Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Unitas’59 laat Tivoli in ongewisse na nederlaag

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

ZO Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Bas de Haas (FC Eindhoven)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Ad Borrenbergs
vdl.png
Blatter Legal
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

14 oktober 2018 | - Wedstrijd van de week 

Individuele kwaliteiten Bosuilen geven doorslag


Deel dit bericht:


Valkenswaard buigt 0-1 achterstand om in een 3-1 overwinning.

Trainer Walter van Ommeren baalde na afloop van de wedstrijd tegen SV Valkenswaard als een stekker. Zijn ploeg verloor met 3-1, maar dit was absoluut niet nodig geweest, zo oordeelde hij. "We moeten bij de rust met minimaal 2-0 voor staan en Valkenswaard met tien man. Die nummer 4 (Erik Schaeken, red.) moet gewoon rood krijgen, want hij haalt een doorgebroken speler neer. Nu mag hij blijven staan en scoort ook nog de 2-1."
Van Ommeren had met dit laatste zeker een punt. En ook Schaeken zelf prees zich gelukkig dat hij niet van het veld af moest. "Ik werd in de problemen gebracht door een medespeler en vervolgens dreigde die speler van Budel me op snelheid te passeren. Tja, ik kwam goed weg, maar af en toe moet je ook een beetje geluk hebben. Net als bij mijn doelpunt. Ik legde die vrije trap bewust scherp bij de tweede paal en hij viel zomaar binnen. Ik hoor net dat Bollie (René Bolster) zegt dat hij de bal nog aanraakte, maar ik tel 'm gewoon voor mezelf. Haha!"
De brede glimlach stond ook bij ploeggenoot Erwin Isbouts op het gezicht. De ervaren middenvelder, door trainer Peer van de Kemenade weer in de spits geposteerd, was twee keer succesvol en kroonde zich daarmee als de man van de wedstrijd. Eerst knalde hij een vrije trap hard voorbij doelman Dennis van Gils van Budel (1-1) en ver in de tweede helft zorgde hij voor de beslissing, door zich in het strafschopgebied behendig vrij te spelen en listig af te ronden. De individuele kwaliteiten en ervarenheid gaven dus de doorslag bij Valkenswaard.
Isbouts: "Helemaal mee eens. Budel opende uitstekend en zette ons meteen vast op eigen helft. Vervolgens scoren ze in de tweede minuut al de 0-1 (schitterende vrije trap van Dennis Verstraeten, red.) en krijgen daarna nog twee enorme kansen. Daarna begonnen we wat beter te voetballen, maar echte kansen kregen we niet. De eerste, in de 45ste minuut, was echter meteen raak. Erik Schaeken wilde de vrije trap nemen, maar ik heb hem weggestuurd. Haha! De donderspeech van de trainer in de rust was nog steeds zeer terecht, maar het stond wel 1-1. Toch lekker..."
Pardoes
In de tweede helft ging Valkenswaard op jacht naar de overwinning. Tot echte kansen leidde dit echter niet. Aan de andere kant kon Budel ook geen potten breken, al was de beste schietkans nog voor Verstraeten. In vrije positie mikte hij de bal echter hoog over. Beide partijen probeerden het wel, maar de doelverdedigers hoefden nauwelijks in actie te komen. Het was Schaeken die in de 63ste de ban brak. Vanaf de zijlijn zwierde hij de bal voor het Budel-doel, waar deze door alles en iedereen werd gemist en pardoes binnen viel: 2-1.
Valkenswaard voelde nu dat het de wedstrijd snel in het slot kon gooien en verdediger Jasper Jansen was met een kopbal op de lat dicht bij de 3-1. Nick Thijssen was de volgende die de derde Bosuilen-treffer op zijn schoen had. In de 76ste minuut speelde hij zich knap vrij en kogelde de bal op de paal. Omdat de thuisclub verzuimde te scoren, bleef Budel nog de wedstrijd, maar eerlijkheidshalve moet worden gezegd dat de oranjehemden nauwelijks serieus aandrongen. In de 40ste minuut viel de beslissing. Tussen enkele verdedigers in, maakte Isbouts zich vrij en drukte doeltreffend af: 3-1.
Opstellingen:

Valkenswaard: 23. Tommie Baeten, 2. Noël Renders (14. René Bolster), 3. Jasper Jansen, 4. Erik Schaeken (15. Daan Bartels), 5. Sander Donkers, 6. Rob Vlassak, 7. Ramon van Hooff, 8. Erwin Isbouts, 9. Nick Thijssen, 10. Martijn Bax (12. François Stokmans), 11. Ron Bakermans.

Budel: 1. Dennis van Gils, 3. Jeroen Bogers, 4. Roy Claassen (2. Stijn Beerten), 5. Jelle Martens, 6. Jordy van Zon, 7. Rens Vrijsen, 8. Rik Bogers, 10. Steef Vasen, 11. Luc Nouwen (17. Youri Bogers), 12. Dennis Verstraeten, 14. Koen Bogers (9. Roel van Geldorp).


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Individuele kwaliteiten Bosuilen geven doorslag
(Door Willem Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png