logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Unitas'59 versterkt zich met twee spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Appie Azmani (FC Eindhoven/av)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Bandenservice Acht Basemans Schoenen Metafa Schoenmakerij Hans Bonnema

3 december 2018 | 3e klasse D

WODAN - Sparta'25: 1-2


Deel dit bericht:


Een slecht Sparta’25 1 neemt de drie punten mee uit Eindhoven en stijgt op de ranglijst

(Bron: Peterbussers.nl) Sparta’25 heeft haar gisteren haar zevende overwinning van het seizoen geboekt. Het was zeker geen mooie overwinning maar zoals ze altijd zo mooi zeggen: de punten tellen.

Sparta’25 was gistermiddag geen schim van de ploeg die de afgelopen weken zo overtuigend voor de dag kwam en zowel koploper S.B.C. als de nummer drie PSV/av naar huis stuurde met een nederlaag. Je vraagt je af hoe het mogelijk is dat het verval zo groot is. Zonder ploegen tekort te doen is het min of meer bekend dat Sparta’25 het vaak moeilijk heeft tegen de ‘kleintjes’, zo ook bv vorig seizoen toen het tegen de nummer laatst Hapse Boys slechts één punt wist te behalen uit de twee wedstrijden en waar het eigenlijk ook het kampioenschap verspeelde.

Sparta’25 was dus gewaarschuwd maar begon toch slecht aan de wedstrijd. Is het dan misschien toch onderschatting omdat de ploeg uit Eindhoven slechts twee punten had behaald en reeds 35 doelpunten tegen had gekregen of heeft het misschien toch iets te maken met het kunstgras?

Het was in ieder geval niet best en van het grote verschil op de ranglijst was op het veld dan ook niets terug te zien. Sparta’25 speelde slordig, weinig ballen kwamen goed aan en de tweede bal was veelal voor WODAN dat verschillende keren dreigend voor het doel verscheen. Zo had het na enkele minuten al kunnen scoren. In de 6e minuut de volgende kans. De rechtsbuiten van WODAN kreeg de bal randje zestien aangespeeld, drong het strafschopgebied binnen, kapte naar binnen en leverde een mooi schot af welke uitstekend werd gekeerd door Sparta-goalie Kamiel Pennings. In de daaropvolgende corner was het echter wel raak. Een verdediger van WODAN werd compleet vrijgelaten en wist simpel binnen te koppen; 1-0.

In het verdere verloop van de eerste helft had Sparta’25 misschien wel iets meer balbezit maar was het vooral WODAN dat gevaarlijk bleef. Zo werd er ook tweemaal een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd vanwege buitenspel. Sparta’25 kon daar in de gehele eerste helft weinig tot niets tegenover zetten. Toch kwam het in de 24e minuut wel op de 1-1. Na een goede verdedigende actie van Joost Ankersmit kwam de bal bij Ron Brouwers die op zijn beurt Elco van Schijndel diep stuurde. Elco liet de bal iets te ver van zijn voet afspringen maar zette goed door en wist de bal weer te veroveren van de aanvoerder die te laconiek met de situatie omging en waardoor Elco simpel kon binnen schieten; 1-1. Sparta’25 was in die eerste helft nog eenmaal gevaarlijk. Jeremy Raaijmakers leverde een scherpe voorzet af waar Elco van Schijndel net zijn voet niet tegen aan kon zetten maar dat was het dan ook wel voor het team van Patrick Methorst.

De tweede helft moest beter maar werd niet veel beter. Sparta’25 had wel een veldoverwicht maar bleef slordig spelen. Typerend voor de wedstrijd was misschien ook wel hoe Sparta’25 in de 55e minuut op een 1-2 voorsprong kwam. Het was opnieuw Joost Ankersmit die de bal veroverde en die hem meegaf aan Jeremy Raaijmakers. Jeremy ging de actie aan, ging de hoek in en wist de bal voor te geven die vervolgens in eigen doel werd gewerkt door de man die ook verantwoordelijk was voor de 1-0. Je zou nu misschien denken dat het allemaal makkelijker zou gaan lopen maar dat was niet het geval. Het niveau bleef bedroevend.

Sparta’25 kreeg overigens na de 1-2 nog wel kansen op de 1-3 maar faalde in de afwerking . Zo was de ingevallen 16-jarige debuterende Daan van Heijnsbergen,  tweemaal heel dicht bij een doelpunt. Jeremy Raaijmakers scoorde nog wel op prachtige wijze maar zijn doelpunt werd afgekeurd.

WODAN kon in die tweede helft eigenlijk, op een kopbal van de aanvoerder na, niet meer echt gevaarlijk worden. In het laatste kwart van de wedstrijd, waarin WODAN iets de overhand kreeg, probeerde het de ploeg nog wel met veelal lange ballen maar kon het niet voorkomen dat de drie punten mee naar Beek en Donk gingen.

Drie punten dus voor Sparta’25 in een wedstrijd die we maar snel moeten vergeten. Sparta’25 is door de overwinning gestegen naar een tweede plaats doordat S.B.C. haar uitduel bij SV Budel met 3-2 verloor. De koppositie is nu voor Valkenswaard dat na een ruststand van 1-0 uiteindelijk met 1-2 wist te winnen bij DBS.

Video: https://youtu.be/WmzzsazG-Ug


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png