Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

SV Brandevoort veel te sterk voor RKGSV

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Sander de Waal (RKGSV)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: oud-speler en trainer Hans Meeuwsen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Ad Borrenbergs
vdl.png
Blatter Legal
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

10 september 2018 | - Trainer in het nieuws 

Woenselse Boys wil een stabiel seizoen draaien


Deel dit bericht:


Nog twee weken en dan start eindelijk de competitie voor de 1e t/m de 5e klasse. In aanloop naar de eerste wedstrijd interviewen we aantal trainers die nieuw zijn bij een club. Hieronder een interview met Woenselse Boys-trainer Peter Geurts.


Woenselse Boys draaide vorig seizoen lang goed mee in de Vierde klasse. Maar in de laatste weken van het seizoen kwam er sportief de klad in. De club moest toezien hoe Tivoli met het felbegeerde kampioenschap aan de haal ging. Een aantal vaste krachten besloot de club te verlaten en zo moest de nieuwe trainer Peter Geurts al vroeg gaan puzzelen met zijn elftal. Maar dat is naar zijn inzicht al aardig aan het lukken. "We staan er heel goed voor. Natuurlijk zijn een aantal sterkhouders vertrokken. Maar hierop is ingespeeld door twee jongens van buitenaf te halen en een aantal jeugdspelers door te schuiven naar het eerste elftal."

De nadruk in de eerste weken van het huidige seizoen heeft Geurts vooral gelegd op een tweetal zaken. "Ik probeer van de groep een sterke organisatie te maken in de wedstrijden die gaan komen. En daarbij wil ik ook dat de werklust van de groep in orde is." Tot zijn eigen tevredenheid lijkt dit al de goede kant op te gaan. "In de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Unitas'59 kwamen we goed voor de dag. Onze organisatie stond goed en we konden het hen best lastig maken. Uiteindelijk verliezen we door onze jeugdigheid, maar ik ben zeker tevreden met wat ik heb gezien."

Terugkeer op bekend terrein
Acht jaar geleden trok Geurts de deur dicht bij Woenselse Boys. Al bleef die deur altijd op een kier staan. "Ik was hier nog wekelijks te vinden want mijn kinderen spelen bij deze club. En het is ook de club waarmee ik kampioen werd. Ik heb dan ook niet lang hoeven te twijfelen toen Woenselse Boys bij mij langskwam met de vraag of ik zin had om het komende seizoen het eerste elftal onder mijn hoede te nemen. Die keuze was snel gemaakt", licht Geurts zijn besluit toe om na een tussenjaar weer aan de slag te gaan. "De club heeft ook geen al te overspannen verwachtingen. Het is een club zonder flauwekul en dat spreekt mij wel aan."

Hoe de kansen liggen van de manschappen van Geurts vindt hijzelf lastig in te schatten. "Voor ons is komend seizoen vooral belangrijk om meters te maken. We hebben een aantal jonge jongens die nu bij het eerste elftal zijn gekomen en zij gaan nu vooral meters maken. We moeten vooral een stabiele groep worden dit seizoen. Als je bij de bovenste vijf zou eindigen zou heel erg mooi zijn. Maar het belangrijkste is toch echt dat we een heel prettig jaar gaan hebben met elkaar." Geurts heeft er wel vertrouwen in dat zijn ploeg wel eens kan verrassen. "We hebben een aantal ervaren krachten, de wil is er bij iedereen om ervoor te gaan en onze jongere spelers kunnen wel eens hoge ogen gooien."

Lastig inschatten
Ook over de andere ploegen vindt Geurts het lastig om in te schatten hoe zij het gaan doen. "Een ploeg zoals Waalre kan na de promotie wellicht in dezelfde flow blijven hangen en vandaaruit wel iets uitrichten. Maar het is op dit moment gewoon heel lastig om in te schatten hoe andere ploegen er precies voor staan. Dat zal de komende maanden duidelijk gaan worden als de bal weer aan het rollen is." Op de vraag naar welke wedstrijd de trainer het meeste uitkijkt, geeft hij aan niet specifiek naar een tegenstander uit te kijken. "Voor een aantal spelers zal het weerzien met Marco van den Braken (vorig seizoen trainer van Woenselse Boys.red), nu trainer van VV Acht bijzonder zijn. Maar ik kijk vooral uit naar de eerste wedstrijd. Dat het weer eindelijk om echt gaat!"

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Trainers in het nieuws

Nieuwsarchief Trainer in het nieuws

Woenselse Boys wil een stabiel seizoen draaien
(Door Gerard Verhagen)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png