logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht Poule-indelingen Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

30 januari 2019 | - Wedstrijd van de week 

Pierre vd Eeden op zijn plaats bij sfeervol Geldrop


Deel dit bericht:


Geldrop - RKSV Heeze in de eerste klasse D is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Pierre van den Eeden, trainer van Geldrop.


Er doen allerlei geruchten de ronde over Pierre van den Eeden, trainer van eersteklasser Geldrop. 'Omdat hij vier seizoenen werkzaam is op sportpark De Kievit, moet de club hem in vaste dienst nemen. Dit wil het bestuur echter niet, terwijl Van den Eeden per se wil blijven. Eventueel als technisch directeur, met onder hem een nieuwe trainer. Maar Geldrop wil eigenlijk van hem af. Tenminste…' De hoofdpersoon zelf verwijst alle verhalen naar het land der fabelen.

“Lachen man, dat er zoveel over me wordt geluld. Maar niemand weet precies hoe het zit. Ik heb Geldrop helemaal niet gedwongen om zich aan het contract te houden. Ik kom wel in vaste dienst van de club, maar dit zijn we samen overeengekomen. Ze zijn namelijk hartstikke tevreden over mijn functioneren en de ontwikkeling van het eerste elftal. Tegelijkertijd heb ik het ook hartstikke goed naar mijn zin bij Geldrop. Ondanks het nieuwe beleid, presteren we boven verwachting (Geldrop staat zesde en doet het goed in de tweede periode, red.) en de sfeer is uitstekend.”

Volgens Van den Eeden is er in december al een gesprek geweest met het bestuur en hierin werd de intentie uitgesproken om ook volgend seizoen met elkaar verder te gaan. “Ik ben hier nog niet klaar”, verklaart de bevlogen oefenmeester. “Ze willen me graag houden en ik wil ook graag blijven. Toen aan het einde van vorig seizoen veertien spelers vertrokken, was dit wel even slikken. We hebben ons echter goed herpakt. Er wordt hier niet meer betaald en we willen met zoveel mogelijk Geldropse jongens spelen. Ik denk dat in de huidige selectie zo’n tachtig procent van de spelers uit de eigen gelederen komt. Als we nog iemand van buitenaf vragen, moet hij hier graag willen komen voetballen. Niet voor de centen."

Positief
Van den Eeden benadrukt ook dat de sfeer veel is verbeterd. “We zijn weer een echte vereniging. Een club waar niet alleen het eerste elftal belangrijk is. Je merkt het in de kantine en op en naast het veld. De sfeer is echt top en ook op zondag zie je meer supporters langs de lijn. Allemaal positieve zaken, waardoor ik me hier steeds meer thuis voel. En de jeugd merkt ook dat ze een kans krijgen. Dit seizoen heb ik tien jeugdspelers overgeheveld naar de selectie. De een is er meteen klaar voor en de ander heeft wat meer tijd nodig om te wennen aan het niveau van de eerste klasse. Ze krijgen echter wel de mogelijkheid om zich te laten zien.”

Het is geen geheim dat Nuenen zijn club is en dat ook RPC een speciaal plekje in zijn hart heeft, maar voorlopig zijn al zijn pijlen nog gericht op Geldrop. Ook komend seizoen. En wat er daarna gebeurt? Van den Eeden (60) laat het graag op zich afkomen. “Ik denk niet dat ik nog vijf jaar op het veld sta, maar ik vind het nog steeds hartstikke leuk. We staan nu in de middenmoot, maar ik denk dat er nog best rek zit in deze ploeg. We kunnen nog beter, maar hoeven niks. Dat is wel lekker werken!”

Derby
Aan promotie wordt helemaal niet gedacht en Van den Eeden weet niet of zijn elftal hier wel klaar voor is. Geldrop staat er goed voor in de tweede periode en speelt de komende drie wedstrijden tegen teams die redelijk gelijkwaardig zijn. Alle kans dus om een periode te pakken. “We zijn er niet echt mee bezig. Maar als het zover komt, gaan we er natuurlijk wel voor. Komende zondag wacht RKSV Heeze en dit wordt geen makkie. Ze hebben wat goed te maken, na de zeperd tegen De Valk en we hebben het hier toch over een derby! Hopelijk wordt het net zo’n mooie wedstrijd als in Heeze (1-1). Veel publiek, veel strijd en twee ploegen die voor de winst gaan. En daarna feest in de kantine. Ook voor de mensen van Heeze…!”


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

31 januari 2019 om 9:49

Bart van de Ven zegt:

Mooie mens, mooie trainer, alleen da pekske wattie Annet, Nuenen trainingspak staot m toch beter


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Pierre vd Eeden op zijn plaats bij sfeervol Geldrop
(Door Willem Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png