Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Hypotheekvisie
Blatter Legal
MCB Direct
sanidump
Ad Borrenbergs
VDL
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

26 september 2018 | - Wedstrijd van de week 

Hoogeloon wil stappen maken en op termijn naar derde klasse


Deel dit bericht:


Hoogeloon-Waalre in de vierde klasse F is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Jos Lamers, onder meer lid van de commissie voetbalzaken en selectiebegeleider van Hoogeloon


"Er zijn weken bij dat ik meer uren op het sportpark ben, dan thuis. Ach, zolang ik bij de club ben, vindt het thuisfront het niet erg, maar als ik in de kroeg zou liggen, was er wel trammelant. Vandaar dat ik altijd zeg dat ik in de kantine ben. Klinkt net even anders, haha!" Jos Lamers is eigenlijk zijn hele leven lang al verknocht aan VV Hoogeloon. Als trainer en in vele andere functies.

Hij voetbalde er en werd daarna jeugdtrainer. Vervolgens was hij actief bij EFC, Hoogeloon, Dommelen, UNA en RKVVO. In 2006 begon hij aan zijn eerste klus als hoofdverantwoordelijke. Wederom bij Hoogeloon. "Achteraf had ik wellicht eerst beter bij een andere club hoofdtrainer kunnen worden, maar ze vroegen me om Ronny Everaerts op te volgen en Hoogeloon is toch mijn cluppie. Twee seizoenen stond hij er voor de groep, om vervolgens drie seizoenen bij SDO'39 aan de slag te gaan. Zijn laatste club was De Raven, maar daar bleef hij – door omstandigheden – slechts een jaar.

Lamers laat zich niet uit over de reden waarom hij weg moest bij de club uit Luijksgestel ('We hebben dit zo onderling afgesproken en ik ben sowieso niet iemand die de vuile was gaat buitenhangen'). "Ik realiseerde me echter wel dat dit niet echt reclame was voor mijn eigen bedrijf en heb toen besloten om een punt te zetten achter mijn trainerscarrière. Ergens jammer, maar er waren nog genoeg andere dingen te doen. Bij Hoogeloon inderdaad. Ik heb nu zitting in de commissie voetbalzaken, ben voorzitter van de sponsorcommissie, ben selectiebegeleider en doe elk seizoen een los project. Denk dan aan de bouw van een tribune."

Betrokken
Niet vreemd dus dat Lamers vele uren per week op sportpark De Roetweijer is te vinden. Naast zijn drukke werkzaamheden bij Lamers & Van de Wijdeven, hypotheken en verzekeringen in Hapert. "Ik ben nauw betrokken bij het eerste elftal. Nik Bierens is als hoofdtrainer uiteraard de baas, maar hij kan altijd bij mij terecht voor advies. Ik ben een klankbord voor de trainers, maar ook voor de spelers. We hebben een zeer jonge groep, met verschillende jongens die twee jaar geleden nog in de jeugd speelden. Talentvol, maar nog wat wisselvallig. Ik ben er echter van overtuigd dat deze selectie in staat moet zijn om op termijn te promoveren."

Tegelijkertijd ziet Lamers, die met de selectie zelfs op een heus trainingskamp in Noordwijk is geweest, nog wel mogelijkheden om dit seizoen mee te doen voor een prijsje. "Vorig seizoen zijn we achter Tivoli en Vessem als derde geëindigd. We kunnen ons dus niet 'verschuilen'. We gaan voor een periodetitel, maar het wordt best een uitdaging. De competitie is met de komst van Acht en EMK alleen maar sterker geworden. En hoe gaan ploegen als Woenselse Boys, Nieuw Woensel, Vessem en Bergeijk het doen? En dan vergeet ik nog een outsider als Waalre."

Kwaliteit
En juist die ploeg is zondag de tegenstander. Met oude bekende Marc van Kemenade aan het roer. "Ik weet hoe Marc een team kan motiveren en met Kees Uijthoven hebben ze een speler die heel gemakkelijk scoort. Waalre kan zomaar eens voor een verrassing zorgen. Als je met overmacht kampioen wordt in een klasse met Sterksel en DOSKO'32, heb je best wel wat kwaliteiten in huis. Wij speelden afgelopen zondag gelijk tegen Bergeijk en achteraf hadden we het idee dat we twee punten hadden verloren. We speelden zeker niet goed, maar hadden ook kunnen winnen. Zondag dan maar..."

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Hoogeloon wil stappen maken en op termijn naar derde klasse
(Door Willem Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png