Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: Oud speler en trainer Twan van Tuyl

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SV Tivoli verzuimt om kampioen te worden

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

RKSV Heeze heeft even aan het kampioenschap mogen ruiken

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Uitslagen competitie voor 19 en 20 mei

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Tom de Laat (Hoogeloon)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 1 juni bij Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Tom Molenberg naar Rood Wit V en Michael Koning stopt bij Wilhelmina Boys

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Martien Geeven BV Bandenservice Acht Basemans Schoenen Martien Geeven

13 mei 2018 | 3e klasse D

Reusel Sport - Hapert: 1-0


Deel dit bericht:


Dave Hermans van Reusel Sport/CoTrans voegt daad bij woord en kroont zich tot matchwinner in kempische derby tegen goed spelend Hapert 1-0.

Dave had in de voorbeschouwing in het ED duidelijk gemaakt dat de punten in Reusel bleven en hij zou scoren. Na een afwachtende eerste helft van beide teams bracht de tweede helft een echte derby sfeer met goed voetbal en kansen voor beide teams. De thuisploeg creëerde een overwicht en had het beste van spel, maar moest constant attent zijn voor de gevaarlijke counters van Hapert. In de 75e minuut was het dan zover dat Dave zijn voorspelling waar maakte. Een snelle uitval over rechts werd besloten met een diagonaal schot dat bij de tweede paal binnen viel, kansloos voor de goed keepende Jesper Storms van VV Hapert. Dave werd door deze treffer dan wel de matchwinner, maar de man van de match was deze middag zonder meer de jeugdige Jim Daniels, die vooral in de tweede helft een constante plaag was voor de bezoekers. Scheidsrechter Geertsen uit Best floot een perfecte wedstrijd en gaf voordeel waar mogelijk en sprak na afloop van een leuke voetbalmiddag tussen twee sportieve teams.

Het was voor Harry La Vallette en Geert Voets (trainer van het tweede) weer behoorlijk puzzelen. Steef Vosters en Nick Wouters hadden zich bij de ziekenboeg gemeld met een hamstringblessure en een botbreuk. Beide teams moesten weer behoorlijk beroep doen op de hoogste A jeugd, die met nog drie wedstrijden voor de boeg aan de leiding gaat in de 1e klasse. Beide ploegen begonnen met een gesloten verdediging te voetballen met de thuisploeg die na het eerste kwartier iets aanvallender ging spelen, met in de 16e minuut een prima actie van Jim Daniels, die via Hapert keeper Jesper Storms tot corner werd gewerkt. Even daarna zagen we een afstandsschot van Jordy Huybregts in de veilige handen van Reusel Sport/CoTrans doelman Paul Dijkmans belandde. Hapert verdedigde de eerste helft goed georganiseerd en de thuisploeg had moeite om zich er voetballend onderuit te spelen. In de 24e minuut zagen we de beste aanval van de eerste helft van de geel-zwarte. Een aanval van Dave Hermans naar Tuur de Laat op Jim Daniels was Hapert keeper te machtig, maar werd door laatste man Jorick Hooijen van de lijn corner gekopt. Even daarna was het jeugdspeler Wout Vosters (die weer een prima partij voetbal speelde) die Tuur de Laat bediende. Deze zag z'n goed ingekopte bal door Sander Raaymakers tot corner gekopt. De thuisploeg kreeg de eerste helft maar liefst negen corners die niets opleverde. De geel-zwarten waren meer aan de bal, maar de wedstrijd was in de eerste helft voor de talrijk aanwezige supporters een beetje saai zodat de 0-0 een goede afspiegeling was.

De tweede helft begon met een fel offensief van de thuisploeg en al in de 47e minuut een uitval van Jim Daniels die alleen op doel afging maar ipv zelf af te ronden paste hij op Tuur de Laat, waardoor de bal kon worden onderschept. In de 50e minuut een fraaie actie van Wout Vosters die alleen kon worden onderbroken met een behoorlijke overtreding van Sander Raaymakers die hiervoor een gele kaart kreeg van scheidsrechter Geertsen. Hapert wisselde in de 54e minuut Luuk Saris voor Mike Tijssen en kreeg in de 61e minuut een kans voor Jordi Huybregts die over schoot. In de 70e minuut was het weer Jordi Huybregts en even later Yorick Hooijen maar beide schoten over. In de 72e minuut was het Tuur de Laat die een voorzet van Ralf Lavrijsen goed inkopte, maar door de paal zag gekeerd. Hapert kreeg het moeilijk en had geen vat op de snelle solo's van Jim Daniels en Dave Hermans. Deze laatste ging met een fraaie solo langs drie tegenstanders in de 76e minuut en schoot fraai met links in de verre hoek van het doel 1-0. In de 79e minuut bracht Hapert Yorick van Veldhoven voor Sander Raaijmakers en kwam Ralph van Gool aan Reusel Sport/CoTrans zijde voor de licht geblesseerde Wout Vosters. Hapert ging achter man tegen man spelen maar had niet meer de kracht om nog echt gevaarlijk te worden, zodat de thuisploeg de 1-0 vrij makkelijk kon vasthouden. Na enkele minuten blessure tijd floot de goed leidende scheidsrechter Geertsen voor het einde van een leuke en sportieve wedstrijd, die verdiend door Reusel Sport/CoTrans werd gewonnen.

Reusel Sport wint nipt van Hapert (verslag Hapert)

Redelijk ontspannen en zonder druk reisde Hapert op moederdag richting de Belgische grens. Reusel Sport had, naast dat ze nog strijden om de derde periodetitel en de tweede plaats in de competitie, ook nog wat recht te zetten. Eerder had Hapert immers weten te winnen.

Hapert voetbalde bijna de gehele eerste helft in een prima organisatie. Het veld compact houdende liet het het initiatief aan de thuisploeg. Die wist daar aanvankelijk maar moeilijk raad mee. Reusel probeerde wel de voetballende oplossing te vinden, maar liep zich veelal stuk op de goede organisatie van de gasten. Het liet dan ook vaak de bal aan Hapert, maar de defensie van de rood blauwen liet zich maar spaarzaam uit de tent lokken. Het duurde dan ook bijna 20 minuten alvorens Reusel de eerste echte kans kreeg. Even was Dave Hermans ontsnapt aan de aandacht van zijn tegenstander en kwam hij 1 op 1 met doelman Jesper Storms. De laatste keerde de inzet van Dave bekwaam. Even later liet Tuur de Laat een bal prima vallen op ca 11 meter van de goal, maar ook op het daaropvolgende schot had Storms een antwoord. Net voor het rustsignaal deed Hapert wat terug. Kevin Raaijmakers kreeg de bal voor zijn goede linkervoet, maar hij zag zijn lage schot net naast gaan.

Na de thee zette de thuisploeg wat meer druk en had Hapert het lastiger. Langzaam maar zeker lukte het Reusel Sport om Hapert uit de organisatie te krijgen en werd het gevaarlijker. Maar ook de bezoekers kregen kansen. Jim Daniëls was er voor Reusel dichtbij uit een vlijmscherpe counter, maar ook hij trof geen doel. Na een klein uur spelen liet Hapert zien dat Reusel moest blijven oppassen. Een vloeiende aanval eindigde bij Jordi Huijbregts maar ook hij schoot over. En even later was ook Yorick Hooijen oog in oog met de doelman niet koelbloedig genoeg. Uiteindelijk had Reusel genoeg aan één moment van Dave Hermans, die naar binnengekomen met links raak schoot in de lange hoek. Hapert drong nog wel aan en veroorzaakte de nodige onrust, maar echt grote kansen bleven uit.

Al met al een kleine maar wel verdiende overwinning van Reusel Sport.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg