Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Valkenswaard geeft zeker lijkende zege nog uit handen.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Roel Sterken (VV Vessem)

LEES MEER

Sportshowroom
VDL
Ad Borrenbergs
MCB Direct
Hypotheekvisie
Blatter Legal
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Sportshowroom
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

3 juni 2018 | Nieuws

Gestel op inzet voorbij FC Eindhoven/AV


Deel dit bericht:


VV Gestel heeft een eerste stap gezet om degradatie te voorkomen. Stadsgenoot FC Eindhoven/AV werd na verlenging met 3-1 opzij gezet.

Met VV Gestel tegen FC Eindhoven/AV stond er een mooi toetje op het programma in de nacompetitie voor promotie/degradatie Eerste Klasse/Tweede Klasse . Gestel wilde niet degraderen tegen haar stadsgenoot en FC Eindhoven/AV zag Gestel als de opmaat naar een mogelijk mooi einde van het huidige seizoen. Maar slechts een van deze ploegen kwam hun belofte ook echt na vandaag op Sportpark Dommeldal Zuid. Gestel liet duidelijk zien dat het niet van plan was om cadeautjes uit te delen en heeft vooral op inzet en doorzettingsvermogen de overwinning binnen weten te slepen.

Matige eerste helft
De eerste helft was er een van het soort om snel te vergeten. Er gebeurde lange tijd niets wat beide doelmannen echt kon verontrusten. Gestel kwam na 25 minuten toch op voorsprong al gebeurde dat met enig fortuin. Een schot van Irfan Gadzo van buiten het zestienmetergebied werd door verschillende voeten van richting veranderd en belandde uiteindelijk via de schoenen van Omer Aydin in het doel van FC Eindhoven/AV. Gestel kon een paar minuten later bijna uitlopen toen Umur Agir de 2-0 op zijn voeten had maar de defensie van Eindhoven/AV kon nog op tijd orde op zaken stellen.
Na de rust kwam er dan wel wat meer leven in de brouwerij. Eindhoven/AV gaf meer druk naar voren en Gestel kon er niet meer onderuit voetballen. Dat resulteerde na een uur in de gelijkmaker. Uit een hoekschop wist verdediger Mick Schoonheijm de gelijkmaker binnen te knikken. Bij Gestel leek het beste uit de ploeg te zijn verdwenen. De ploeg van Tonnie van de Wetering roeide diverse keren de bal vanuit de achterste linie richting de aanval. Maar dat was voor de snelle Papito Koeks, die een goede wedstrijd speelde, amper te belopen. "We stonden niet meer goed op een bepaald moment. Maar we zijn wel hard blijven werken ook al zag je dat een aantal jongens er goed doorheen zat vanwege de Ramadan", licht de rappe aanvaller na afloop toe.
Gestel slaat toe
Omdat beide ploegen niet goed genoeg hadden aan negentig minuten speeltijd, moest de verlenging uitkomst bieden wie een vervolg mocht geven aan deze nacompetitie. Gestel moest dat overigens doen zonder zijn coach. Arbiter Loontjes had Van de Wetering al diverse keren duidelijk gemaakt niet van diens opmerkingen richting de arbitrage gediend te zijn. Daarbij gooide Van de Wetering een bidon richting de technische staf van FC Eindhoven/AV na een moment waar Gestel al dan niet een strafschop had kunnen krijgen. De optelsom bleek voldoende voor Loontjes om de coach van het speelveld te verwijderen.
De verlenging was nog maar amper begonnen of Gestel deelde de eerste tik uit aan Eindhoven/AV. Het was Koeks die zijn goede wedstrijd bekroonde met een prima doelpunt. Op snelheid was hij de defensie van de bezoekers te snel af en speelde hij ook nog doelman Tom Muyters voorbij om vervolgens de 2-1 binnen te schieten. En voor het affluiten van de eerste helft van de verlenging was het weer Gestel dat toesloeg. Bilal Achenteh was het eindstation van een prima uitgevoerde counter en rondde beheerst af. De 3-1 bleek de doodsteek te zijn voor Eindhoven/AV. De ploeg van Eric van der Palen kon geen vuist meer maken in het resterende gedeelte van de verlenging en moet zo haar ambities om in de Eerste Klasse te spelen voorlopig opbergen.

Mentale kwestie
"Vandaag hebben we het vooral verloren op mentaliteit", begint Van der Palen na afloop. "Bij Gestel zag je de echte wil om te winnen en die heb ik bij ons geen moment kunnen bespeuren. We begonnen vandaag ook heel slecht en dan blijf je de hele wedstrijd achter de feiten aan lopen." Van der Palen had graag een het huidige seizoen goed willen afsluiten. "We hebben er dit jaar te weinig uit gehaald. Voor de winterstop hebben we de nodige punten laten liggen. Na de winter zijn wij wel redelijk in vorm geraakt en daarom had ik wel vertrouwen in de nacompetitie. We laten nu een unieke kans onbenut met de club om te promoveren en dat is toch jammer."

Opstellingen
VV Gestel: 1. Deniz Kalender, 2. R.S. Bouterse, 7. Mounir Azaoum, 8. H Noijen, 9. Omer Aydin (4. Modou Niang), 10. Bilal Achenteh, 11. Papito Koeks (20. Reda Lecheb), 14. Umur Agir, 18. Daouda Fofana (6. Adnan Asbaa), 22. Irfan Gadzo, 35. Iljas Achenteh

FC Eindhoven/AV: 1. Tom Muyters, 2. Stephanus Reker (4. Robertico Wall), 3. Mick Schoonheijm, 5. Ferd Pasaribu, 7. Jordi van Meurs, 8. Nick van de Berk, 10. Bas de Haas (17. Rowan van Rooij), 11. Michel Leon-Payo, 12. Gino de Wijs (18. Carsley Mathilda), 15. Stanley Verbeek, 20. Berr Gibbes

 

 
 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws

Gestel op inzet voorbij FC Eindhoven/AV
(Door Gerard Verhagen)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png