logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

23 januari 2019 | - Wedstrijd van de week 

Terugblik op: Arrabbany roeit bij Tongelre met de riemen die hij heeft


Deel dit bericht:


Deze keer gaan we naar de kelder van het amateurvoetbal en bezoeken we aanstaande zondag de wedstrijd in de vijfde klasse E (Zuid II) tussen Tongelre en VCO. Hieronder een voorbeschouwing met Hakim Arrabbany, trainer van Tongelre.


RKVV Tongelre, opgericht in 1920, werd twee jaar geleden serieus bedreigd met opheffing. Te weinig leden, een schrijnend tekort aan vrijwilligers en een flink gat in de begroting, brachten de roodwitten tot aan de rand van de afgrond. Gelukkig meldden zich pakweg dertig vrijwilligers om de club overeind te houden. Sportief bleef het echter ondermaats. Aan trainer Hakim Arrabbany de taak om Tongelre weer uit het slop te trekken.

Het is voor 38-jarige Eindhovenaar zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij volgde Peter Coumans op, die twee seizoenen bij Tongelre trainde en dit jaar verkaste naar FC Eindhoven/AV. “Ik wist van tevoren dat aan een moeilijk karwei begon. Omdat ik hier trainer werd, zijn er diverse jongens bijgekomen, maar niet iedereen heeft de kwaliteiten om in een eerste elftal spelen. De meeste kunnen het niveau wel aan, maar er komt meer bij kijken dan alleen techniek. Tactiek en inzet zijn ook heel belangrijk in de vijfde klasse. Als je die niet hebt, ga je het niet redden in de vijfde of vierde klasse.”


Tongelre staat momenteel twaalfde in de vijfde klasse E (Zuid II). Met zes punten uit twaalf wedstrijden. Alleen VCO, de tegenstander van komende zondag, doet het nog minder. De ploeg uit het plaatje Zeeland heeft slechts één punt. Uit tien duels. Arrabbany: “We hebben weliswaar een grote groep, maar veel jongens komen uit lagere elftallen. Die missen veelal de tactische bagage om in een eerste elftal te spelen. Bovendien is de beleving en mentaliteit heel anders. Als ik een keer geblesseerd was, deed ik er alles aan om weer zo snel mogelijk fit te worden. Zij zeggen: ‘Ik moet rusten van de fysiotherapeut’. En vervolgens zie je ze vier weken niet.”

Positieve jongens
Arrabbany geeft aan dat hij nog niet één keer met zijn beoogde basis heeft kunnen starten. “Vooral door blessures. Tegelijkertijd hoor je mij niet klagen, want de trainingsopkomst is hartstikke goed, we hebben een leuke groep met positieve jongens en de sfeer is goed. Spelers die er altijd zijn, maar misschien een minder niveau hebben, laat ik dan niet zomaar vallen. En sommige gasten zie je ook écht beter worden. Afgelopen zondag hadden we gewoon moeten winnen van HSE. Individuele fouten doen ons echter de das om. En dan krijgen we ook nog een strafschop tegen, die nergens op sloeg.”

In de afgelopen wedstrijden heeft Arrabbany – oud-speler van Tongelre, VVS, De Valk, Marvilde en Woenselse Boys – ook nog een paar keer meegedaan. Maar dit is wat hem betreft eerder uitzondering dan regel. “Alhoewel, als ik zondag tegen HSC had meegespeeld, hadden we misschien wel gewonnen. We waren zeker niet de mindere, maar er zat geen lijn in ons veld en er was niemand die het elftal op sleeptouw nam. Dat is dan wel frustrerend. Het is een zwaar seizoen, ook voor mij als trainer, maar ik blijf positief en heb inmiddels voor één jaar bijgetekend.”

Mentaliteit
Het tekent de mentaliteit van de ware voetballiefhebber. Arrabbany koos als speler ook niet altijd voor de meest gemakkelijke weg (lees: clubs, red.). “Ik kan het niet maken om na één seizoen al weer te stoppen. Dit kan ik niet maken te opzichte van de jongens die speciaal voor mij zijn gekomen, maar ook niet tegenover de club en mijzelf. Volgend jaar bestaat voetbalvereniging Tongelre een eeuw. Hopelijk zijn de sportieve prestaties dan ook wat beter.”


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

23 januari 2019 om 17:11

Erik Jansen zegt:

Succes aanstaande zondag Hakim. Dit seizoen een basis leggen voor een mooi volgend seizoen en op naar het eeuwfeest in mei 2020. Aan de trainer zal het niet liggen!!


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Terugblik op: Arrabbany roeit bij Tongelre met de riemen die hij heeft
(Door Willem Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png