logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

De Weebosch wint ‘clash’ tegen lastig DOSKO’32

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Jordi Verhoeven (RKVVO)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Openstaande inhaalwedstrijden 2019 (Nieuwe Update)

LEES MEER

Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

11 juli 2018 | - Column 

Naast opkomst jeugd, veel routine terug bij UNA


Deel dit bericht:


Kan verlies Stoskovic en Sijbers opgevangen worden?
(door Thieu Vlemmix) Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de sportieve zaken rondom de landelijke Derde Divisie zijn uiteindelijk toch rond gekomen. Zowel wat de indeling van de teams betreft, als wel het competitieschema. De meest opvallende nieuwkomers zijn: Jong Volendam en Goes.

UNA start evenals vorig jaar met een uitduel. In Utrecht mag het op 26 augustus de mouwen opstropen tegen Hercules. Op het knollenveld van de Domstedelingen kwam UNA vorig jaar helemaal niet aan dat opstropen toe. Voor men goed en wel wist wat er aan de hand was, werd een traag opbouwend geelzwart overbluft door het simpele 'recht toe recht aan' voetbal van de thuisploeg. UNA wist daar geen moment raad mee en ging machteloos de bietenbrug op: 3-0. Die paar keer dat afgelopen seizoen verloren werd, gebeurde dat ook meteen flink (voorbeelden Vitesse 5-0 en OFC 4-0). Dat vraagt om revanche. Zit dat erin? Kijken we even naar de nieuwe selectie, dan zijn er een aantal opvallende zaken.

Allereerst zal UNA twee klasbakken node gaan missen. 'Speler van het jaar 2018' doelman Petar Stoskovic (naar Dordrecht) en de nummer twee van datzelfde Eliëns Car Wash klassement Yoeri Sijbers, die naar de VS is verkast. Tegenover deze stevige aderlatingen staat het binnenhalen van de routiniers Sjors Paridaans, Ritchie Sam Anpong (hoe staat die er sinds zijn vertrek in 2013 voor?) en is er de terugkeer van spits Jelle Schijvenaars (benieuwd hoe Jeroen van Bezouwen dat oplost met topscoorder Mart van de Gevel).
..Jelle Schijvenaars, kampioenswedstrijd in 2013 tegen UDI...

Nog een interessante vraag: zet de doorbraak grote beloften als Twan Demin, Sil van Herwijnen, Yoey Verhoeven en Teun Willems definitief door? Het zal zeker een verfrissend elan toevoegen, zoals eerder al is gebleken. En verder: kan Niek van Boekel – na bijna een jaar afwezigheid - weer aanhaken? Wat trouwens ook geldt voor volhouder Jouri van der Meer.
Een seizoensaanloop vol vragen dus. Interessante oefenpartijen in dat verband zijn: 4 augustus UNA-Vlissingen, dinsdag 7 augustus UNA-FC Eindhoven en wat later het KNVB bekertoernooi.
..aanvoerder Niek van Boekel uit bij ADO '20, september 2017..


From Russia no love

Tot slot. Ik zou het niet hebben over het WK voetbal, weet u wel. Nou, dan toch nog even ....
Ik hoop niet dat de ellende die we in Rusland voorbij hebben zien komen, zich straks gaat voortzetten in onze nieuwe competities. Maar ik vrees het ergste. Ondanks het aanwezig zijn van veel topscheidsrechters en het VAR systeem, wordt er dikwijls straffeloos aan elkaar getrokken en gerukt en geduwd bij vrije trappen en corners. En staan de spelers talloze malen op andermans voeten of trappen daar tegenaan; de nieuwe trend? Dan hebben we ook nog de matennaaierij met gefingeerde valpartijen en jankpotjes (hoofdrol topacteur Neymar, stuur de hem naar Hollywood, afdeling komische films), en het op alle fronten totaal ontbreken van discipline. Zelfs nadat de VAR de beelden bekeken heeft en de juiste beslissing is genomen, belagen de spelers van Columbia - tijdens de wedstrijd tegen de Engelsen - de arbiter, massaal en minutenlang. Coaches komen er ook straffeloos mee weg. Ze stoken dikwijls de zaak op en maken er in ieder geval ook geen einde aan. Dikwijls ligt daar m.i. de kern. Zij hebben als enigen tijdens de wedstrijd de macht om hun spelers te beïnvloeden c.q. af te remmen, of ze tot de orde te roepen (wisseluhhh....). Wordt het geen tijd om licenties van de coaches mede afhankelijk te doen zijn van hun gedrag en met name het aantal kaarten dat het team onder hun leiding oploopt (schorsuhhhh)? De Belgen hebben dat allemaal niet nodig, die hebben discipline genoeg. Neymar kreeg tegen hen geen gelegenheid voor zijn duikelingen.
Overigens, In dat opzicht gelden ook alleen maar complimenten voor mijn club UNA, en zijn trainers/coaches van de laatste jaren, Jurgen Dirkx, Mark Schenning en Jeroen van Bezouwen. Ze hebben bewezen dat goeie prestaties en sportief gedrag samen kunnen gaan. UNA is ook qua gele en rode kaarten al een jaar of vier top in het amateurvoetbal! Kijk de lijstjes er maar op na.

Zo, nu langzaamaan op naar Zilst Kermis. Dan de tweede oefensessie en de oefenwedstrijden.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png