Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Valkenswaard geeft zeker lijkende zege nog uit handen.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Roel Sterken (VV Vessem)

LEES MEER

Sportshowroom
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Sportshowroom
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

13 mei 2018 | Nieuws

Waalre knokt zich naar kampioenschap in 5E


Deel dit bericht:


Na een 0-2 overwinning op buurman DVS is Waalre kampioen geworden in de 5e klasse E Hij had na afloop het grootste woord, maar tijdens de wedstrijd tegen DVS hief Kees Uijthoven enkele keren uit pure wanhoop zijn handen ten hemel. De behendige aanvaller van Waalre miste de mooiste kansen, maar was uiteindelijk superblij met het verdiende kampioenschap van de zwartwitten. Lange tijd kon DVS stand houden, maar in de tweede helft besliste Waalre het duel en de titelstrijd in de vijfde klasse E.


"Normaal gesproken heb ik niet zo veel moeite met het benutten van kansen", oordeelde Uijthoven, "maar vandaag had ik niet echt mijn dag. Ach, we hebben gewonnen en wie dan uiteindelijk scoort, zal me een zorg zijn!" Overigens was Uithoven wél een van de doelpuntenmakers. In de 47ste minuut reageerde hij attent op een voorzet van Ivar Brans en kopte de bal voorbij DVS-doelman Robin Verhoeven. De blijdschap bij de Waalre-spelers en – aanhang was enorm, want hoewel de bezoekers veel beter waren en ook de beste kansen kregen, bood DVS heel behoorlijk tegenstand.
Dit vond ook routinier Bart Cox: "We wisten dat we het hier niet cadeau zouden krijgen en dit bleek ook zo. Waalre heeft meer kwaliteiten dan DVS, maar zolang je niet scoort, houd je de tegenstander in leven. Bij de rust hadden we eigenlijk al ruim voor moeten staan, maar de bal wilde er niet in." Binnen een minuut had Waalre al op voorsprong kunnen komen. Brans schoot de bal op de lat. Het zou niet voor het laatst zijn dan een speler van Waalre het houtwerk op zijn weg naar succes vond. In 68ste minuut kogelde Uijthoven de bal op de lat en Sengers raakte in blessuretijd de paal. Het was toen overigens al 0-2 en de wedstrijd beslist.

Strijd
In de eerste helft was er sprake van een zeer matig duel. Er was veel strijd, maar ook veel balverlies. Pas in de 17de minuut was er weer een echte kans voor Waalre. Brans worstelde zich langs enkele tegenstanders, maar schoot de bal net naast. Nauwelijks een minuut later was de snelle spits opnieuw dicht bij een treffer, maar kon Geert Smits namens DVS nog redding brengen. Waalre-trainer Marc van Kemenade zag het gebeuren, maar besloot nog niet in te grijpen. "Ik voelde gewoon dat het doelpunt zou gaan vallen. We waren zoveel sterker, al moet ik ook eerlijk toegeven dat we net voor de rust goed wegkwamen."

Eerst redde doelman Lars Bouwmans uitstekend op een gevaarlijke voorzet van Roel Hundscheid en niet veel later knalde Roel de Greef de bal op de vuisten van de Waalre-goalie. Aan de andere zijde waren er nog twee grote mogelijkheden voor Uijthoven, die zijn vizier nog niet op scherp had staan. Zoals gezegd, ging het meteen na de rust beter en zorgde 'Keesje' voor de luid bejubelde 0-1. DVS probeerde hierna wel wat terug te doen, maar was niet bij machte om het Waalre echt lastig te maken. De ploeg van trainer Patrick Oomen werkte hard, maar ontbeerde de broodnodige kwaliteit.
Gezellig
Terwijl het op de tribune bijzonder gezellig was en er over en weer grappen werden gemaakt, was het in de 71ste minuut Sengers die de 0-2 liet aantekende. In eerste instantie stuitte hij nog op doelman Verhoeven, maar in de rebound kon hij de bal simpel binnenlopen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Enkele oud-spelers van Waalre hieven spontaan een kampioenslied aan en good old Jan Brans werd enthousiast toegezongen. Waalre is na 25 jaar eindelijk weer eens kampioen en dit mocht iedereen weten! Zeker die van Aalst...

Opstellingen:

DVS: 1. Robin Verhoeven, 3. Roel de Greef, 5. Mark Didden, 6. Jorn Doensen, 8. Milan Spasojevic (12. Stan van der Heiden), 9. Wester Wester, 10 Bart van Linder, 11. Roel Hundscheid, 14. Geert Smits (7. Lars Heller), 16. Ard Gerrits, 17. Tim Kwinten.

Waalre: 1. Lars Bouwmans, 2. Bas van Geloven, 3. Johan van den Reek, 4. Tim van Schijndel, 5. John van Dijk (12. Stefan Claes), 6. Bart Cox, 7. Kees Uijthoven (9. Lowie van Kuringen), 8. Wouter Bosman, 10. Joey Gang, 11. Ivar Brans (15. Joost Sengers), 14. René Hooijmans.

 

.
 
 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

13 mei 2018 om 20:15

William Hoeymans zegt:

Waalre, gefeliciteerd met het kampioenschap in de 5de klasse E


Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png