logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Kenneth van de Wiel stopt bij Best Vooruit

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

FC Eindhoven/AV moet titel nog een weekje uitstellen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Appie Azmani (FC Eindhoven/av)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

11 oktober 2018 | - Speler in het nieuws 

Kamiel Pennings (ex Unitas'59) tevreden bij Sparta'25


Deel dit bericht:


Doelman Kamiel Pennings:"Er zijn altijd puntjes waar je aan kunt werken"
(Door Peter Bussers) Hij kwam deze zomer over van eveneens derdeklasser Unitas'59 uit Eindhoven. Hij zou de strijd aan moeten gaan met de 35-jarige Edwin Cuppen die overkwam van EMK, een strijd die hij in zijn voordeel lijkt te hebben beslist. De eerste twee competitiewedstrijden stond hij in ieder geval op doel en wist hij zich ook al direct te onderscheiden. We hebben het hier over de 24-jarige Kamiel Pennings. Kamiel ging op jonge leeftijd onder voetbal, bij Unitas'59, een vereniging uit Eindhoven waar hij ook een heel groot gedeelte van zijn jeugd zou blijven spelen. 


In de zomer van 2012 verkaste de toen 17-jarige Kamiel echter naar Geldrop om daar keeper te worden bij het hoogste A-elftal. Een jaar later werd hij als talentvolle keeper toegevoegd aan de selectie van de eersteklasser, een prachtig moment natuurlijk voor een jonge jongen want Geldrop is en blijft natuurlijk een grote naam in het amateurvoetbal.

Kamiel moest de strijd aangaan met vaste doelman Len van Gestel en de van Brabantia overgekomen Vincent Jansen. Kamiel had min of meer het geluk dat de vaste doelman Van Gestel nog een schorsing van zeven wedstrijden moest uitzetten vanwege een rode kaart opgelopen in de laatste competitiewedstrijd uit bij Halsteren. Zodoende begon Kamiel dan ook meteen in de basis in het eerste (oefen)duel tegen Someren dat met 4-2 werd gewonnen. Kamiel speelde nadien zo'n twaalf wedstrijden (oefen, beker, competitie) maar moest weer plaats maken voor Len van Gestel op het moment dat de schorsing was afgelopen. Gaandeweg het seizoen kreeg Kamiel, die ook met een blessure kreeg te maken, ook al snel in de gaten dat het een hels karwei, zo niet onmogelijk karwei, zou worden om eerste doelman te worden bij de eersteklasser. Len van Gestel was, zoals Kamiel zelf ook aangaf, een maatje te groot voor hem.

Wat nu te doen? Eén ding was zeker: Kamiel wilde niet fungeren als tweede doelman maar als eerste doelman en zou dat niet bij Geldrop kunnen dan maar bij een andere vereniging en die vereniging was, hoe kan het ook bijna anders, de vereniging waar het allemaal begon voor hem: Unitas'59.

In het seizoen 2014-2015 keerde hij dus terug bij de Eindhovense vereniging en beleefde hij een werkelijk prachtige en succesvolle periode. Niet alleen werd hij eerste doelman maar waren de resultaten ook goed tot uitstekend te noemen. Unitas'59, eens tweedeklasser (tussen 2006 en 2010), speelde op dat moment in de 4e Klasse nadat het het jaar daarvoor was gedegradeerd uit de 3e Klasse.
In het eerste jaar werd Unitas'59 vijfde en pakte het een periode waardoor het dus de nacompetitie in mocht. Unitas'59 bereikte de finale waarin het op een zeer pijnlijke manier verloor van Hapert (4-0).


Het seizoen 2015-2016 leverde wederom een vijfde plaats op maar daarna volgde een absoluut droomseizoen. Unitas'59 was heer en meester in een competitie waarin o.a. ook D.B.S. , WODAN, Mulo en ASV'33 uitkwamen. Unitas'59 won maar liefst 24 van de 26 wedstrijden en speelde tweemaal gelijk. Er werden grote uitslagen neergezet, zo werd o.a. D.B.S met 0-5 verslagen, SPV met 7-1, Woenselse Boys met 6-0 en Lierop in de kampioenswedstrijd met 10-0. Vier wedstrijden voor het einde mocht de ploeg zich al kampioen noemen, een ploeg die in de winterstop ook in een oefenduel wist te winnen van...... Sparta'25. Opvallend was ook het aantal tegendoelpunten wat de ploeg/Kamiel moest incasseren; het waren er slechts veertien!

Vorig seizoen keerde het na drie seizoenen dus terug in de 3e Klasse en presteerde het gewoon wederom heel goed. Unitas'59 werd knap vijfde en wist als één van de twee ploegen een punt af te snoepen van kampioen Hilvaria. Nogmaals topjaren dus voor Unitas'59 en Kamiel en dus ook geen reden om te vertrekken zou je zeggen. Vele spelers waaronder Kamiel dachten daar, om uiteenlopende redenen, anders over.
Maar liefst twaalf spelers verlieten de vereniging, daartegenover stond overigens de komst van veertien spelers.

Kamiel was zoals eerder aangegeven dus één van de spelers. De 24-jarige doelman verliet de vereniging niet omdat hij was uitgekeken of zo of dat hij het niet meer naar zijn zin had. In tegendeel zelfs, Kamiel had het er uitstekend naar zijn zin. Maar waarom dan toch de keuze? Kamiel:"Ik had het er inderdaad nog steeds naar mijn zin en we hebben ook zeker leuke dingen laten zien. Ik ben in het begin van dit voetbalseizoen echter verhuisd naar Gemert. De keuze op Sparta'25 is toen gevallen vanwege de reisafstand, het sportieve plaatje en natuurlijk speelde goede verhalen van Jaccy van den Enden ook een rol in de keuze."

Begin augustus begonnen de trainingen voor Sparta'25 met twee nieuwe keepers namelijk Kamiel en Edwin Cuppen die overkwam van EMK. Zij moesten de keepersstrijd met elkaar aangaan, een strijd die uiteindelijk werd gewonnen door Kamiel. Kijk je nu naar de eerste twee competitiewedstrijden dan kun je alleen maar zeggen dat het een terechte keuze is geweest. Zowel in het eerste duel tegen D.B.S. als in het tweede duel uit tegen Reusel Sport keepte de 24-jarige een uitstekende wedstrijd. Vooral in het uitduel bij titelkandidaat Reusel Sport wist hij zich te onderscheiden en dat zagen ze ook in Reusel die met het volgende twitterbericht kwam:'Reusel Sport/CoTrans verliest met 1-2 van een iets effectiever Sparta'25 die ook nog eens een geweldige keeper onder de lat hadden. Gestreden als leeuwen, maar de punten gaan naar Beek en Donk'

Klik hier voor het volledige interview op Peter Bussers.nl


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

11 oktober 2018 om 16:43

Willie van der heijden. zegt:

Mooi verslag Kamiel,succes.


Overige Speler in het nieuws

Nieuwsarchief Speler in het nieuws


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png