logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Riethoven neemt voorschot op aanstaande kampioenschap

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Mitchel Kluijtmans (Nw Woensel) naar Valkenswaard

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

13 september 2018 | Nieuws

Voorzitter aan het woord Bart Reuter (Bergeijk)


Deel dit bericht:


Bart: "We hebben op dit moment een goed bestuur waar we prettig samenwerken met elkaar en waar we veel voor elkaar opvangen, indien dit nodig is."


RKVV Bergeijk is verkozen tot club van de week op 14 september 2018 bij Amateurvoetbaleindhoven.nl in samenspraak met FC Eindhoven.
Naast een uitnodiging van FC Eindhoven voor het bezoeken van de wedstrijd op 14 september 2018 tegen MVV komt ook voorzitter Bart Reuter van RKVV Bergeijk aan het woord. We stellen de voorzitter een aantal vragen over de gang van zaken binnen de club.

Bart, hoe is het om voorzitter van RKVV Bergeijk te zijn en vertel je verhaal over de gang van zaken binnen de club als voorzitter:
De functie van voorzitter bevalt me uitstekend. De tijdsbesteding is wat hoger dan vooraf ingeschat, maar dat geldt denk ik voor bijna alle functies binnen een vereniging. We hebben op dit moment een goed bestuur waar we prettig samenwerken met elkaar en waar we veel voor elkaar opvangen, indien dit nodig is. Mijn voornaamste doel is om de "workload" voor alle vrijwilligers te verminderen en met meer mensen, minimaal, hetzelfde te organiseren.
Hier slagen nog niet helemaal in, maar we zijn hier wel heel duidelijk in naar onze buitenwacht. Zaken die we niet op kunnen pakken, proberen we bij anderen neer te leggen en mochten we niemand vinden, vinden we dit als vereniging blijkbaar niet belangrijk genoeg en laten we het lopen. Hierdoor stoten we wel eens ons hoofd, maar over het algemeen geeft dit wel dat we als vereniging met elkaar aan dingen werken die we als vereniging belangrijk vinden.

Hoe lang ben je al voorzitter en wat zijn de hoogte en dieptepunten die je als voorzitter -tot nu toe- hebt meegemaakt:
Ik ben nu in november 3 jaar voorzitter en beleef nog steeds veel plezier aan deze rol.
Hoogtepunten hebben we in deze periode zeker gehad, denk aan de verbouwing van de kantine, het afgelopen jubileumweekend, maar ook het feit dat we sponsoren bereid hebben gevonden al onze (kader-) leden te voorzien van jassen en tassen, zodat we wat uitstraling betreft als vereniging weer wat beter voor de dag komen.
Natuurlijk zijn er dingen anders gelopen dan ik gehoopt had, bijv. mensen die afscheid nemen omdat ze zich niet kunnen vinden in de lijn van de vereniging, dat blijft echt jammer, maar vanuit het bestuur geven we altijd mee: als je taken meer energie kosten dan ze opleveren, wordt het lastig je taken goed uit te voeren. Ook de "korrel-gate" affaire rondom de kunststofkorrels op het kunstgrasveld heeft behoorlijk wat teweeg gebracht.
De balans slaat nog ruim naar het positieve uit, dus we blijven er vol tegen aan gaan, er is ook nog genoeg te doen!

Hoe staat de club er in het algemeen voor (sportief en financieel):
We staan er als vereniging goed voor, als we kijken naar het aantal vrijwilligers (ruim 200!) en ook financieel lukt het (nog steeds) om jaarlijks een plus te schrijven. We merken wel dat dit steeds lastiger wordt. We kiezen bewust waar we ons geld aan uitgeven en moeten dan soms echt zaken uitstellen of zelf wegstrepen.
Sportief staan we er redelijk op, het streven om met prestatieve jeugdteams in de eerste klasse te spelen hebben we nagenoeg behaald, maar ook daar willen we ons verder ontwikkelen.
Ons eerste team staat nu in de vierde klasse, waar we met deze jonge groep op onze plaats staan. We zijn echter wel van mening dat we, op termijn, structureel in de derde klasse thuis horen. Ik hoop dat we de stijgende lijn van einde vorig seizoen kunnen doortrekken en mee kunnen doen om een periodetitel.

Sportief

Welke trainers zijn je het meest bijgebleven:
In die 2,5 jaar heb ik het eerste half jaar met Frans Verbeek gewerkt, daarna heeft Patrick Methorst twee jaar de leiding gehad en nu staat Jos Beerens voor het eerste jaar aan het roer. Alle drie andere trainers die accenten anders leggen. Ook verschillende persoonlijkheden, maar dat maakt het mooi om mee te werken.

Waar moet een hoofdtrainer binnen RKVV Bergeijk aan voldoen:
Een beetje een open deur, maar de hoofdtrainer zal de spelers moeten blijven uitdagen en individueel naar een hoger plan ontwikkelen, dan gaat ook team beter presteren. Aangezien we een jeugdig team hebben, is het van belang dat de hooftrainer is staat is met jeugd te werken en alle uitdagingen die daar bij horen. Verder vinden we het belangrijk dat een hoofdtrainer sociaal is en zich ook mengt in de vereniging.

Wat verwacht je als voorzitter van het eerste elftal dit seizoen:
Ik verwacht dat we als team verder groeien, de jonge jongens die vorig jaar vanuit de A rechtstreeks ingestroomd zijn, zijn weer een jaar wijzer en ik hoop dat we daarmee wat constanter worden. Zoals aan aangegeven verwachten we dat we mee kunnen doen om een periodetitel en als dat lukt moet je voor het hoogste gaan!

Hoe hebben jullie ingespeeld i.v.m. de droogte en toestanden van de velden:
We hebben geluk dat we over een kunstgrasveld kunnen beschikken. We hebben in overleg met de veldbeheerder besloten dat we het gras twee weken langer hersteltijd zouden geven. We hebben de eerst twee trainingsweken iedereen op het kustgras laten trainen en zijn van de grasvelden afgebleven. Prima oplossing!

Toekomst

Hoe zie je de toekomst binnen de club en zijn er specifieke zaken waar je zorgen over maakt:
Waar ik me het meest zorgen over maak is het vinden van vrijwilligers op bestuursfuncties. Mensen willen graag hun steentje bijdragen, maar als het structureel om een aantal uren per week gaat blijkt het enorm lastig om hier mensen voor te vinden. Zo zoeken we bijv. al twee jaar naar een Secretaris voor het Algemeen Bestuur en ook de coördinator onderbouw is al ruim een jaar vacant. De functie van jeugdvoorzitter hebben we in twee delen opgesplitst, in coördinator bovenbouw (tevens afgevaardigd in het Algemeen bestuur) en coördinator onderbouw (deze is dus al ruim een jaar vacant). Ook de sponsorcommissie is al drie jaar onderbezet en dit is toch wel de levensader voor onze vereniging.
Mooi is wel dat er tijdens de vorige jaarvergadering een groep mensen is opgestaan die een "wervingscommissie" is opgestart en actief mee helpt om nieuwe vrijwilligers te benaderen zodat we met hen in gesprek kunnen gaan.
Voor projecten (groot en klein) waar in een relatief korte periode veel werk verzet dient te worden, moet ik overigens zeggen dat we hier gelukkig nog veel animo van vrijwilligers hebben.
Ik hoop dat we de "consumptiemaatschappij" een beetje kunnen omdraaien en dat iedereen, zonder dat daar formele verplichtingen bij komen, zijn of haar steentje bij gaat dragen. We kunnen niet op blijven draaien op een beperkt aantal vrijwilligers!
Over het algemeen zie ik de toekomst voor onze mooie club wel zonnig in!
We hebben veel actieve leden, vrijwilligers en sponsoren die de vereniging maken tot wat het is en die hierbij ondersteunen waar mogelijk!

Hoe ziet de toekomst binnen de club er uit wat betreft de jeugdopleiding:
Binnen onze jeugdopleiding is belangrijk dat we een vereniging zijn waar zowel de prestatieve als recreatieve jeugdleden zich thuis voelen. We willen het niveau van onze trainers graag verder ontwikkelen maar lopen ook hier tegen zaken aan waar bijv. de tijd om een opleiding of cursus te volgen niet voor iedereen haalbaar is. We hebben ook dit jaar weer een jeugdcoördinator die als opdracht heeft de trainers te coachen en beter te maken (en dan niet alleen de trainers van de selectieteams maar ook de overige teams).
We hebben nog een paar stapjes te zetten in de ontwikkeling van de jeugdopleiding, maar we zijn hier bewust mee aan de slag en we willen dit zorgvuldig oppakken.

Hoe is de samenwerking met de gemeente gelet op de situatie dat er steeds meer bezuinigd gaat worden waardoor clubs financieel in problemen kunnen komen:
De samenwerking met de gemeente is zeer goed. We hebben in Bergeijk een zeer transparant beleid voor alle verenigingen. Waar nodig kunnen we altijd bij de gemeente terecht en zijn ze bereid om actief mee te denken. Ook tussen alle Bergeijkse voetbalverenigingen bestaat een prima band, waar we meerdere malen per jaar met elkaar sparren over diverse zaken die we wellicht samen kunnen combineren (denk aan energie, afval, etc.).

Persoonlijk

Hoe zou je de club RKVV Bergeijk in het kort kunnen omschrijven:
RKVV Bergeijk is een mooie, gezonde, gemoedelijke vereniging met veel betrokken leden, vrijwilligers en sponsoren.

Welke vereniging geeft volgens jou het beste voorbeeld w.b.t. sportief beleid en welke vereniging juist niet:
Ik ben niet zo van het spiegelen aan anderen, iedere vereniging is namelijk uniek. Het ene dorp heeft namelijk maar 1 voetbalvereniging en het ander misschien wel 6).
Ik vind wel dat er een realistisch maar ambitieus beleid bij een verenging mag zijn en dat is ook wat wij willen. Hier zullen we nog wat stappen dienen te zetten en daar heb ik alle vertrouwen in.

Hoe is de onderlinge samenwerking met de clubs uit Bergeijk:
Zoals gezegd hebben we meerdere malen per jaar overleg tussen de Bergeijkse voetbalverenigingen en helpen we elkaar waar mogelijk. Ook met onze buren, tennisvereniging TOS en de handboogvereniging hebben we goed contact en helpen we elkaar.

Kort

Amateurvoetbaleindhoven:
Goed initiatief wat volgens mij in onze regio een vaste positie heeft verworven, waar veel (up-to-date) informatie te vinden is. Niet meer weg te denken voor de amateurvoetballer(s)!

Club van de maand:
Het is altijd leuk als je club extra aandacht krijgt! Ook dit is een prima initiatief!

4 de klasse F (zuid I):
Een mooie klasse waar de verschillen in de top, naar mijn verwachting, heel klein zijn. Onze doelstelling om met onze jonge groep de volgende stap te zetten en mee gaan doen voor een periodetitel.

90-jaar bestaan:
We hebben een perfecte jubileum dag gevierd afgelopen zaterdag (08-09 j.l.). Als je ziet wat vrijwilligers allemaal voor werk verzet hebben, ben je daar bestuur enorm trots op!
Overdag hebben alle jeugdleden zich vermaakt op een voetbaldag, waar de animo enorm groot was en de zon zijn medewerking prima heeft verleend.
's Avonds is er een "Groot Bergeijk" feest gevierd waar we met veel leden, vrijwilligers, overige verenigingen, sponsoren en iedereen die RKVV Bergeijk een warm hart toedraagt, een mooi verjaardagsfeestje hebben mogen beleven!

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png