logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Unitas'59 versterkt zich met twee spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Appie Azmani (FC Eindhoven/av)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Hypotheekvisie Stadpaviljoen

2 december 2018 | 2e klasse F

Beerse Boys - Bladella: 3-1


Deel dit bericht:


Goed herstel Beerse Boys tegen hekkensluiter Bladella

Beerse Boys had deze zondag een goed antwoord op de forse nederlaag van vorige week tegen Marvilde. In een niet hoogstaande wedstrijd streden twee ploegen voor wat ze waard waren. Rode lantaarndrager Bladella was op bezoek op de Klep en uiteindelijk bleek de thuisploeg het meeste in huis te hebben. Zowel in de eerste als tweede helft scoorde Beerse Boys snel via Lars van de Sande en Jannes Mulders. Zo’n 10 minuten voor tijd zorgde Daan Mulders voor de 3-0 en redde Ibou Bot met de 3-1 in de laatste minuut de eer voor Bladella.

Voor zowel Bladella als Beerse Boys stond er veel op het spel op deze druilerige zondagmiddag. Vanaf de aftrap werd er veel strijd geleverd, maar van mooi voetbal was zeker geen sprake. Daarvoor was het veld niet geschikt, maar zeker ook ontbrak het aan vertrouwen, want heel veel ging mis. Zoals in de 6e minuut in de verdediging van Bladella bij een aanval van Beerse Boys over links. De Bladelse verdediging kreeg de bal niet weggewerkt met de Beerse spits Jannes Mulders in de buurt, zodat Lars van de Sande een goede schietkans kreeg en trefzeker uithaalde: 1-0. De strijd ging redelijk op en neer met weinig doelkansen en dank zij Beers balverlies kwam Bladella in de 35e minuut wel gevaarlijk voor het Beerse doel, maar door een overtreding op verdediger Stijn van Heerbeek week het gevaar. De voorsprong van de thuisploeg bleef tot de rust eenvoudig overeind.

Ook in de zesde minuut van de tweede helft scoorde Beerse Boys. Een aanval na een scherpe pass van Nick van Rooy op Pepijn van Spreuwel leverde een hoekschop op die door Pepijn voor doel werd gebracht. Daar kopte Jannes Mulders de 2-0 binnen. Nadat Joop Willems een schot in de korte hoek, in de 65e minuut, door doelman Nick Vermeiren tot hoekschop verwerkt zag worden, kreeg Bladella in de 67e minuut een uitgelezen kans om de spanning terug te brengen. De Beerse doelman Rob Wilborts zag Niels Krekels alleen op zich af komen en plukte hem de bal zelfverzekerd van de schoen. Echt gevaarlijk waren de Bladelse aanvallen niet en zo kon Daan Mulders in de 81e minuut na een goede Beerse aanval de 3-0 aantekenen door een voorzet van Bart den Otter geplaatst voorbij de Bladelse doelman te koppen. Trainer Jasper van Hoof bracht vervolgens twee jonge talenten van JO19-1 in het veld, Guus Hems en Kees Rooijakkers. Bladella bleef intussen zoeken naar een treffer en vond die in de 90e minuut. Bart de Jong leverde vanaf links een voorzet af die door Ibou Bot bij de tweede paal tot doelpunt verheven werd: 3-1. Met een pegel in blessuretijd van Anel Selimovic, die nog door een speler van Bladella aangeraakt werd en maar net naast het Beerse doel ging, waren de bezoekers nog dicht bij een tweede doelpunt, maar de 3-1 bleef staan.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Ron van Korven, Rob van Bijsterveldt, Nick van Rooy, Stijn van Heerbeek; Joop Willems, Dennis Schapendonk, Bart den Otter; Lars van de Sande (79. Daan Mulders, 88. Kees Rooijakkers), Jannes Mulders, Pepijn van Spreuwel (87. Guus Hems).

Beerse Boys te sterk voor een afwachtend Bladella (verslag Bladella)

Beide ploegen hadden de punten hard nodig om uit de gevarenzone te komen. Het was een wedstrijd van hard werken en weinig kansen creëren. De thuisploeg was de betere ploeg en won daardoor verdiend.

De gastheren begonnen furieus en kwamen dan ook snel en verdiend aan de leiding. Rechteraanvaller Lars van de Sande werd door de Bladellaverdediging over het hoofd gezien en kon ongehinderd van dichtbij hard inschieten. Beerse Boys bleef de betere ploeg, men vond elkaar veel beter dan de Bladelse jongens maar wist dit niet uit te drukken in kansrijke scoringsposities. Het laatste deel van de  eerste helft werd het spel aan beide kanten erg onnauwkeurig. Het leidde tot veel duels maar weinig doelgerichte acties. Slechts één was er te noteren en die kwam van de Schippersmannen. Een goedlopende aanval over de rechterflank bracht de van een blessure teruggekeerde Teun Grimbergen in schietpositie. Zijn schot ging rakelings over het doel.

De tweede helft begon Bladella  met aanvaller Niels Krekels in de ploeg voor verdediger Max Jansen. Niek Jansen  schoof terug naar de achterste linie waardoor er zowel een driemansmiddenveld als driemansvoorhoede in het veld kwam. Beerse Boys ging door waar het gebleven was. Dat was na vijf minuten succesvol toen Jannes Mulders uit een hoekschop  de bal fraai inkopte.

De fase daarna kenmerkte zich door veel duels, weinig combinatiespel en nauwelijks uitgespeelde doelkansen. Vermeldenswaard over deze periode is het harde afstandsschot van Beerse Boysmiddenvelder Joop Willems dat  Bladelladoelman Vermeiren tot hoekschop kon verwerken.

Bladella ging daarna aanvallender spelen. Toen ontstond de grootste kans voor Bladella doordat Cas Vosters Niels Krekels op maat kon bedienen en deze alleen voor doelman Rob Wilborts verscheen. Laatstgenoemde was echter winnaar van het duel. Dit had wellicht de wedstrijd nog kunnen kantelen. Bladellatrainer Huub Vermeulen stuurde  centrumverdediger Geert van Overbeek naar de punt van de aanval. Nu bleef Bladella meer de aanval zoeken maar kon geen vuist maken. Men vond elkaar te moeilijk in de combinaties. Beerse Boys kreeg in haar voerhoede meer ruimte en maakte daar gebruik van. De voor Lars van de Sande ingevallen Daan Mulders scoorde de 3-0 toen hij amper drie minuten in het veld stond. Daarmee was wel duidelijk dat de punten in de Beerzen zouden blijven.

Het siert de Bladellamannen dat ze bleven gaan voor een beter resultaat. Dat harde werken werd in de slotfase nog beloond. Bart de Jong maakte zich op links vrij en zijn voorzet bereikte Ibou Bot die van dichtbij kon scoren.

Met deze uitslag houdt Beerse Boys de aansluiting met de middenmoot. Door overwinningen van de concurrenten komt de rode lantaarn wel erg stevig in Bladel te staan. De volgende wedstrijd voor de Schippersmannen is in Geldrop tegen Braakhuizen. Dat is een ploeg die na de promotie goed kan meedoen in de hogere klasse. Voor Bladella betekent het ongetwijfeld wederom alle zeilen bijzetten.

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png