Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Sander de Waal (RKGSV)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: oud-speler en trainer Hans Meeuwsen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Ad Borrenbergs
vdl.png
Blatter Legal
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

29 augustus 2018 | - Trainer in het nieuws 

Jan Poortvliet komt bij RKSV Nuenen weer 'thuis'


Deel dit bericht:


Jan Poortvliet (62) is de nieuwe trainer van RKSV Nuenen. Het is de tweede keer dat de oud-international als oefenmeester is aangesteld bij de hoofdklasser. Sinds Poortvliet in 2016 terug kwam uit China, zat hij zonder club.


"Ergens steekt me dit wel. Ik had stiekem gehoopt dat ik in beeld zou komen bij FC Eindhoven, maar Ling bepaalt daar alles. Bovendien heb ik het imago van een bon vivant. Terwijl ik als trainer echt mijn sporen heb verdiend. Gelukkig voerde dit bij Nuenen de boventoon. Daar kenden ze me natuurlijk al van mijn eerdere periode. We werden toen kampioen in de tweede klasse en deden het daarna ook heel aardig op een hoger niveau. Ik had bij Nuenen kunnen doorgaan, maar Helmond Sport wilde mij graag als trainer. De keuze was toen niet zo moeilijk. Mijn ambitie lag toch in het betaald voetbal."

Het siert Nuenen dat het hier nooit een probleem van heeft gemaakt en het Poortvliet van harte gunde. "Het was mijn broodwinning en ik hoefde nu alleen maar naar Helmond, in plaats van elke week vele kilometers rijden naar Nuenen én Arnemuiden, waar ik ook trainer was. Het goede contact met Nuenen is altijd blijven bestaan. De afgelopen jaren hebben ze me nog twee keer gepolst om terug te keren, maar toen had ik al andere plannen, waaronder China. Vorig seizoen ben ik enkele malen gaan kijken bij wedstrijden van Nuenen. Onder meer tegen Goes, waar twee neven van me spelen. Toen is het balletje gaan rollen en zijn we uiteindelijk een contract voor één seizoen overeengekomen. Met de optie voor nog een jaar."

Teruggekomen
Volgens Poortvliet voelt het toch een beetje als 'thuiskomen'. "Ik ken nog heel veel mensen bij de club, al is de spelersgroep natuurlijk volledig veranderd. We spelen op een mooi niveau en beschikken over een heel aardige selectie. Er zijn enkele spelers teruggekomen van andere clubs en dit vind ik zeer positief. We hebben weliswaar een jeugdige selectie, maar ik verwacht er het nodige van." Tegenover het vertrek van twaalf spelers, staat de komst van tien nieuwelingen, onder wie enkele spelers van Jong Willem II en (Jong) Helmond Sport. "Diverse jongens hebben eerder voor Nuenen gespeeld en kennen de club en de cultuur", zegt Poortvliet.

Aan de trainer de taak om van deze selectie een goed geoliede machine te maken, die zich in de hoofdklasse B kan meten met clubs als Alphense Boys, Gemert, Halsteren en Leonidas. "We zitten in een zware competitie", erkent Poortvliet. "De voorbereiding verloopt heel redelijk, maar nu zijn alle spelers nog gretig. Plezier en beleving staan bij mij altijd voorop. Niet dat spelers zich afvragen 'speel ik wel of speel ik niet?', maar dat ze ook gedreven zijn als ze twaalfde of dertiende man zijn. Ze moeten willen bewijzen dat ze ten onrechte niet zijn opgesteld. Jammer genoeg kan ik maar elf spelers het veld insturen, maar de bank is net zo belangrijk. Dat is in het betaald voetbal zo, maar ook op amateurniveau."

Poortvliet speelde als prof voor PSV, Roda JC, Nîmes Olympique, Antwerp FC, AS Cannes, Eendracht Aalst en VC Vlissingen/VCV Zeeland. Hij kwam negentien keer uit voor het Nederlands Elftal, waaronder in de verloren WK-finale van 1978. Als trainer in het betaald voetbal werkte hij bij RBC Roosendaal, FC Den Bosch, Telstar, Helmond Sport, Southampton en FC Eindhoven. En tussendoor voor de amateurs van OJC Rosmalen, Nuenen, VV Arnemuiden, Brabantia en De Valk. "Prachtige jaren met de nodige successen. En waarin ik ontzettend veel leuke mensen heb leren kennen."

In 2014 werd hij trainer van Goes en de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ), waarna hij een jaar later koos voor een avontuur bij Qingdao Red Lions. Poortvliet haalde met deze Chinese club de play-offs, maar slaagde er niet in te promoveren. "Er waren wel mogelijkheden om mijn contract te verlengen, maar vooral vanwege mijn zoon ben ik terug naar Nederland gegaan." Zijn twee oudere dochters Lieke en Sanne leiden hun eigen volwassen leven, maar voor Junior (10) wilde (o)pa er gewoon zijn. "Junior speelt dit seizoen bij PSV JO12. Ik kan nu mooi bij hem gaan kijken. Hij heeft de genen van mij."

Zondag start RKSV Nuenen de competitie in de Hoofdklasse B met een uitwedstrijd tegen IFC.

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Trainers in het nieuws

Nieuwsarchief Trainer in het nieuws

Jan Poortvliet komt bij RKSV Nuenen weer 'thuis'
(Door Willem Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png