logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Kenneth van de Wiel stopt bij Best Vooruit

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

FC Eindhoven/AV moet titel nog een weekje uitstellen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Appie Azmani (FC Eindhoven/av)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
VDL Cleassens van de Rijt Blatter Legal VDL

5 november 2018 | 4e klasse F (ZII)

RKGSV - SJVV: 2-1


Deel dit bericht:


RKGSV RECHT RUG TEGEN STUG SJVV

Na een overwinning van vorige week tegen Olympia Boys, stond er vandaag een directe concurrent uit de middenmoot tegenover RKGSV. SJVV uit Sint-Jozefparochie is een tegenstander die we al jaren niet meer hebben mogen ontvangen op ons sportpark. De voor elkaar onbekende tegenstanders speelde op een koud, maar redelijk herfstzonnig sportpark De Polder.

Dat RKGSV zich momenteel even in een lastig pakket bevindt werd deze week qua personele bezetting werd vorige weken al duidelijk met het wegvallen van Rainer van Bergen, Tim van Berlo en Gijs Vorstenbosch. Daar kwam afgelopen week ook Rik van Dael bij. Toch was er niet alleen slecht nieuws, Roel van Mook keerde afgelopen zondag na wekenlange afwezigheid ook weer terug in de basis. In een wederom gewijzigde basiselftal was RKGSV wel vastberaden om te knallen. Dit lieten ze ook direct zien vanaf de aftrap. Ze waren de betere in de beginfase, en met name Daan de Loo zorgde voor veel dreiging vanaf de flanken. RKGSV was heer en meester, speelde vrij verzorgd en stond goed. Tot veel kansen kwamen de Gerwenaren niet, omdat de beslissende pass niet altijd even zuiver was. Dat betekende niet dat het handjevol kansen dat ze wel kregen niet minder kansrijk was. Sander de Waal was twee keer dichtbij met een kopbal.

Na een halfuur spelen kregen de mannen van SJVV wat meer grip op de wedstrijd. Ze wisten steeds meer tweede ballen te veroveren en kregen daardoor wat meer overwicht. Echte groten kansen konden ze hieruit niet creëren, maar het gaf wel aan dat de wedstrijd wat ging kantelen. De linies werden te groot bij RKGSV en sommige spelers gingen te veel doen buiten hun taken om. Dat werd afgestraft in de 37e minuut toen Maikel van der Steen een counter wist om te zetten in de 0-1. Een flinke domper voor RKGSV, omdat het spel wat ze vertoonde in de beginfase zeker een goal had mogen opleveren. De ruststand was daardoor ook 0-1.

Na de rust zagen we een gedecideerd RKGSV. Vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft zagen een gemotiveerd team dat opzoek ging naar de aansluitingstreffer. Die treffer kwam er ook in de 58e minuut toen Tom v/d Berk de bal via zijn achterhoofd in het net wist te werken. Voor even leek de Tsjech Jan Koller in het shirt van RKGSV te spelen, maar het was toch echt Tom die deze bal op ‘Kolleraanse’ wijze wist te maken. Met dit goede gevoel leek Gerwen ook in staat om de genadeslag te geven aan SJVV. Deze tweede treffer liet daarom ook niet lang op zich wachten. Rico Hendrikx zorgde halverwege de tweede helft voor de 2-1 door op prachtige wijze een vrije trap binnen te krullen.

Na deze goal was het SJVV dat weer op de deur klopte van keeper Remy Hendrikx. Met een aantal pijlsnelle counters wisten zij het Remy soms lastig te maken. Als extra slot op de deur werd Bart v/d Pas ingebracht om voor het laatste kwartier te counters van de tegenstander onschadelijk te maken. SJVV ging wat hoger voetballen en dat zorgde ook voor meer ruimte achter hun verdediging. Brian de Ronde maakte slim gebruik van deze ruimte, omspeelde de keeper maar zag zijn inzet gekeerd worden door een uitgestoken been van een verdediger. De wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld door RKGSV, waardoor ze drie punten konden bijschrijven. Komende week kunnen ze gaan genieten van een vrije zondag.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png