logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

22 augustus 2018 | Nieuws

KNVB Beker: UNA uitgeschakeld. Gemert naar hoofdtoernooi.


Deel dit bericht:


UNA geeft in slotfase een 2-1 voorsprong uit handen.
Het wil UNA maar niet lukken om het hoofdtoernooi van de KVNB Beker te bereiken. De Zeelsternaren gingen thuis tegen Eemdijk met 2-4 onderuit. De zaterdag 3e divisieploeg sloeg in de slotfase toe.

In de 87e minuut stond UNA nog met 2-1 voor maar in de slotfase wist Eemdijk –in vijf minuten tijd- maar liefst drie keer te scoren, waardoor UNA wederom het hoofdtoernooi mist. Voor UNA scoorde Brian Boogers in de 5e minuut de 1-0 en zorgde Teun Sebregts, na de gelijkmaker van Eemdijk, voor de 2-1 voorsprong in de 65e minuut.

UNA kan zich nu volledig gaan richten op de competitie die as. zondag gaat beginnen. UNA gaat dan op bezoek bij Hercules.

Gemert wel door naar hoofdtroernooi
Gemert heeft zich na een miraculeuze avond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB-beker. De zwartwitten klopten derdedivisionist HSV Hoek na strafschoppen, die noodzakelijk waren geworden na een 1-1 stand na 120 minuten voetbal.

Het werd voor Gemert een heerlijke avond op sportpark Molenbroek, met een ontzettend spannend einde. De strafschoppen werden genomen volgens het nieuwe ABBA-systeem. HSV Hoek opende de score, vervolgens maakten Willem den Dekker en Erwin van den Broek geen fout namens de thuisploeg. Hoek maakte er 2-2 van, maar miste de strafschop voor 2-3. Thijs Fonken kon Gemert op voorsprong zetten, maar de bal viel niet binnen. Het was dus weer gelijk. Vervolgens ging Hoek op voor de vierde en laatste penalty. De vierde ging mis en de laatste werd knap gestopt door Bono Barten, waarna een prachtig Gemerts feestje losbarstte op het kunstgras en op de tribunes!

Het was de apotheose van een avond die vanaf de eerste minuut enerverend en bewogen was. Gemert startte zonder Ralf Kemper, die een wedstrijd geschorst was na de rode kaart in de halve finale van de districtsbeker tegen Groene Ster, vorig seizoen. Trainer Reinald Boeren stuurde hetzelfde elftal de wei in als afgelopen zondag in Huissen, met uitzondering van de doelman. De plek onder de lat was voor Bono Barten.

Hoek was gezien het klasseverschil de favoriet en gedurende de eerste helft kon je ook zien dat de ploeg iets gemakkelijker voetbalde en zich wat meer balbezit toeëigende. Toch waren de beste kansen aanvankelijk voor de thuisploeg. Thijs van Pol was dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet werd nipt van de lijn gehaald. Even later was Lars Teuben dichtbij bij een voorzet van de linkerkant. De keeper had er een katachtige reflex voor over.

Maar ook HSV Hoek kreeg goede mogelijkheden. De Zeeuwen meldde zich via Rik Limpens. Zijn schot ging over. Op een poging van Ruben de Jager moest Bono Barten gestrekt. Dat deed hij goed. In het laatste kwartier leek Hoek weer nadrukkelijker aan te dringen, maar de rust werd met 0-0 gehaald.

Gemert begon sterk aan het tweede bedrijf. De eerste tien minuten na de hervatting waren voor de zwartwitten. In de 57e minuut sloeg de vlam in de pan. Kim van den Bergh ging iets te hardhandig om met Sander Vereijken en kreeg rood. Gemert had nog ruim een half uur om het ondertal uit te buiten, maar dat valt meestal nog niet zo mee. Dat gold ook voor de Gemertenaren. Hoek verstopte zich niet en kwam er soms nog gevaarlijk uit. Dat leidde in de 72e minuut tot de 0-1 en een enorme domper voor de thuisploeg. Jonathan Constancia kreeg iets te veel ruimte en stelde Fabian Wilson in staat om te scoren: 0-1.

Vervolgens moest Gemert in de achtervolging. De ploeg drong aan, maar het einde naderde zonder dat een gaatje in de Hoekse defensie was gevonden. Een desillusie dreigde. Tot de 89e minuut. Willem den Dekker – een van de uitblinkers woensdagavond – schoot de bal hard op de paal. In de rebound gaf hij een ragfijne voorzet op Youri van Brussel, die in extremis de 1-1 binnenwerkte.

Wat een ontknoping! De scheidsrechter floot niet meer voor de hervatting, maar gaf meteen het eindsignaal. In de verlenging werd het echt een fysieke slijtageslag. Zo'n duel op het scherp van de snede in deze fase van de voorbereiding: dat hakt er in.

Gemert had de beste kans van de eerste verlenging. Een prachtige aanval en een voorzet van Jens Leijten kon niet bekroond worden door Willem den Dekker. In de tweede verlenging probeerde Gemert de beslissing te forceren, maar in de laatste minuten leek Hoek fysiek iets sterker. Het kwam niet meer tot doelpunten, waarna de strafschoppen de beslissing forceerden en Gemert een geweldige avond bezorgden.

De ploeg zit nu in de koker voor de loting van de eerste ronde van het hoofdtoernooi, die komende zaterdag plaatsvindt. In het hoofdtoernooi stromen ook meteen de profclubs in. De eerste ronde van het hoofdtoernooi wordt gespeeld op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 september.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png