logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transfernieuws. Patrick Kraker blijft en Efekan Aydin terug bij Gestel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Bandenservice Acht Basemans Schoenen Metafa Schoenmakerij Hans Bonnema

10 december 2018 | 3e klasse D

Valkenswaard - Reusel Sport: 2-0


Deel dit bericht:


Valkenswaard verslaat Reusel Sport in aantrekkelijke wedstrijd

Vandaag stond voor Valkenswaard de laatste thuiswedstrijd van 2018 op het programma. Het voor de uilen altijd lastige Reusel Sport kwam op bezoek op het uilennest. Het vorige seizoen was de ploeg uit Reusel nog 2 keer te sterk voor de uilen dus er moest wat goedgemaakt worden. Beide ploegen speelden direct vanaf het eerste fluitsignaal op de aanval. Valkenswaard speelde verzorgd voetbal en na 15 minuten resulteerde dit in een kans voor Rutger Roza echter hij zag zijn schot over het doel gaan. Enkele minuten later was het Reusel wat bijna op voorsprong kwam maar ook zij zagen hun inzet naast het doel gaan. Zo was het een aanvallende en aantrekkelijke wedstrijd. Op slag van rust was het Valkenswaard wat een hoekschop kreeg. Deze werd dusdanig slecht genomen dat Reusel direct tot een snelle counter over kon gaan. Gelukkig stond voor de uilen de paal in de weg zodat er een ruststand van 0-0 op het scorebord stond.

Na de thee gingen beide ploegen verder met wat ze de eerste helft ook hadden gedaan, namelijk fel aanvallend voetbal en strijden voor de winst. Omdat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren ontstond er een duel wat snel heen en weer ging met gevaarlijke situaties voor beide doelen. Na een uur spelen was er nog niet gescoord en iedereen voelde wel aan dat de ploeg wie het eerst zou scoren er zeer waarschijnlijk met de overwinning vandoor zou gaan.

In de 78e minuut was het Valkenswaard die op 1-0 kwam. Sjors Bukkems kopte de bal prima terug waardoor deze voor de voeten van Martijn Bax viel. De topscoorder van de uilen wist hier wel raad mee en schoot de bal tegen het net. Reusel moest nu wat gaan doen en stuurde een extra man mee naar voren. Dit pakte uiteindelijk verkeerd uit want in de 87e minuut besliste Valkenswaard definitief de wedstrijd. Een perfecte voorzet van Martijn Bax kwam terecht bij Vincent van den Groenendaal. Deze rondde uitstekend af waardoor de punten op het uilennest bleven en de goed gevulde bus van de geel zwarten met lege handen terug kon naar Reusel.

Reusel Sport/ CoTrans verliest in slotfase de gelijkwaardige wedstrijd van kampioenskandidaat Valkenswaard (verslag Reusel Sport)

Reusel Sport/ CoTrans heeft afgelopen zondag een onverdiende en onnodige nederlaag geleden tegen koploper en kampioenskandidaat Valkenswaard. Voor de pauze zagen we een gelijk opgaande en spannende wedstrijd, met een kleine kans voor Rutger Roza voor de thuisploeg en een open en grote kans voor de bezoekers waar de paal in de weg stond voor Jim Daniels om de score te openen. Na de pauze was aanvankelijk het beste spel voor de Reuselnaren, die meestal strandde op een uitblinkende Erik Schaeken. Tot aan de 80e minuut was de Reusel Sport/ CoTrans verdediging met Rik Louwers aan het hoofd en een uitblinkende jeugdige linkerverdediger Stef Jansen, de zaak vrij makkelijk meester. Een misverstand in de verdediging gaf in de 80e minuut de linkerspits tussen drie verdedigers de mogelijkheid om de bal voor te geven, waar Sjors Bukkens met het hoofd de bal pan klaar legde voor spits Martijn Bax, die z’n elfde doelpunt binnenschoot 1-0. Binnen vijf minuten had Brahim een goede kop kans om de zaak gelijk te trekken, maar zijn inzet ging gelukkig  voor doelman Evert Daams langs de verkeerde kant van de paal langs. Reusel Sport/ CoTrans gooide alles op alles en stuurde de kopsterke laatste man Rik Louwers naar de spits positie. Het werkte averechts: Valkenswaard counterde in de 90e minuut via Vincent van den Groenendaal naar een geflatteerde 2-0 overwinning.

Op een prachtig uitziende maar zeker gladde kunstgrasmat gaf scheidsrechter Mitchel Schellekens het beginsignaal van deze voetbal topper. Winst voor de bezoekers betekende voor de geel-zwarte op één verliespunt te komen van de thuisploeg. Al snel bleek dat Reusel Sport/ CoTrans niet onderdeed voor de koploper en met vlagen de betere ploeg was. Het werd een pittige en harde wedstrijd zonder onsportieve middelen te gebruiken. Reusel Sport/ CoTrans maakte er een stevige wedstrijd van in een hoog tempo. Al snel bleek dat er deze middag weinig doelpunten zouden vallen, de verdedigers speelden de boventoon. Nadat Rutger Roza de eerste kans kreeg, die hij hoog overschoot, was het op slag van rust dat Wout Vosters na de aangeslagen aanval vrij op het Valkenswaard doel afging en de bal breed legde op de meegelopen Jim Daniels die de paal raakte, waardoor beide teams met 0-0 de rust ingingen.

De tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld als voor de pauze. Rond de 60e minuut namen de bezoekers het heft weer in handen. Met snelle aanvallen over beide vleugels creëerde Reusel Sport/ CoTrans wel een meerderheid, maar weinig echte kansen. Laatste man Erik Schaeken was steeds een sta in de weg. Beide teams brachten wat wissels aan maar het spelbeeld veranderde niet. Toch moest Evert Daams in de tweede helft tweemaal handelend optreden bij schoten van Steef Vosters en Jim Daniels. In de 69e minuut was het Jim Daniels die vrij op doel afging maar onterecht voor buitenspel, op advies van de Valkenswaard grensrechter, werd terug gefloten. Met nog tien minuten op de klok brak de boven omschreven slotfase aan en moet Reusel Sport/ CoTrans de achtervolging aangaan.

Zondag speelt men thuis tegen de vorige koploper SBC, een jeugdige en technisch vaardige ploeg. Terwijl Reusel Sport/ CoTrans de week erop het programma voor de winterstop afsluit met de inhaalwedstrijd thuis tegen Unitas ’59.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png