpunt te maken. Hoewel hij naar buiten werd gedrongen schoot hij de bal over de doelman in de verre hoek binnen: 5-2. Er was geen tijd meer om nog iets meer aan de stand te veranderen.

Er had meer in gezeten was de mening van de (Heezer) supporters, maar toch moesten ze met lege handen naar huis.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png