Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: Oud speler en trainer Twan van Tuyl

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SV Tivoli verzuimt om kampioen te worden

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

RKSV Heeze heeft even aan het kampioenschap mogen ruiken

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Uitslagen competitie voor 19 en 20 mei

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Tom de Laat (Hoogeloon)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 1 juni bij Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Tom Molenberg naar Rood Wit V en Michael Koning stopt bij Wilhelmina Boys

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Glasverbo Glasverbo Glasverbo Glasverbo

13 mei 2018 | 1e klasse D

De Valk - Wittenhorst: 3-0


Deel dit bericht:


DE VALK HEEFT KLASSEBEHOUD IN DE EERSTE KLASSE BINNEN HANDBEREIK NA 3-0 WINST OP KAMPIOENSKANDIDAAT WITTENHORST

De ongeslagen reeks kreeg in de thuiswedstrijd zijn vervolg na de ruime 3-0 overwinning op Wittenhorst. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het een zware middag voor De Valk dat al snel op voorsprong kwam door treffers van Tim Bombeeck en Danny van den Eijnden. Na de rust bepaalde Sherry Kindo Kamara de wedstrijd door de 3-0 tegen de touwen te werken. Klassebehoud is met nog twee wedstrijden te gaan binnen handbereik.

Na een sterke eerste fase van Wittenhorst was het in de vierde minuut dat De Valk dreigend werd na een prachtige actie van Tecer Tufan die Luuk Broers wegstuurde over de linkerkant, de middenvelder gaf de bal breed op Danny van den Eijnden die zijn inzet gepakt zag worden door doelman Sjors Witt van Wittenhorst. Na ruim tien minuten spelen was het Wittenhorst dat uit een hoekschop gevaarlijk werd met Denny Bongers die zijn kopbal net over het doel zag gaan. Na een kwartier spelen was het Tim Bombeeck die na een mooi uitgespeelde aanval over de rechterkant doorkwam en met een bekeken stiftbal Wittenhorst doelman Sjors Witt kansloos liet en De Valk al snel op 1-0 bracht. De Valk drukte door en was feller in de persoonlijke duels waar Wittenhorst het lastig mee had. Twee minuten na de openingstreffer kwam Danny van den Eijnden gevaarlijk door over de rechterkant en zag zijn scherpe voorzet net gemist worden door Tecer Tufan en Luuk Broers. Desondanks wist De Valk de voorsprong binnen vijf minuten te verdubbelen na een prachtige pass van Luuk Broers waarna Danny van den Eijnden vrij richting het vijandige doel af kon gaan en met een geplaatste bal voorbij aan doelman Sjors Witt in het doel wist te schieten 2-0. Wittenhorst greep direct in en haalde Ruud Meijers en Denny Bongers naar de kant en bracht Tom Zanders en Daan Verlijsdonk binnen de lijnen. Halverwege de eerste helft kreeg Wittenhorst een vrije trap te nemen die door Marco Daniels tegen de buitenkant van de paal terechtkwam. Een paar minuten later was het Michiel Hanssen die De Valk doelman Kevin Miguel bijna verraste door vanaf de middenlijn de bal tegen de lat te schieten. De bezoekers kregen voldoende kans naarmate de eerste helft vorderde, zo werd een voorzet van Tom Zanders rakelings naast het doel gekopt door Bram Rubie en waren er schoten van Rob Zanders die net de scherpte miste in de afronding waardoor De Valk met een 2-0 voorsprong de rust in kon gaan.

In de tweede helft ging Wittenhorst steeds meer het spelbeeld bepalen en ging het nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, en daar leek het al snel in te gaan slagen toen een combinatie tussen Rob Zanders en Bram Rubie door laatstgenoemde bijna werd afgerond, maar doelman Kevin Miguel wist de inzet te toucheren waarna verdediger Dion Vermeulen de bal van de doellijn weg wist te werken. Ook De Valk bleef aanvallend van zich doen spreken nadat Luuk Broers op het middenveld de bal wist te ontfutselen en Tecer Tufan in stelling bracht, maar de clubtopscoorder met dertien treffers zag zijn geplaatste schot rakelings het doel missen. Wittenhorst ging naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer de bal in het strafschopgebied pompen en kreeg daar ook regelmatig goede kopkansen om tot scoren te komen. Zo kopte Stevie Hattu een voorzet een meter over het doel en zag na ruim een uur spelen Bram Rubie zijn kopkans via doelman Kevin Miguel en de bovenkant van de lat over gaan. Halverwege de tweede helft was een dribbel van Luuk Broers de inleiding voor weer een goede mogelijkheid voor De Valk om de wedstrijd in het slot te gooien, na een combinatie met Danny van den Eijnden schoot Luuk Broers de bal via het been van Wittenhorst verdediger Daan Hendriks net naast het doel. Met nog twintig minuten te gaan kwam De Valk goed weg toen een voorzet van Daan Verlijsdonk door niemand aangeraakt werd en pardoes tegen de buitenkant van de paal belandde waardoor de aansluitingstreffer voor de bezoekers uitbleef. In de laatste tien minuten kreeg De Valk steeds meer de ruimte van Wittenhorst dat alle risico's ging nemen waar Luuk Broers van kon profiteren en Danny van den Eijnden vond die het strafschopgebied in kon gaan en een strakke voorzet gaf op de ingevallen Sherry Kindo Kamara, maar de van een bovenbeenblessure herstelde Sherry Kindo Kamara wist de voorzet niet binnen te glijden. Een minuut later haalde Luuk Broers nog maar een venijnig uit waar doelman Sjors Witt nog maar net een handje wist te krijgen. Toch wist De Valk de wedstrijd nog meer glans te geven toen Sherry Kindo Kamara twee minuten voor het einde met een hard schot de bal in het dak van het doel te schieten en de bevrijdende 3-0 betekende dat de drie punten op het Valkennest bleven.

Efficiëntie met hard werken en een geweldige teamspirit waren de belangrijkste ingrediënten voor de overwinning op het nog voor het kampioenschap strijdende Wittenhorst. Door deze overwinning heeft De Valk een enorme stap gezet richting klassebehoud en kan het volgende week zaterdag om 19.30 uur in de uitwedstrijd tegen concurrent Schaesberg in Landgraaf zich al proberen veilig te spelen. Daarbij is een overwinning noodzakelijk en dat zou een waanzinnige prestatie betekenen voor de ploeg van Ruud van der Rijt en Jurgen Hendriks.

Scoreverloop De Valk – Wittenhorst 3-0(2-0)
15. 1-0 Tim Bombeeck
19. 2-0 Danny van den Eijnden
88. 3-0 Sherry Kindo Kamara

DE VALK
Kevin Miguel; Dion Vermeulen, Bas Gulpers, Luuk Jansen; Tim Bombeeck, Michiel van den Besselaar, Jean-Marc Clare(70. Luca Streppel), Brian Vermeer, Luuk Broers; Danny van den Eijnden, Tecer Tufan(75. Sherry Kindo Kamara)

WITTENHORST
Sjors Witt; Ruud Meijers(26. Tom Zanders), Daan Hendriks, Bart Zanders, Stevie Hattu; Michiel Hanssen, Frank Peeters(77. Willem Heijnen), Marco Daniels; Rob Zanders, Bram Rubie, Denny Bongers(26. Daan Verlijsdonk)


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg