logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Mark de Wit, John Termeer en Mike Smit naar De Bocht’80

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Joey van Otten (Riethoven)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

10 juni 2018 | Nieuws

SDO'39 keert na een seizoen terug in 4e klasse


Deel dit bericht:


SDO'39 keert na de 3-2 overwinning op Riethoven terug in de 4e klasse. Het verblijf van Riethoven in de 4e klasse duurde slechts een seizoen.

SDO'39 moet diep gaan maar pakt toch promotie

Het moest uit de tenen komen bij SDO'39. Maar in de verlenging wist de ploeg uit Lage Mierde toch Riethoven van zich af te schudden (3-2) en zo te promoveren naar de Vierde klasse.

Het moet voor zowel SDO'39 als Riethoven een achtbaan vol emoties zijn geweest vanmiddag in Lage Mierde. Riethoven, dat degradatie wilde voorkomen, leek bij rust zo goed als kansloos te zijn. Maar de ploeg van Stephan de Graef wist een 2-0 achterstand recht te trekken naar een 2-2 tussenstand. SDO'39 leek het haasje te zijn maar wist in de verlenging toch de felbegeerde promotie binnen te slepen. Door een doelpunt van Thijs Spierings mogen zij zich komend jaar opmaken voor een bezoek aan de Vierde klasse terwijl Riethoven de omgekeerde route moet bewandelen en haar geluk moet beproeven in de Vijfde klasse.

SDO vergeet kansen te verzilveren
Het mocht eigenlijk wel een klein wonder heten dat Riethoven nog in leven was na de onderbreking. SDO'39 trok fel van leer en dwong de bezoekers keer op keer terug. Nadat Mike Gevers al diverse keren dichtbij was voor de thuisploeg, was het aanvoerder Geert Coolen die zijn ploeg op voorsprong bracht. Even later leek Spierings de 2-0 te maken. Doelman Bart Bazelmans was al verslagen maar een verdediger van Riethoven wist erger te voorkomen. Bazelmans was op slag van rust zelf betrokken bij de 2-0 van SDO'39. De doelman bracht Gevers ten val in het strafschopgebied en dat was voor arbiter Lopes voldoende om naar de stip te wijzen. Martijn Hellegers verzilverde de kans en liet SDO'39 met een goed gevoel de kleedkamer op te zoeken.

Niels Gevers, trainer van SDO'39, besefte in de rust dat zijn ploeg hele goede kaarten had. "We hadden misschien wel met 5-0 moeten gaan rusten. We waren echt veel beter in de eerste helft. Ik heb mijn jongens verteld dat zij echt heel erg moesten opletten in het eerste kwartier na de rust. Want als dat zou lukken zou het er goed uitzien voor ons." Maar de woorden van Gevers kwamen niet uit. Riethoven kreeg vlak na de onderbreking een penalty. Waar Tim van de Graaf eerst nog Menno Sanders op zijn pad vond, was het in de rebound wel raak. De spanning was terug en Riethoven ging er weer in geloven.
Riethoven legt het af
De 2-1 leek voor Riethoven het signaal om meer werk te maken om degradatie af te wenden. De ploeg kreeg meer grip op SDO'39 en probeerde diverse keren het doel van Sanders onder vuur te nemen. In de zeventigste minuut was het Joey van Otten die de score weer op gelijke hoogte bracht. Beide ploegen stonden weer op nul en dat was te merken op het veld. De teams streden meter voor meter om de bal en arbiter Lopes moest regelmatig de gele kaart tonen om de boel in goede banen te leiden. De scheidsrechter gaf tien minuten voor tijd Mike Gevers van SDO'39 zijn tweede gele kaart van de wedstrijd vanwege commentaar op de leiding. Met tien man moest de thuisploeg proberen ook in de verlenging weerstand te bieden aan Riethoven dat uiteraard bloed rook.

De verlenging was echter nog maar een paar minuten bezig en plots nam SDO'39 weer brutaal de leiding. Thijs Spierings bracht de verlossende 3-2 op het scorebord. Ondanks dat het doelpunt vroeg in de verlenging viel, kon Riethoven zich niet nog een keer op richten. De ploeg van De Graef was terneergeslagen en SDO'39 kon daar zowaar nog een aantal keer bijna optimaal van profiteren. Maar de gastheren hadden het vizier niet meer op scherp staan. Uiteindelijk bleek het ook niet meer nodig te zijn want de 3-2 winst en daarmee de promotie kwam geen moment meer in gevaar.
Promotie niet helemaal verwacht
"Dit hadden we voor de winterstop echt niet verwacht", geeft SDO'39 coach Gevers na afloop aan. "De resultaten waren niet goed en toen hebben we in de winter het een en ander, op aanraden van de spelers, de boel tactisch omgezet. Plots begon het te lopen en toen had ik toch wel de hoop dat plek zes of zeven mogelijk moest zijn. Maar dat we zouden promoveren had ik mij toen niet kunnen bedenken. Al had ik zo vlak voor de nacompetitie wel de stiekeme hoop dat het ging lukken", geeft de trainer aan die aan zijn eerste seizoen als trainer in het amateurvoetbal bezig is. "Maar de promotie is meer dan terecht. De ploeg heeft vandaag laten zien dat het op teamspirit en mentale weerbaarheid heel goed zit. En dat ik dan in mijn eerste seizoen gelijk promoveer is natuurlijk erg leuk. Maar het is een teamprestatie. Het is een SDO'39 prestatie!"

Opstellingen

SDO´39: 1. Menno Sanders, 3. Christian Paridaans, 4. Geert Coolen, 5. Frank Swanen, 6. Simon Kruijssen, 7. Mike Gevers, 9. Martijn Hellegers, 10. Thijs Spierings, 11. Niels Heesakkers (14. Michel Jansen), 12. Johan Paridaans (15. Tuur Willems), 13. Martijn Dijkstra (8. Marco van Rijn)

Riethoven: 1. Bart Bazelmans, 2. Rutger van Grotel (14. Jonathan Gijrath), 3. Lars van Driel, 4. Willem Tops (12. Oliver Keeris), 5. Harm Theuws, 6. Sander Snellens (13. Luuk van de Sanden), 7. Joey van Otten, 8. Willem van Ham, 9. Tim van de Graaf, 10. Gijs van Otten, 11. Guido van Dingenen


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws

SDO'39 keert na een seizoen terug in 4e klasse
(Door Gerard Verhagen)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png