logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Mark de Wit, John Termeer en Mike Smit naar De Bocht’80

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Joey van Otten (Riethoven)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

17 oktober 2018 | Nieuws

'Ik kan bij Nuenen weer gewoon lekker voetballen'


Deel dit bericht:


Nuenen-Baronie in de hoofdklasse B is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Thom van de Donk, topschutter bij Nuenen.


Slechter dan vorig seizoen kon bijna niet. Toen haalde Nuenen pas na vijf wedstrijden haar eerste punt. Uiteindelijk slaagden de groenwitten er in zich te handhaven in de hoofdklasse, mede door topscorer Thom van de Donk, die 23 keer doel trof. Dit jaar gaat het een stuk beter en bezet Nuenen, met 13 uit 7, de zesde plek. Zondag komt de nummer 2, Baronie, op bezoek.

En Van de Donk ziet zeker mogelijkheden om te winnen. "We zijn misschien nog wat wisselvallig, maar als we onze kwaliteiten goed benutten, kunnen we Baronie verslaan. We hebben verloren van Gemert en UDI'19 en gelijkgespeeld tegen Halsteren, de andere vier wedstrijden hebben we gewonnen. Het voetbal is de ene keer uitstekend en andere keer veel minder. Waar dit aan ligt? We hebben nogal wat nieuwe spelers én een nieuwe trainer (Jan Poortvliet, red.), dus wellicht heeft het nog wat tijd nodig, voordat we helemaal aan elkaar zijn gewend. Voordat we de juiste vorm hebben gevonden."

In de selectie van Poortvliet zijn diverse nieuwe spelers te zien: Evrim Karatas kwam van Jong Willem II, Sem van de Broek en Dennis Neeteson van Jong Willem II, Bram Waterschoot van RKGSV, Jordy Wapenaar van Jong Helmond Sport, Jeroen Keeris en Max van de Gevel van Marvilde, Sam Strijbosch van Helmond Sport, Collin van Gool van Canterbury United (Nieuw-Zeeland) en Wouter Peters van Bekkerveld. Daar tegenover stond het vertrek van onder meer Noël Jansen en Danilo Verus (beide gestopt). "Ik denk dat we kwalitatief een beter elftal hebben gekregen en een trainer die heel duidelijk en eerlijk is. Hij houdt ons scherp en zit er bovenop."

Fanatiek
Van de Donk heeft het prima naar zijn zin bij Nuenen. Een 'hartstikke mooie club", aldus de 24-jarige Valkenswaardenaar. "Er hangt een gemoedelijke sfeer en iedereen kent elkaar. Voetballen is niet langer meer het hoogste doel. Ik ben misschien wel fanatieker dan ooit en natuurlijk heb ik nog steeds ambities om hoger te spelen, maar wel het liefst met Nuenen. Ik wil vooral lekker voetballen en dit kan bij deze vereniging. En op dit niveau. Koste wat kost de top halen, is niet meer aan de orde. Plezier in het spelletjes wel. En daarnaast werken aan mijn maatschappelijke carrière. Ik ben SEO-specialist bij online marketingbureau Happy Idiots en heb ook nog mijn eigen bedrijfje (Hoeseo Online Marketing, red.)."

Na een wat mindere start, vliegen de ballen er de afgelopen weken weer lekker in, lacht Van de Donk. "Met deze selectie moet een plek bij de eerste vijf mogelijk zijn. Als we willen werken voor elkaar en ook de 'vuile meters' willen maken, doen we mee voor de prijzen. Dan is het wel zaak dat we niet meer door de ondergrens zakten. Iets dat vorig seizoen te vaak gebeurde. En dan kunnen we van iedereen verliezen. We willen nu echter graag naar boven kijken, in plaats van naar onder. Dan is een overwinning op Baronie wel wenselijk."


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws

'Ik kan bij Nuenen weer gewoon lekker voetballen'
(Door Willem Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png