logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transfernieuws. Patrick Kraker blijft en Efekan Aydin terug bij Gestel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Hypotheekvisie Stadpaviljoen

9 december 2018 | 2e klasse F

Braakhuizen - Bladella: 2-2


Deel dit bericht:


Op de valreep puntje voor Braakhuizen

In de thuiswedstrijd tegen Bladella wisten de roodzwarten op de valreep een puntje binnen te slepen. Diep in blessuretijd prikte aanvoerder Mike de Meij zijn tweede van de middag binnen en voorkwam daarmee dat Bladella haar eerste overwinning van het seizoen boekte.

Braakhuizen heeft het altijd lastig tegen Bladella
Nooit zijn het makkelijke potjes tegen Bladella ook vandaag  niet. Braakhuizen ging vandaag als torenhoge favoriet de wedstrijd in, immers had Bladella dit seizoen nog niet kunnen winnen daarentegen  presteren de roodzwarten boven verwachting goed en draaien bovenin mee.

Dit verschil in klassering op de ranglijst kwam in de wedstrijd geen moment tot uiting, beide ploegen hadden moeite om tot goed voetbal te komen, daar waar Bladella gekozen had om het initiatief aan Braakhuizen te laten en zich op eigen helft terug te trekken , daar wist Braakhuizen zich geen raad met het veldoverwicht en liet zich in de beginfase veelal verleiden tot het spelen van de lange bal, hetgeen vaak tot balverlies leidde. Daarnaast was Braakhuizen af en toe met name verdedigend niet bij de les en kreeg het in de 8e minuut het deksel op de neus toen They Lauwers namens Bladella aan het eind stond van een venijnige uitbraak en prima afrondde en zo zijn ploeg ietwat tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong zette. Braakhuizen drong aan echter was niet scherp in de afronding en zag diverse kansen niet benut worden zodat beide ploegen naar de thee gingen met een nipte voorsprong voor de gasten uit Bladel.

Braakhuizen geen moment in de buurt van de prestatie van voorgaande weken
Het moet gezegd ondanks de achterstand en niet lekker lopen van de wedstrijd kunnen de roodzwarten altijd terugvallen op het hechte collectief en de bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan, eigenschappen die ervoor gezorgd hebben dat Braakhuizen staat waar het nu staat, in de top van de ranglijst. Al direct na rust had Thijs Scheenloop pech dat zijn inzet op de lat uiteenspatte, toch kwam Braakhuizen in de 51e minuut langszij toen aanvoerder Mike de Meij op aangeven van Anthony de Haan koeltjes afrondde na een goed lopende aanval. De wedstrijd golfde op en neer en lang leek het erop dat een gelijkspel de uitkomst zou zijn vandaag, totdat kort voor het eindsignaal Niek Jansen namens Bladella tekende voor de 1-2 voorsprong voor zijn ploeg hetgeen tevens de eerste overwinning voor Bladella zou betekenen.

Echter gebeurde datgene wat de meesten niet meer voor mogelijk hadden gehouden, Braakhuizen aanvoerder Mike de Meij tekende diep in blessuretijd met zijn tweede treffer van de middag voor de 2-2 eindstand, zuur voor Bladella, gezien het wedstrijdbeeld wel terecht.

Opstelling Braakhuizen: Brian Driessen, Wesley Jeofrey, Victor Akwunwa, Teun de Wit, Sami Hawedi(69 Romano ter Linden), Thijs Scheenloop, Myron Jourdain, Mike de Meij, Remco van Wetten(67 Ryan Maas), Anthony de Haan en Youri van Tilburg

Weer een gelijkspel voor Bladella (verslag Bladella)

De eerste overwinning van Bladella was bijna een feit. Nadat Niek Jansen in de 90ste minuut zorgde voor de 1-2 kwam Braakhuizen in blessuretijd toch nog op gelijke hoogte. De strijd tussen een aanvallend Braakhuizen en een verdedigend Bladella bleef daarmee onbeslist.

De gasten kwamen door blessures getroffen met een heel jonge verdediging. Met de jongeren Niek Jansen, Jesper van Erkel en Stijn Wouters in de achterste linie bleek het voor de gastheren toch moeilijk kansen te creëren. Die kwamen er wel maar dan bleek doelman Nick Vermeiren een betrouwbare sluitpost.

In de vijfde speelminuut bouwde Bladella een aanval op over links. De voorzet kwam uiteindelijk voor de voeten van They Lauwers. Die zette met een strakke schuiver de Schippersmannen op voorsprong. Braakhuizen had het meeste balbezit en gokte veelal op de snelheid van de buitenspelers. Het eerste echte doelgevaar van de gastheren kwam na twintig minuten toen doelman Vermeiren een hard schot van Anthony de Haan tot hoekschop kon verwerken. Ook een doelpoging van Thijs Scheenloop trof de Bladelladoelman op zijn weg.

De laatste fase van de eerste helft kenmerkte zich door onzuivere passes en veel hoekschoppen voor Braakhuizen. Aan beide zijden kwamen er nog kansen maar geen doelpunten.

Het begin van de tweede helft was duidelijk voor Braakhuizen. Direct na de aftrap kwam een bal bovenop de lat van het Bladelladoel en even later kwam Mike de Meij in vrije schietpositie. Dat betekende de gelijkmaker.

Daarna daalde het spelpeil. Veel passes kwamen niet aan en de verdedigingen heersten over de aanvallers. Op het uur belandde een Bladella hoekschop op de buitenkant van de paal. Van dergelijke stilstaande situaties konden de gasten enig gevaar creëren terwijl het gevaar van Braakhuizen kwam vanuit de dieptepasses. De afwerking werd echter belemmerd door onzuiverheid en goed verdedigingswerk. Het was een schaakperiode waarin geen van de ploegen voluit de aanval durfde te spelen. Het was Bladella trainer Huub Vermeulen dit doorbrak door een aanvallende wissel door te voeren. Middenvelder en doelpuntmaker They Lauwers werd gewisseld voor aanvaller Niels Krekels. Daardoor moest Bladella nog zwaarder op zijn verdediging leunen en vertrouwen op invallen van de in aantal versterkte voorwaartsen.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd mocht Bladella via Bart de Jong een hoekschop nemen. Daaruit ontstond een scrimmage waaruit Niek Jansen de 1-2 kon scoren. De gastheren konden niets anders meer doen dan de laatste reserves aanspreken en va banque gaan spelen. En jawel, dat leidde in blessuretijd tot de verdiende gelijkmaker. Aanvoerder Mike de Meij tekende voor zijn tweede doelpunt en stelde daardoor toch nog een punt veilig voor de Bragamannen.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png