logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

De Weebosch wint ‘clash’ tegen lastig DOSKO’32

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Jordi Verhoeven (RKVVO)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Openstaande inhaalwedstrijden 2019 (Nieuwe Update)

LEES MEER

Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

30 juni 2018 | - Column 

Column Thieu Vlemmix: Enkele jonge talenten verlaten UNA


Deel dit bericht:


Enkele jonge UNA talenten maken toch oversteek naar Marvilde
(dor Thieu Vlemmix) Is het dan toch nog gebeurd. Zijn ze toch uit het UNA nest gekukeld. En zowaar pal naast de deur, in de tuin van de buren terecht gekomen. Op ...... het Jongelingsveld. En dus hebben we een aantal jonge beloftes niet vast kunnen houden om ze verder te ontwikkelen. Hoe dan ook, een gemiste kans. Voor die spelers vooral. Maar ook voor UNA.
Je kunt jezelf allereerst afvragen: Ontbreekt het ze misschien aan geduld, die jonge mannen? Een duidelijk antwoord: ja, natuurlijk. Dat is immers per definitie bij jonge mannen het geval. Maar waar wij vroeger werden opgevoed met het gezegde 'geduld is een schone zaak', geldt dat voor de jeugd van nu niet meer. Dan is meteen een antwoord gegeven op de volgende vraag: Hadden ze niet beter een jaartje af kunnen wachten? Ook hier is het antwoord luid en duidelijk, en volgens dezelfde filosofie: nee. Kansen moeten gegrepen worden en wel meteen. Nu en hier. Wachten doe je pas wanneer je niets meer te (ver)wachten hebt; later dus. Ikzelf wacht al jaren vergeefs ....

De perspectieven bij UNA
Kwalijk nemen kunnen we ze hun gretigheid - of ongeduld, zo u wilt - dus niet. Ze leven veel meer in het nu. De vraag is dan verder, of UNA z'n best heeft gedaan om ze een redelijk perspectief te bieden, uitzicht op een stap(je) omhoog. De doorstroom vanuit UNA 2 - dit jaar weer kampioen in de hoogste klasse) - blijft het zorgenkindje. Wat zijn verder de mogelijkheden? Meer oefenwedstrijden voor 17-21 jarigen? Kleinere basisselectie UNA 1 en deze aanvullen met meer jongeren? Meer kansen jeugdspelers (JO-1 afgelopen seizoen ook al kampioen) als reserve c.q. toezeggingen invalbeurten? Of, simpelweg uitbreiding van de A selectie met 2 of 3 spelers?
Of.... vindt men vindt deze spelers gewoon (nog) niet goed genoeg voor 'UNA's top' en gaat het dus te ver om welke aanpassing dan ook te doen? Dat laatste lijkt me het geval te zijn.

Dupe van eigen opleiding
Maar eigenlijk wordt UNA ook enigszins de dupe van z'n eigen uitstekende jeugdopleiding. Iedereen (ook de eindverantwoordelijken) ziet natuurlijk het liefst een succesvolle eigen jeugd die doordringt tot in de hoofdmacht. De UNA organisatie is, hoewel zich al geruime tijd bewust van de kansen zowel als de gevaren, kennelijk niet in staat gebleken om voldoende perspectief te creëren voor enkele talenten die weliswaar nog te klein zijn voor het tafellaken, maar die het servet al lijken te zijn ontgroeid. Robbert Born, Max van den Akker (beide maakten ze in de laatste competitiewedstrijd een prima debuut voor de hoofdmacht) en Sam van Rooij, ze wagen op zo'n jonge leeftijd dus al de oversteek. Jammer, de buren varen er intussen wel bij. Kwestie van oprapen. Of even het schepnetje in de visvijver van UNA. Is UNA dan te goed voor deze wereld? Aan de ene kant biedt het bij voorbeeld de huidige Marvilde coach Edwin Slagboom via een stage de kans om zich verder te bekwamen in het vak. Aan de andere kant verkassen spelers gratis en voor niks naar het land van legendes als de Berendonken, Ad Keeris, Guus Haren, Laurens Bazelmans, Henk Iding, de Van Genesens, etc., terwijl UNA ze een dure opleiding geschonken heeft. Voor de eerlijkheid mogen we echter ook niet vergeten dat er – weliswaar een halve eeuw geleden - een tijd was van verkeer in omgekeerde richting: Cas Stoop, Bert en Jan de Jongh, Rinus Regeling e.a., kwamen destijds naar ons toe en maakten furore. Niettemin, het blijft eeuwig zonde, jongens die we in de jeugdgeledingen van UNA hebben zien opgroeien en doorgroeien.

Om het met John van den Akker – vader van jeugdspeler Max, die na een aantal teleurstellende gesprekken met de Technisch Manager te weinig licht ziet aan de horizon - te zeggen: "ons UNA hart bloedt".

Hou ze in de gaten
Misschien een idee om hun vorderingen regelmatig te volgen en ze bij gebleken progressie eventueel volgend jaar weer op te pikken? Hou ze in de gaten!
Overigens, er heeft ook een verheugende gezinshereniging plaatsgevonden: Tommy Boogers komt van 'Marvilde hopsasa' terug naar 'UNA ons plekse'. Zijn Willie en Ton ook weer blij!


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

30 juni 2018 om 11:43

Jack De Loo zegt:

Beste Thieu, met plezier lees ik iedere week je column. Het grootste gedeelte van alle talenten zijn in een eerder stadium door UNA bij andere clubs weggeplukt of hebben zich zelf aangemeld. Hebben geen “UNA hart” en verlaten de club dus ook weer makkelijker dan een jongen die vanaf de Fjes bij UNA speelt. Mobiliteit, flexibiliteit en mentaliteit van de huidige jeugd speelt hierbij ook een rol. Het wereldje amateurvoetbal blijft een mooi wereldje. Groeten Thieu, Jack de Loo


Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png