Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Ballenkoning

20 mei 2018 | 1e klasse C

SC 't Zand - Best Vooruit: 2-0


Deel dit bericht:


Met nog twee wedstrijden te spelen hebben beide teams zich inmiddels ook voor volgend seizoen verzekerd van het spelen in de eerste klasse. t Zand won vorige week verrassend bij titelkandidaat HVCH en stelde hiermee klassebehoud veilig.
Best won bij Nemelaer en door deze zege heeft Best-Vooruit nog zicht op de derde of vierde plaats op de ranglijst wat mogelijk nog een periodetitel op kan leveren. Menigeen zal de afgelopen week de als.. dan scenario’s doorgenomen hebben.
In het voetbal telt echter alleen de eerstvolgende wedstrijd dus zal er vandaag gewonnen moeten worden om zicht te blijven houden op die plek op de ranglijst die recht geeft op het spelen van de nacompetitie. Bij de Tilburgers ontbraken vandaag Mickey van Hooft, Mike Spijkers en Rico Geeroms vanwege een schorsing. Trainer Jürgen van Wanrooij van Best-Vooruit kon vandaag niet beschikken over de geblesseerde Jørn van de Wiel. Twan Huijberts stond naar een lange afwezigheid weer in de basis zijn gedrevenheid vormt een meerwaarde voor Best-Vooruit.

In de vijfde minuut is het de goed mee opgekomen Bram Toebes die een puike voorzet afgeeft die door de voorwaartsen niet goed wordt ingeschat. Het duurt vervolgens tot de 22e minuut dat Best-vooruit weer gevaar weet de stichten in de Tilburgse defensie, Kenneth van de Wiel speelt zijn directe tegenstander uit en schiet de bal van net buiten de 16 rakelings over de kruising. Bij t Zand is het spits Yannick Burleson die de bestse verdediging regelmatig op de proef stelt. In de 27e minuut krijgt de thuisploeg een vrije trap te nemen op 20 meter van het doel die door Rudy Pelhan snoeihard tegen de touwen wordt gewerkt 1-0. In de 45e minuut wordt Robin Buiks in het strafschopgebied naar de grond gehaald maar scheidsrechter Koster ziet er geen strafschop in. Partijen houden elkaar in eerste helft aardig in evenwicht met wat kansen over en weer maar de stand blijft ongewijzigd tot aan de rust.

In de tweede helft bleven Kenneth van de Wiel en Teun van Genugten achter in de kleedkamer hun vervangers waren Tim Fiolet en Tom Kastelijn. Meteen na de rust was het Burleson die goed door ging op links, gelukkig voor Best-Vooruit werd zijn voorzet door van de Lisdonk van t Zand in de handen van doelman Witjes gekopt. Best-Vooruit zette meer druk op de bal wat leidde tot een kansen voor Ronald de Koning maar zijn kopbal ging net naast. In de 56e minuut was het wel raak maar weer was het t Zand dat doel trof. In een snelle tegenaanval was het Danny van de Lisdonk die bij een voorzet alert reageerde en de bal fraai in het doel gleed. In de 64e minuut was het Jordy van der Minne die de wedstrijd definitief had kunnen beslissen, alleen op Witjes greep de Bestse doelman knap in. De rood zwarten gingen met het warme weer als team echt tot het gaatje maar de bal wilde er niet in. Doelman Wouter Kogels wist een kanonskogel van Twan Huijberts onschadelijk te maken en een schuiver van Tom Kastelijn ging maar net naast het doel. De wedstrijd eindigde in een verdiende 2-0 overwinning voor t Zand. Volgende week de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Alverna een mooie gelegenheid om trainer Jürgen van Wanrooij een mooi afscheidscadeau te geven.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg