Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Bladella via Braakhuizen naar tweede klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SBC promoveert. ACHT legt het af tegen Schijndel.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Bart van den Hurk (vv ACHT)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Jeroen Hakkens en Anwar Janssen naar EFC

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

10 juni 2018 | Nieuws

RKSV Sterksel promoveert naar 4e klasse


Deel dit bericht:


RKSV Sterksel is na een 2-0 overwinning op Pusphaira gepromoveerd naar de 4e klasse
 

Wie speelt er volgend seizoen met Sterksel in vierde klasse?

Er heerste zondagmiddag een wat vreemde sfeer op sportpark De Hemelrasten in Sterksel. De plaatselijke voetbaltrots had zojuist met 2-0 gewonnen van Pusphaira en was daarmee gepromoveerd naar de vierde klasse. Echt uitzinnige vreugde was er echter niet bij spelers, technische staf en supporters van de geelzwarten. De toekomst van het eerste elftal van Sterksel is immers onzeker, nu er diverse spelers gaan vertrekken en er vooralsnog geen vervangers zijn.

Assistent-trainer Wiljan van Vijfeijken, die zelf terugkeert naar Heeze, is er heel duidelijk over: "Erik (Schaeken, speler/trainer) en ik hadden halverwege het seizoen nog de intentie om te blijven, maar na de nederlaag tegen DOSKO'32 en de reactie van de groep, hadden we niet het idee dat we het tij nog zouden kunnen keren. Natuurlijk spelen we 'maar' vijfde klasse, maar twee keer in de week trainen en er voor willen gaan, is ook op dit niveau de minimale vereiste. En de belangstelling van andere spelers, van buitenaf, om hier te komen spelen, was nihil. Erik en ik hebben er lang over gesproken en uiteindelijk besloten om toch niet verder te gaan."
Een schok voor het bestuur van Sterksel, want plotseling moest het op zoek naar een nieuwe trainer en assistent-trainer en werd het ook geconfronteerd met spelers die aangaven ergens anders te willen gaan spelen. Het was al bekend dat Erik Schaeken en doelman Harm Verstappen naar derdeklasser Valkenswaard gaan. En zondag werd duidelijk dat ook René Bolster (terug) naar de Bosuilen vertrekt. De vierde speler die wordt genoemd in relatie met Valkenswaard, is Vincent van den Groenendaal. Daarnaast keren René Bosch, Ruud Nijssen en Jordy Bukkems terug naar Heeze. Volgens Van Vijfeijken hebben zich afgelopen week enkele mogelijke aanwinsten van onder meer Nieuw Woensel gemeld bij Sterksel, maar zondag was nog niks zeker...
Combinatie
Maar dan de wedstrijd tegen Pusphaira. Deze had bijzonder weinig om het lijf. In het begin probeerden de studenten het nog wel, maar echt gevaarlijk werden ze eigenlijk nooit. In de 7de minuut was er de eerste grote kans voor Sterksel. Van den Groenendaal speelde zich behendig vrij en dwong doelman Triantos Konstantinos tot een uitstekende redding. Het duurde vervolgens tot de 28ste minuut voordat er weer een doelkans was. En er ook werd gescoord. Van den Groenendaal zette een combinatie met Luuk Gijsbers op, die de bal panklaar legde voor Hashim Haaji. Hij liet de Griekse goalie van Pusphaira kansloos.

Ook hierna bleef het een gezapige wedstrijd. Sterksel, dat de eerste wedstrijd al met 0-2 had gewonnen, hoefde niet meer zo nodig en Pusphaira kwam simpelweg kwaliteit te kort om het de thuisclub écht moeilijk te maken. In de 41ste minuut kreeg Sterksel een enorme kans. Van den Groenendaal kon over links uitbreken en gaf de bal aan Haaji. De donkere aanvaller was niet zelfzuchtig en wilde zijn ploeggenoot laten scoren. Een verkeerde keuze, want zijn pass was onzuiver en de bal belandde bij Konstantinos.
Onverdienstelijk
Na de rust leek Pusphaira snel op gelijke hoogte te komen. Steef Polman beging volgens scheidsrechter Verkoeijen een overtreding op Philip Klees en de leidsman legde de bal op de stip. Doelman Verstappen was in een rechtstreeks duel met Roel Smouter de sterkste en ranselde de bal knap uit zijn doel. Zijn collega aan de andere kant, Konstantinos kreeg even later een rode kaart, omdat hij een slaande beweging zou hebben gemaakt. Smouter trok de keepershandschoenen aan en deed het zeker niet onverdienstelijk. In de 68ste minuut was hij echter kansloos op een inzet vanVan den Groenendaal.
Van Vijfeijken bracht nog twee wissels (onder meer 'cultheld' Bart van der Akker werd speeltijd gegund, hij kreeg op aangeven van Bart Berkers een levensgrote kans, maar raakte de bal verkeerd, red.), maar de wedstrijd was natuurlijk al lang gespeeld. In de slotfase kreeg Erik Schaeken een publiekswissel. Onder luid applaus verliet hij het veld. 'Schaekie' is niet meer bij iedereen binnen Sterksel even geliefd, maar de prestatie van beide trainers mag toch als 'uitstekend' worden betiteld. Nog nooit speelde Sterksel in de vierde klasse. Het is alleen de vraag met welke spelers...

Opstellingen:

Sterksel: 1. Harm Verstappen, 2. Steef Polmans, 3. René Bosch, 4. René Bolster, 5. Jordy Doezé, 6. Erik Schaeken (18. Bart van der Akker), 8. Jordy Bukkems, 9. Bart Berkers, 10. Vincent van den Groenendaal, 11. Luuk Gijsbers (12. Thomas Vannistelroij, 13. Hashim Haaji (7. Ruud Nijssen).

Pusphaira: 1. Triantos Konstantinos, 2. Wouter Twisk, 3. Tom Hanckmann, 4. Rick Raessens, 5. Ruben Lathuy, 6. Jos Roerink, 7. Tom Borhouts (13. Rick Hankel), 8. Bas Caron, 10. Koen Eldik (12. Marc Mulder), 11. Philip Klees, 14. Wouter Smouter.

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

10 juni 2018 om 19:40

Joey Sjaken zegt:

Gefeliciteerd Sterksel namens Sv Tivoli. Erik en Harm, tot volgend jaar. Groetjes Joey Sjaken


Overige Nieuwsitems

Nieuwsarchief Nieuws

RKSV Sterksel promoveert naar 4e klasse
(Door Willem-Jan Schampers)
Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg