Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Sander de Waal (RKGSV)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: oud-speler en trainer Hans Meeuwsen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Ad Borrenbergs
vdl.png
Blatter Legal
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

3 september 2018 | Nieuws

Nieuw organisatiestructuur bij SV Valkenswaard


Deel dit bericht:


SV Valkenwaard heeft een nieuwe organisatiestructuur doorgevoerd. De belangrijkste wijziging is dat de jeugdafdeling volledig is geïntegreerd binnen de vereniging. Het bestuur bestaat uit managers, die allemaal verantwoordelijk zijn voor een bepaald onderdeel, variërend van financiën en accommodatie tot technische zaken jeugd en sponsoring.

‘Een nieuw seizoen staat voor de deur. Nieuwe kansen om jouw favoriete sport te beoefenen, om jouw favoriete elftal te supporteren, om training te geven, jouw elftal te begeleiden en vooral ook om elkaar als verenigingslid te ontmoeten.’ Zo begint Jacques van Gerven, voorzitter van voetbalvereniging SV Valkenswaard, een mail aan de leden. Omdat de club een nieuwe organisatiestructuur heeft doorgevoerd, vond hij het een goed moment om iedereen die de Bosuilen een warm hart toedraagt, bij te praten. De structuurverandering zorgt voor een betere ‘bedrijfsvoering’, aldus Van Gerven. Meer dan ooit gaat de club aandacht besteden aan het opleiden van talentvolle jeugdspelers.

“Het afgelopen seizoen heeft een twintigtal trainers een KNVB-opleiding gevolgd en ook binnen de selectie van het eerste en tweede elftal staan nu vier gediplomeerde trainers voor de groep”, aldus Van Gerven. “Corebusiness is de jeugd en de doorstroming naar de senioren. Hiervoor verantwoordelijk is de manager technische zaken, in overleg met het hoofd opleidingen. De nog aan te stellen manager voetbalzaken is mede bepalend voor het jeugdbeleid en er wordt ook nog een manager organisatorische zaken bij de jeugd aangesteld.”

De doorvoering belandde aan het einde van vorig seizoen in een stroomversnelling, toen de jeugdcommissie opstapte. “Er moest dus snel een goede oplossing worden gevonden. Het bestuur heeft de ontstane situatie aangegrepen om de al voorgenomen reorganisatie van de organisatiestructuur naar voren te halen en is op zoek gegaan naar leden die een taak willen uitvoeren in de nieuwe organisatie.”

Voetbalschool
Volgens Toon van Gemert, bestuurslid algemene zaken en manager a.i. voor voetbalzaken, moet de kwaliteit van de jeugd omhoog. “Op termijn moeten de eerste teams allemaal minimaal op hoofdklasseniveau spelen. Het liefst hoger. Spelers van het eerste en tweede elftal worden verplicht om enkele malen per seizoen een jeugdteam te trainen en vanaf september start onze nieuwe voetbalschool. Opgezet door interne trainers en bedoeld voor jongens en meisjes uit de geboortejaren 2008 tot en met 2014. Leden en niet-leden. Aanmelden kan via voetbalschool.svv@gmail.com.”

Van Gerven wil nog benadrukken dat SV Valkenswaard een club is voor jong en oud. “Het walking football loopt steeds beter”, grinnikt de bevlogen voorzitter, “met leden uit heel de regio. En het vrouwen- en meisjesvoetbal blijft maar groeien. In oktober hebben we onder meer een Daniëlle van de Donk-dag. Bovendien vinden hier op ons sportpark ook andere niet-voetbalgerelateerde zaken plaats. Zoals koken door cliënten van Lunet Zorg en Sportief Wandelen, voor mensen die aan hun conditie willen werken. Dat imago van een ‘open vereniging’ willen we graag uitstralen.”


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png