Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Borrenbergs Bouwbedrijf Brabant Sports

27 mei 2018 | 4e klasse F

Riethoven - Vessem: 1-4


Deel dit bericht:


Vessem plaatst zich voor het eerst in de historie voor promotievoetbal naar de 3e klasse
Op deze 27e Mei werd de spannende wedstrijd Riethoven tegen Vessem gespeeld. Voor beide clubs stond er nog al wat op het spel. Riethoven vocht om uit de degradatiezone te blijven Vessem deed mee voor promotie.

De eerste speldenprik was van Riethoven. Een schuiver op het natte veld werd goed gepareerd door de doelman van Vessem. Daarna kwam Vessem al in de vijfde minuut met de tegenstoot. Vanuit een corner kopte Louis van Diessen via de grond in het doel. 0 - 1. Een mooie opsteker. Riethoven was niet van plan de overwinning aan Vessem te schenken, want in de 13e minuut scoorde Riethoven namelijk uit een corner. De bal werd in tweede instantie met een kopbal over de doelman van Vessem gewerkt door Joey van Otten. 1 - 1. Een minuut later was Riethoven wederom dicht bij een doelpunt. Een hoge bal werd door keeper Marijn van Rooy losgelaten waardoor de bal gevaarlijk dicht bij de doellijn kwam. De bal werd echter van de doellijn weg gehaald door de Vessemse verdediging. Er ontstond een heel mooi schouwspel. Vanuit rechts ging Frans van Diessen door en zette mooi voor op broer Louis. Louis had zijn goal al in gedachte gemaakt, maar net voordat hij kon koppen werd de bal met de vingertoppen aangetikt door doelman Bazelmans van Riethoven. Vessem was daarna wederom gevaarlijk. Een mooie pass van Thomas Maas bracht Jaap van Diessen direct vrij voor de doelman van Riethoven. Jaap schoot maar met het been kon Bazelmans de bal net uit het doel halen. In minuut 30 kreeg Vessem een corner. Deze corner werd maar net naast gekopt door spits Jaap van Diessen. Vessem verhoogde in deze fase de druk want de volgende aanval was weer bijna raak. Een mooie voorzet van Frans van Diessen zeilde over iedereen heen en werd door Toon van Sambeek net naast het doel gekopt. Ook de volgende corner van de gasten trof geen doel. De bal werd mooi doorgespeeld door Thomas Maas op Bram Dekkers die de bal met links over het doel schoot. Een vrije trap vanaf rechts werd met links genomen door Toon van Sambeek. Zijn gevaarlijke "indraaier" werd door iedereen gemist en schampte de buitenkant van de paal. De druk werd nog verder opgevoerd. Jaap van Diessen kwam oog in oog met de keeper maar werd door verdediger Tops omver getrokken. Rode kaart voor Tops en een vrije trap net buiten de 16 meter-lijn. De vrije trap van Thomas Maas werd door het muurtje tot corner gekopt. De corner leverde verder geen gevaar op. Ruststand 1 - 1.

De eerste noemenswaardige gevaarlijke actie in het begin van de tweede helft kwam van Vessem. Een balletje binnendoor van Frans van Diessen op neef Jaap was net iets te kort en kon gepakt worden door de doelman van Riethoven. De volgende aanval kon de doelman niet verwerken. Vanaf het midden liep Louis van Diessen door en schoot met het linkerbeen in de rechterhoek. 1 - 2. In minuut nummer 64 werd de geblesseerde Frans van Diessen vervangen door Jop de Laat. Prompt daarop kwam een bal in een keer voor de voeten van de 16-jarige Jaap van Diessen. Hij liep naar de doelman en maakte beheerst de 1 - 3. Goed doorzetten van Toon van Sambeek naar de achterlijn, werd onderbroken door een verdediger van Riethoven. Een vrije trap 2 meter van de achterlijn net buiten de 16 meter lijn. Louis van Diessen schoot de bal keihard voorlangs het doel. Met een mooie beweging in minuut 71 zette Louis van Diessen zichzelf vrij en schoot de bal keihard voor het doel. De inlopende Bram Dekkers kopte daarna met diezelfde snelheid de bal richting het doel. Een geluk voor doelman Bart Bazelmans dat hij precies in de hoek stond waar de bal kwam. Het bleef eenrichtingsverkeer tegen de 10 van Riethoven. Thomas Maas kreeg de bal op de 16 meter-lijn en schoot met links op doel. De bal werd goed gepareerd door de doelman van Riethoven. Het leek een show te gaan worden vanaf de 80e minuut. Vanaf de achterlijn schoot Louis van Diessen de bal voor, de Inlopende Toon van Sambeek stond op één meter voor het doel. De bal was hard en stuiterde en van Sambeek schoot de bal net over het doel. De volgende voorzet kwam van Lars van Heijst. De bal draaide mooi voor het doel en de inlopende Bram Dekkers kopte de bal keurig naar de grond in de hoek. 1 - 4. De geblesseerde Thomas Maas werd vervangen door Erik van Aken. Toon van Sambeek had de 1 - 5 op de schoen, ware het niet dat goalie Baselmans van Riethoven de bal uit de uiterste hoek wist te halen. Eindstand 1-4.

Een mooie overwinning voor Vessem. Daarna was het afwachten wat de concurrentie had gedaan. Tivoli werd kampioen. Vessem behaalde de 3e periode en de 2e plaats en hielp daarmee Hoogeloon omdat door deze klassering de 3e plaats in de competitie ook recht geeft om promotievoetbal te spelen. Een unicum voor de Vessemse ploeg van trainer Waldo van den Besselaar, dat nog nooit in de historie kans maakte om naar de 3e klasse te promoveren.

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg