logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Enosh Paramalingam en Nathan Smith naar Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Benn Soetens (RKVVO)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluitavond AVE: gezellig en weer het dak eraf.

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

14 mei 2018 | - Column 

UNA haalt fors uit tegen middenmoter OJC


Deel dit bericht:


De reserves van UNA met veel jonge beloftes in de gelederen kampioen.

(door Tieu Vlemmix) Moederdag, de druilerige regen daalt zo tegen tienen neer op de vele kraampjes langs 'De Kronkel' van Zeelst. Men is bijna klaar met het uitstallen van de spullen. Veel aantrekkelijks valt er niet te ontdekken, stel ik vast. Bij UNA is dat wel het geval. Terwijl UNA 2 naar Best vertrekt om het al eerder verwachte kampioenschap binnen te halen, en de hegmulders zich in de vele Zeelster beukenheggen verschuilen voor de nattigheid, speelt UNA 9 op het hoofdveld zijn kampioenswedstrijd tegen Maarheeze 6. Het zal - na de dikke 1-5 nederlaag- zijn ambities nog even moeten uitstellen. Arbiter Eric Boesten is daar niet schuldig aan. Het voormalig bestuurslid leidt het belangrijke duel streng en rechtvaardig (een 8), maar doet dat met het shirt uit de broek. Foei. Jan van den Akker c.s. zullen dit niet tolereren, lijkt me. Passende maatregelen liggen er dan ook in het verschiet; men heeft hem nog zo gewaarschuwd.

Cartouche
Het is tevens de dag waarop UNA in de Derde Divisie zo goed als zijn laatste cartouche af schiet, om Jong Vitesse nog van de titel af te houden. Die cartouche is raak, want UNA speelt een van zijn beste competitiewedstrijden. OJC wordt met 6-1 over de kling gejaagd. Waar Yoeri Sijbers mag nog wat herstellen, is er voor de pas 17-jarige Joey Verhoeven zijn eerste basisplaats. De manier waarop de jonge centrale verdediger spits Wesley Meeuwsen, een van de beste aanvallers uit de Derde Divisie, bespeelt is indrukwekkend. De rust, de passing naar voren toe, ze bevestigen dat we hier van doen hebben met een groot talent

En dan scoort de eerstejaars A junior ook nog eens de 5-1! Maar het is natuurlijk niet alleen deze nieuwe impuls welke UNA op de intussen gutsende meimiddag vleugels geeft. Is het niet ook de uitstekende Jeroen Stottelaar met twee goals, die dikwijls een stukje verder naar voren speelt? Levert Nick Tielemans geen prima wedstrijd af? Is het voor Thomas Huyben niet zijn beste wedstrijd van het seizoen. Of komt het door de geweldige invalbeurt van Marc Höcher? En de twee backs die steeds voor een goede aansluiting zorgen, dan? Of voelt UNA zich - met z'n zes punten achterstand op Vitesse - in feite verlost van het juk van mogelijke titelkansen?

Sta op voor de kampioen
Als de rust is bereikt met een 3-1 voorsprong, klinkt het 'sta op voor de kampioen' uit de luidsprekers. UNA 2 is teruggekeerd uit Best als nieuwe kampioen. Concurrent OJC 2 verliest en kan daardoor UNA 2 niet meer bijhalen.
..de kampioenen van UNA 2 met veel jonge beloftes in de gelederen....


Nadat Nuenen vorig week nog even 'dwars' lag (geen onbekend verschijnsel), hapert het ook in Best. Maar nu laat concurrent OJC een beslissende steek vallen. De titel is een bekroning van wat je een prachtseizoen mag noemen van de UNA jonkies. Vergeet daarbij niet dat dit team het hele jaar hofleverancier was van de hoofdmacht en dikwijls zijn beste spelers moet afstaan. Coach Tim de Wert komt volgend seizoen op eigen benen te staan. Hij wordt hoofdcoach bij Nijnsel. De pas 25-jarige oefenmeester heeft goed werk verricht.
Als ik de nog in feeststemming verkerende kantine verlaat, gaat mijn poging om buiten stiekem langs Marcel Piet en zijn trawanten te glippen, de mist in. De stevig tafelende mannen hebben nog niet genoeg op, want ze hebben me al snel door...
     


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png