Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Valkenswaard geeft zeker lijkende zege nog uit handen.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Roel Sterken (VV Vessem)

LEES MEER

Sportshowroom
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Sportshowroom
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

29 mei 2018 | - Column 

Nacompetitie UNA tegen Jong Almere City


Deel dit bericht:


Met jeugdig bravoure wordt JVC in slotwedstrijd overtroefd (3-2)
(door Thieux Vlemmix) Hoewel dit eigenlijk een voetbalpodium is, wil ik graag eerst even de weg vrij maken voor de vele wielerliefhebbers onder de voetballers, vanwege onze toppers op de fiets. Wat een zinderend slot dit weekend in de Giro d'Italia!
Afgelopen donderdag: de al enkele weken ongenaakbare Simon Yates, lost bergop, vlak voor de finish. Tom Dumoulin grijpt die ultieme kans om alles uit zijn machtige lichaam te persen. In anderhalve kilometer halveert de Limburger zijn achterstand op het roze naar 28 seconden.

De volgende dag gaan de renners onder andere over het grintpad van de verschrikkelijke Finestere. Yates wordt nu plotsklaps door die andere Brit, Chris Froome, kompleet aan flarden gefietst. Tom Dumoulin ontkomt ook niet aan de strafexpeditie van Sky. Maar blijft in het klassement kortbij. Dan, zaterdag. De laatste bergetappe. Yates kapot, Pinot wordt weggevaagd. En Tom Dumoulin? Die is 'naar de klote', maar blijft wel als enige van de toppers in het klassement overeind. Nu is Froome de almachtige, de God van het peloton. Op de aller- allerlaatste klim pareert hij met gemak de versnellingen van Dumoulin. Maar als je ziet hoe deze, zodra ervoor hem geen kansen meer zijn op het roze, zijn teammaat Sam Oomen aan een nog beter klassement wil helpen, dan is dat topsport van een teamsportman op het allerhoogste niveau. Zien we dat inderdaad die topsport van het allerhoogste niveau? Of niet, misschien? De klap die Froome uitdeelt is onwaarschijnlijk en ongekend. Het is Coppiaans en niet van deze tijd, zo beweert 'het journaille' in koor. Opvallend trouwens, dat de twee topcoureurs (Yates en Froome) uit het Verenigd Koninkrijk allebei 'astma jongetjes' zijn. Beide zijn ze eerder al betrapt op een pufje of wat teveel. Maar in beide gevallen wordt naar de dokter als zijnde de schuldige gewezen.......
Naar de man met de lelijkste stijl in het peloton loopt zelfs nog een dope onderzoek. Wielrennen, het blijft fascinerend en het blijft gissen....

Bravoure, vechtlust en kwaliteit
En het voetbal van deze week? De affiche UNA-JVC is eentje waarbij beide teams met een periodetitel op zak al naar de nacompetitie gaan. Met 16 punten vóór op Dongen is de fictieve titel 'de beste van Brabant', voor UNA ook allang binnen. Waar ook JVC niet met zijn allersterkste opstelling speelt, maakt UNA het nog bonter: niemand van de basisopstelling. Het team bestaat vrijwel alleen uit spelers van 17 tot 20 jaar. En toch speelt dit UNA één van zijn beste wedstrijden van het seizoen. Met bravoure, vechtlust en kwaliteit, overtroeft het Cuyk op alle fronten. Van spelers als Fransen, van Gerven, Born en van den Akker (scoort tegen JVC de 2-1) zullen velen nog nooit hebben gehoord. Na vandaag wel! Anderen, zoals Joey Verhoeven, Twan Demin (met duikkopbal verantwoordelijk voor de 3-1), Teun Willems en Sil van Herwijnen (de gelijkmaker 1-1) verrasten dit seizoen al meer.
Dit superjonge UNA overdondert zijn tegenstander, krijgt het enthousiaste publiek aan zijn kant en heeft zijn punt gemaakt.
Het woord is nu aan de regie van UNA. Te hopen valt dat het technisch beleid zodanig wordt ingericht, dat aan dit buitengewoon talentvolle potentieel voldoende perspectief geboden wordt, zodat deze talenten ook volgend seizoen bij UNA te zien zijn en hun heil niet zoeken bij de buren.
Voorafgaand aan het slotduel is er het nieuwe fenomeen, dat op ons kunstgras nog niet eerder te zien is geweest: amputatievoetbal. Nederland en België spelen een heuse interland, met 'onze' Eddy Neggers. Evenals in de 60- en 70-er jaren zijn kort geleden overleden UNA icoon opa Ben (zie eerdere column), staat ook Eddy in het doel. Nederland wint het duel verdiend en overtuigend met 2-0.

Nacompetitie

UNA finisht sterk in de Derde Divisie met drie goeie overwinningen. Dat geeft de burger nieuwe moed. Kan het toch, de Tweede Divisie? De nacompetitie wacht. Allereerst woensdag om 20.00 uur bij Jong Almere City en zaterdag om 18. 00 uur de thuiswedstrijd.

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

30 mei 2018 om 18:50

Aag van Surksum zegt:

Goed idee, het jonge spul aan zet èn een overwinning. Dat geeft vertrouwenvoor de toekomst!


Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png