logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Unitas'59 versterkt zich met twee spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Appie Azmani (FC Eindhoven/av)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Blatter Legal Basemans Schoenen

2 december 2018 | 1e klasse C

Alverna - Oirschot Vooruit: 2-1


Deel dit bericht:


Vandaag een wedstrijd in de subtop van de 1e klasse. Nummer vijf Oirschot heeft met 13 punten slechts een punt voorsprong op vier achtervolgers waaronder Alverna. De winnaar van vandaag sluit aan bij de subtop, verlies kan een behoorlijke duik naar beneden betekenen. Tel daarbij het resultaat van vorig seizoen (5-6 winst OV) dan belooft het op voorhand een spannende pot te worden. En het zou heel spannend worden.

Oirschot Vooruit moest helaas aantreden zonder de geblesseerde keeper Menno Kuulkers, zijn logische vervanger was Timo van de Loo. Hij keepte een prima wedstrijd. Oirschot Vooruit speelde in dezelfde opstelling als afgelopen week. Koos Gloudemans naast Bram Meeuwis op het middenveld en Sjoerd van de Wal centraal achterin.  Het spel golfde van meet af aan op en neer. Vaak meer opportunistisch dan verzorgd voetbal maar het verveelde geen moment.

Rond de 10e minuut was de eerste kans voor Alverna. Een aanval over links kon nog net tot corner verwerkt worden. Nauwelijks 2 minuten later komt een uittrap van de keeper van Alverna bij Fons Meeuwis terecht. Voordat hij een voortzetting kan doen wordt hij onreglementair gestopt door een verdediger. De vrije trap levert helaas niets op.

Vijf minuten later een schot van Max van Kollenburg wat net naast gaat. Bij Alverna viel even later Levi Raja Boean uit met op het oog een hele vervelende knieblessure. Na een half uur spelen wordt Joris Swaanen aan de linkerkant de diepte ingestuurd. Zijn voorzet is precies op maat en Dorus van de Wal scoort 0-1, alweer zijn 8e treffer van dit seizoen!

Twee minuten later is er een vrije kans voor Alverna welke door Timo van de Loo uitstekend wordt gestopt. In de rebound claimt Alverna een penalty omdat de bal tegen een arm van een OV speler komt. De prima leidende scheidsrechter Mike Theelen zag er echter geen opzet in. Vijf minuten voor rust wordt een doelpunt van Alverna terecht afgekeurd wegens buitenspel. Nog 2 minuten later draait een speler van Alverna zich keurig vrij op 5 meter van Timo van de Loo maar weer pakt hij de inzet. Ruststand 0-1.

In de 2e helft kwam er steeds meer druk van Alverna. Een corner wordt net voorlangs gekopt. Oirschot Vooruit kreeg even later een vrije trap op rechts welke door Joris perfect bij de 2e paal werd neergelegd. Dorus van de Wal kopt van daaruit de bal voor het doel maar helaas leidde dit tot niets.

Een kleine 20 minuten voor tijd moest Joris Swaanen zich vanwege rugklachten laten vervangen door Daan Hagemeier. Max van Kollenburg zakte hierdoor een linie terug. 2 minuten later gaat hij alleen op doel af met twee verdedigers naast hem. Hij kiest ervoor om de bal breed te leggen op Daan Hagemeier. Helaas komt de bal net achter hem zodat deze kans verloren gaat. 

Even later is er een ingooi van Alverna welke werd doorgekopt en uiteindelijk ook koppend werd afgerond door Rick van Ginkel 1-1. Gezien het spelbeeld en de kansen een terechte stand op dat moment. 

Oirschot Vooruit gaat niet bij de pakken neerzitten en even later kopt Sjoerd van de Wal uit een vrije trap van Alex van Overdijk net over. Hierna zoekt Alverna weer de aanval en van 25 meter schiet invaller Lennart van de Peppel snoeihard via de onderkant van de lat raak. Een wereldgoal, 2-1.

In de resterende 10 minuten krijgt Oirschot Vooruit nog 2 prima kansen. Dorus van de Wal geeft een afgemeten voorzet op Fons Meeuwis maar zijn inzet werd door de keeper met meer geluk dan wijsheid tot corner verwerkt. Uit deze corner valt de bal plots voor de voeten van de geheel vrijstaande Sjoerd van de Wal. Helaas schiet hij net te haastig waardoor de bal over het doel gaat. Eindstand 2-1 dus.

Alverna kruipt door deze overwinning naar plek 5 en Oirschot vooruit zakt naar plek 8. Volgende week uit naar SV Top

Opstelling Oirschot Vooruit: Timo v d Loo, Koen van Heerebeek, Sjoerd van de Wal, Job van Gestel, Alex van Overdijk, Koos Gloudemans, Bram Meeuwis, Joris Swaanen (65. Daan Hagemeier), Fons Meeuwis, Dorus van de Wal en Max van Kollenburg


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png