logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht Poule-indelingen Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

27 januari 2019 | Nieuws

RKSV Nuenen verrast Gemert. UNA solide naar overwinning.


Deel dit bericht:


Het regionale voetbal was dit weekend in zijn geheel afgelast. Alleen op landelijke niveau speelde UNA en RKSV Nuenen wel hun wedstrijd.


UNA - Hercules: 4-2
UNA ontwaakt uit winterslaap

Twee wedstrijden op rij werden in dit kalenderjaar met 3-0 verloren door de geelzwarten. Afgelopen zondag ontwaakte UNA eindelijk uit de winterslaap, ofschoon de wedstrijd pas in de tweede helft echt op gang kwam. Tegenstander Hercules, waartegen het team van Jeroen van Bezouwen in de openingswedstrijd van het seizoen in Utrecht niet verder kwam dan 1-1, ging met 4-2 voor de bijl.

Toch duurde het een half uur voordat de wedstrijd echt op gang kwam. Een schot van Lex van Dijk kon door doelman Fons Mulder nog net uit zijn doel worden gewerkt, maar twee minuten later was het wel raak want Nick Tielemans bracht UNA op voorsprong. Vlak voor rust kwamen de Utrechters echter weer langszij. Na een spelhervatting zorgde Tyrone Fonville voor de 1-1.

Na de pauze gaf Walid Ould Chikh van Hercules de wake-up-call aan de geelzwarten door een gevaarlijk schot dat door doelman Yanick Derix knap gered werd. In de 62e minuut kwam de topscorer van vorig seizoen, Mart v.d. Gevel, na maandenlang blessureleed weer in de ploeg. Toen kwam er meer beweging in de aanval van de Zeelstenaren. Amper drie minuten in het veld stelde hij Jelle Schijvenaars in staat om zijn dertiende seizoenstreffer aan te tekenen: 2-1. Toen Brian Boogers vier minuten voor tijd binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald en de pingel zelf binnen schoot zat UNA met 3-1 op rozen. In de euforie leek het toch een spannend slot van de wedstrijd te worden, want in de laatste minuut van de officiële speeltijd scoorde Lars Raaijen de 3-2.

In de toegevoegde tijd zette Nick Tielemans weer orde op zaken door de 4-2 achter doelman Mulder te schieten.

Met Mart v.d. Gevel in de ploeg gebeurt er wat in de aanval van UNA en dat zullen de geelzwarten nodig hebben in de rest van het seizoen, want UNA heeft promotie nog steeds niet opgegeven.

Opstelling UNA: Derix, Anpong, Paridaans, Scheerlinck, Scheepers, Sebregts, v. Dijk, R. v. Boekel (62. V.d. Gevel), Boogers, Tielemans, Schijvenaars (v. Herwijnen).

Gemert - RKSV Nuenen: 2-4
Gemert heeft in de derby tegen Nuenen een fikse nederlaag geïncasseerd. De zwartwitten verloren met 2-4; duur puntverlies in de strijd om de topposities in de hoofdklasse B.
Gemert had bij winst de koppositie overgenomen van Halsteren, maar  het  mocht niet zo zijn. Over negentig minuten bezien kon niemand iets afdingen op de drie punten voor de Nuenenaren. Voor rust sloeg de weegschaal nog niet uit, na rust ging de ploeg van oud-international Jan Poortvliet uitstekend om met de geboden ruimte.

Dat het geen eenvoudige middag zou worden voor Gemert, werd al direct na de aftrap duidelijk. Nuenen speelde met het mes tussen de tanden en eiste de eerste minuten voor zich op. Er was meteen sprake van een leuke derbysfeer. Langzaam maar zeker kwam Gemert beter in zijn spel. Dat leidde in de 29e minuut tot de voorsprong. Een prachtige Gemertse aanval over rechts belandde via Ralf Kemper bij Thijs van Pol, die van dichtbij raak prikte.

Met de 1-0 als ruggensteun had Gemert controle over de wedstrijd. De gelijkmaker in de 38e minuut kwam ook een beetje uit de lucht vallen. De Gemertse defensie weifelde even, maar het was een prima goal van de groenwitten, met Jamey Raas als eindstation. Gemert had daarna nog een paar mogelijkheden, maar de Nuenense doelman Jeroen  Keeris stond op zijn post.

In de rust lagen alle opties nog op tafel. De tweede helft vertoonde het verwachte spelbeeld: Gemert probeerde aan te dringen, Nuenen plooide terug en loerde op de counter. De ploeg Jan Poortvliet had zijn huiswerk goed gedaan. Tegen de productieve voorhoede van Gemert speelden de Nuenenaren defensief zeer compact. Ze gaven zelf nauwelijks ruimte weg en profiteerden optimaal van de gaten die aan Gemertse zijde vielen. De 1-2 had zich al aangediend (bal op de paal) en kwam uiteindelijk op naam van Wouter Peters, die in de 68e minuut knap raak kopte.

Voor Gemert het sein om nog offensiever te gaan spelen. Maar de echte finesse was er zondagmiddag niet voor de ploeg van Reinald Boeren. Kansen waren daardoor spaarzaam. En zoals gezegd: Nuenen ging zeer efficiënt om met de ruimtes. Jamey Raas maakte in de 73e minuut al counterend zijn tweede van de middag (1-3) en Reva Kreekels gooide het duel in de 87e minuut definitief in het slot: 1-4.

Dat Thijs van Pol in de slotminuten nog een keer tegen scoorde, was slechts interessant voor de statistieken. De spits profiteerde van een fout van de doelman die hevig belaagd de bal liet vallen: 2-4. Duur puntverlies voor Gemert in de strijd om het kampioenschap.

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png