logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Rick vd Linden (Maarheeze)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Steven Baggermans (EMK) naar Brabantia

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Sanidump Maas Makelaars De Bengel

4 november 2018 | Hoofdklasse B

Alphense Boys - RKSV Nuenen: 1-1


Deel dit bericht:


Halverwege de wedstrijd Alphense Boys-RKSV Nuenen stond het 0-1 en waren de Brabantse bezoekers de virtuele koploper van de Hoofdklasse B, als je ten minste nog even dóór wilde rekenen. Want als morgen SVA Papendorp officieel uit de competitie wordt genomen, gaan er bij alle top vijf ploegen drie punten af. En met de ruststanden op dat moment zou Nuenen dan inderdaad aan kop van het klassement komen. Zo ver kwam het niet en komt het ook morgen niet. Want de Boys sleepte na rust een puntendeling uit het vuur en ook de uitslagen op de andere velden zouden nog wijzigen. Maar, het zegt iets over de hoge status van Nuenen en daarmee ook over de 1-1 uitslag, waar de Boys best tevreden over mocht zijn.

Al scheelde het bar weinig of het was een driepunter geweest, want in de blessuretijd werd een inzet van Mike Bavelaar van de lijn gehaald. "We hadden nog zo maar kunnen winnen", zei trainer Hein van Heek dan ook toch nog met een beetje pijn in zijn hart, maar het zou wel wat te veel van het goede zijn geweest. Ook Nuenen had vlak voor tijd de winst nog kunnen pakken en baalde er na afloop vooral van dat het vóór rust al niet had toegeslagen.

Want de eerste vijfenveertig minuten kwam Alphense Boys op eigen veld niet aan voetballen toe. De bezoekers met trainer Jan Poortvliet ?? hij speelde onder andere bij PSV vele jaren betaald voetbal en stond met Oranje in de WK-finale van 1978 - toonden zich aanmerkelijk feller dan de Boys. Alphense Boys kwam voor rust geen enkele keer in de buurt van een kans, terwijl de groenwitten drie riante mogelijkheden kregen. Een daarvan leverde in de 14-de minuut een doelpunt op. Joey van den Berk was drie Boys-verdedigers te slim af en kopte na een corner behendig de 1-0 binnen. Dat het bij die kleine marge bleef was voor de Boys meer geluk dan wijsheid.

Na de pauze werd het opeens wel een echte wedstrijd. De inzet van de mannen in Alphense dienst was nu meteen wel aanwezig en zeker toen na drie minuten de gelijkmaker op het scorebord verscheen, werd het een open en aantrekkelijke partij voetbal. De maker van de goal was Raychelo Fecunda. Hij was ongetwijfeld van plan om een voorzet te geven, maar de bal verdween in de verre hoek boven de toch bepaald niet kleine doelman Jeroen Keeris. De gereed staande Arjan Ouwendijk hoefde er helemaal niets meer aan te doen.

Het spel ging daarna alle kanten op. Beide teams gingen vol voor de drie punten, maar ondanks enkele chaotische taferelen voor beide doelen bleef het bij die 1-1. En dat was over de gehele wedstrijd gezien, prima geleid door de talentvolle Victor Ris, een keurige uitslag. De eerste periodetitel, waarvoor deze middag nog vijf ploegen in de race  waren, ging naar de verrassende promovendus Unitas. Alphense Boys verkaste van de achtste naar de negende plek in de middenmoot, maar zal maandag weer terugkeren naar de achtste plaats. Dan zijn alle resultaten van SVA Papendorp geschrapt, omdat de Utrechtse club zondag voor de tweede achtereenvolgende week geen team op de been kon brengen en daarom uit de competitie wordt gehaald.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png