Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Ballenkoning

20 mei 2018 | 1e klasse C

Gestel - Oirschot Vooruit: 2-5


Deel dit bericht:


Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat er vandaag iets te vieren viel. Het tweede elftal van Oirschot Vooruit was namelijk door een overwinning tegen Braakhuizen 2 met een doelpunt in de laatste minuut Kampioen geworden.
Verder was voor de wedstrijd al duidelijk dat Gestel op de laatste plaats in de competitie zou eindigen. Doordat Deso al eerder was terug getrokken uit de competitie betekent dit dat Gestel de nacompetitie moet gaan spelen om te proberen in de eerste klasse te blijven. Voor Oirschot Vooruit was er voorafgaand aan de wedstrijd nog een kleine kans op het behalen van de tweede periodetitel.

Oirschot Vooruit begon aan de wedstrijd met een op een paar plaatsen gewijzigd elftal. Meteen na de aftrap was er al een kans voor Max van Kollenburg om de bal in te schieten maar hij schoot naast het doel. Een paar minuten later zette Gestel een aanval op die onschuldig leek. Maar de bal viel plots voor de voeten van een speler van Gestel die een rollertje produceerde in de uiterste hoek van de goal. Voldoende om de 1-0 op het bord te zetten. Oirschot Vooruit moest aan het werk om dit vlekje weg te werken. Er werden meerdere goede aanvallen opgezet. Na een klein kwartier resulteerde dit in een vrije trap op 20 meter van de goal. De bal werd in de muur geschoten. Maar de speler van Gestel had daarbij zijn arm niet stil gehouden maar naar de bal bewogen. Een penalty was het oordeel van de scheidsrechter. Het duurde even voor Joris Swaanen de bal goed gelegd had maar vervolgens schoot hij de bal zuiver binnen voor de 1-1. Na een halfuur ondernam Gestel een gevaarlijke aanval over rechts op het doel van Oirschot Vooruit. De verdediging van Oirschot Vooruit kon de bal zelf nog net voor de goal langs schieten.

Kort voor de rust kreeg Oirschot Vooruit een corner vanaf links. De bal werd door een verdediger van Gestel weg gekopt maar de bal belandde voor de voeten van Joris Swaanen. Die zette de bal opnieuw voor. En vervolgens kon Sjoerd van de Wal de bal van dichtbij in de goal werken. De rust brak daardoor aan met een 1-2 stand.

Na de rust keerde Dennie Banda door een blessure niet meer terug op het veld en werd vervangen door Joost Kemps.
De tweede helt begon eigenlijk het zelfde als de eerste helft. Door een slippertje in de verdediging van Oirschot Vooruit kon Gestel al na een paar minuten haar tweede doelpunt vieren. Oirschot Vooruit had echter maar 5 minuten nodig om de zaak recht te zetten. Na een aanval over links kwam Joris Swaanen vrij voor goal. Hij had echter wat tijd nodig om de bal te controleren en zag dat Fons Meeuwis er nog beter voor stond. Fons kon de bal dan ook eenvoudig voor de 2-3 binnen schieten. Gestel pruttelde nog een beetje tegen maar al snel was de fut er bij Gestel uit. Oirschot Vooruit kon vervolgens dan ook de ene na de andere gevaarlijke aanval opzetten. De uitslag had hoog op kunnen lopen maar Oirschot Vooruit sprong slordig om met de vele kansen. In de 75 ste minuut werd de bal over rechts gespeeld op Max van Kollenburg. De grensrechter vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter liet doorspelen. De spelers van Gestel waren niet meer mee terug gelopen waardoor Max de bal kon voorgeven op de voor een open goal staande Joris Swaanen. Die kon dan ook eenvoudig de 2-4 laten aantekenen.

Kort voor het einde van de wedstrijd was het Fons Meeuwis die vanaf links de bal voor gaf op Joris Swaanen die de vijfde goal van Oirschot Vooruit kon scoren. Terug kijkend een regelmatige overwinning voor Oirschot Vooruit.

Door de uitslagen in de overige wedstrijden heeft Oirschot Vooruit volgende week in de laatste wedstrijd van de competitie nog steeds kans op de tweede periodetitel. Een mooie gelegenheid voor u om volgende week zondag Oirschot Vooruit te komen aanmoedigen op Sportpark Moorland.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg