Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: Oud speler en trainer Twan van Tuyl

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SV Tivoli verzuimt om kampioen te worden

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

RKSV Heeze heeft even aan het kampioenschap mogen ruiken

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Uitslagen competitie voor 19 en 20 mei

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Tom de Laat (Hoogeloon)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 1 juni bij Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Tom Molenberg naar Rood Wit V en Michael Koning stopt bij Wilhelmina Boys

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Hypotheekvisie Stadpaviljoen

13 mei 2018 | 2e klasse F

Wilhelmina Boys - Rood Wit V: 1-2


Deel dit bericht:


Wilhelmina Boys kan Rood-Wit goed partij bieden, maar staat uiteindelijk toch met lege handen 
Als je jezelf bevindt in de hoek waar de klappen vallen, dan heb je het geluk vaak niet aan je zijde. Dat bleek op deze regenachtige zondagmiddag maar weer eens, het vaandelteam van Wilhelmina Boys kon haar tegenstander Rood-Wit Veldhoven prima partij bieden, maar uiteindelijk stond het na negentig minuten voetbal op sportpark Naastenbest toch weer met lege handen.

Voor het treffen met middenmoter Rood-Wit kon interim-trainer Tom Franse weer een beroep doen op keeper Tom Molenberg, daartegenover stond echter de afwezigheid van de routiniers John Termeer en Michael Koning. Daardoor waren basisplaatsen weggelegd voor Yoran Bouwmans en Bas van der Heijden, op de reservebank namen naast keeper Remo Vermeer de jeugdige spelers Joey van der Zanden, Rico Klokgieters en Robbie Baeten plaats.

De start van de wedstrijd beperkte zich tot middenveldspel door het aftastende gedrag van beide opponenten, het was Rood-Wit die als eerste gevaar wist te stichten voor het vijandelijke doel, tot tevredenheid van de tricolores en haar aanhang belandde de eerste gevaarlijke inzet van de tegenstander op het doel van Wilhelmina Boys tegen de paal.

Kort daarna kon er bijna gejuicht worden door de bestenaren, bij ene scrimmage voor het doel van Rood-Wit dachten velen al dat er een voorsprong op het scorebord tevoorschijn zou komen, maar met kunst- en vliegwerk kon dat door de veldhovenaren voorkomen worden. Even later kreeg Mark de Wit een enorme kans, maar zijn kopbal van korte afstand kon door de keeper van de tegenstander helaas gekeerd worden.

En ook de volgende grote kans voor het vaandelteam van Wilhelmina Boys werd niet verzilverd, Maron Heersmink werd prima vrijgespeeld, maar oog in oog met de keeper van Rood-Wit moest hij zijn meerdere erkennen in zijn opponent en bleef de brilstand op het scorebord staan. Zonder dat doelpunten te noteren vielen werden beide teams door de scheidsrechter naar de thee gestuurd.

Rood-Wit kwam na de pauze het beste uit de startblokken, maar na een waarschuwing na ongeveer een kwartier spelen, Tom Molenberg hield met een uitstekend optreden zijn doel schoon, moest even later toch een tegentreffer geïncasseerd worden. Een voorzet vanaf links belandde precies bij een rood-witter en die wist uiterst effectief met dat buitenkansje om te gaan.

Vervolgens trokken de tricolores het initiatief nadrukkelijk naar zich toe, op zoek naar de gelijkmaker en vastberaden om een goed resultaat te behalen. Dat offensief leverde wel een aantal kleinere kansen op maar doelpunten bleven uit. Als iets zuiniger en/of efficiënter met de kansen was omgegaan, dan had er zeker meer in gezeten.

Kort voor tijd kreeg men de deksel op de neus, een aanval van Wilhelmina Boys eindigde in de handen van de keeper van de tegenstander die met een prima spelhervatting zijn spits succesvol aan het werk zetten, een 2-0 voorsprong was het resultaat. Even later viel e toch ook aan de andere kant te juichen, een toegekende strafschop werd door aanvoerder Bart Meeske onberispelijk ingeschoten, de resterende tijd was echter te kort om de stand nog een beter aanzien te kunnen geven.

Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie op het programma, koploper Heeze komt dan op bezoek op sportpark Naastenbest.

Opstelling Wilhelmina Boys:
Tom Molenberg, Scott Smit, Mike Smit, Lars Kuys, Bart Meeske, Yoran Bouwmans (Joey van de Zanden), Bas van der Heijden, Stef Vervloet, Maron Heersmink (Robbie Baeten), Mark de Wit, Ossy Azeuini

Rood-Wit neemt revanche op Tricolores (verslag Rood Wit V)
26 november 2017 leed Rood-Wit op eigen veld een gevoelige 1-2 nederlaag tegen Wilhelmina Boys dat destijds ook in de staart van de ranglijst bivakkeerde. Op 13 mei 2018, Moederdag, was in Best de terugwedstrijd. Tijd voor revanche en die kwam er. Ondanks dat op het veld het verschil op de ranglijst vaak niet te zien was, scoorden in de tweede helft de roodwitten twee keer en in blessuretijd Wilhelmina Boys eenmaal (penalty). Eindstand 1-2 in het voordeel van de Veldhovenaren.
In het eerste kwartier speelde het duel zich met name af tussen de twee 16-metergebieden. Nog geen minuut later deelden de bezoekers een speldenprik uit: Stef fasen schoot op de paal. In minuut 22 speelde zich een hachelijke situatie af voor de neus van reservekeeper Jeffrey Kleine-Deters maar Jordy Maes voorkomt de 1-0. Na een half uur op de klok was het wederom de thuisploeg die op voorsprong had kunnen en moeten komen maar de Boys-speler Mark de Wit kopt de bal op slechts twee meter afstand recht voor het doel in de handen van de goalie van Rood-Wit. Kort hierna was het weer de ruim 40-jarige sluitpost Kleine-Deters, die de aan de teen geblesseerde Marc Smulders verving, die bij een één op één-situatie subliem de inzet redde van Boys-spits Maron Heersmink. Beide teams gingen na 45 minuten zonder gescoord te hebben terug naar de kleedkamer.
In een uur spelen kreeg Jan van Hout – op aangeven van Stef Fasen – een mooie kans op de 0-1. Zijn schot werd geblokt door de Boys-keeper Tom Molenberg. Kort hierna was het dan wel raak voor de bezoekers! Vanaf de linkervleugel verzond Gideon Pieschel een lage harde voorzet waar Roodwitter Stef Schellekens een niet te missen kans binnentikt, 0-1. Ook Wilhelmina Boys kreeg in de tweede helft de nodige scoringskansen voor de gelijkmaker maar sprong daar bijzonder slordig mee om.
In de slotminuut trapte keeper Kleine-Deters ver en gericht uit op aanvaller Gideon Pieschel. Nadat de Boys-verdedigers de bal verkeerd taxeerden ging diezelfde Gideon Pieschel alleen op de doelman af. Met een bekeken boogbal liet hij de Boys-doelman kansloos. 0-2. In blessuretijd bracht Wilhelmina Boys-aanvoerde Bart Meeske de eindstand van 1-2 op het scorebord door een penalty onhoudbaar achter de uitblinkende keeper Jeffrey Kleine-Deters te schieten.
Aanstaande zondagmiddag 20 mei de laatste thuiswedstrijd tegen RPC.

Opstelling: Jeffry Kleine-Deters, Remco van Etten, Jim van Beek, Jordy Maes, Michael Damman, Batuhan Günüç, Douwe Veenstra (32. Robert Bettgens), Stef Schellekens, Stef Fasen (82. Jari Maas), Jan van Hout (76. Mike Meulenbroek) en Gideon Pieschel.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg