Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Hoe gaat het met: Oud speler en trainer Twan van Tuyl

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SV Tivoli verzuimt om kampioen te worden

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

RKSV Heeze heeft even aan het kampioenschap mogen ruiken

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Uitslagen competitie voor 19 en 20 mei

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Tom de Laat (Hoogeloon)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 1 juni bij Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Tom Molenberg naar Rood Wit V en Michael Koning stopt bij Wilhelmina Boys

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Ballenkoning

10 mei 2018 | 1e klasse C

Best Vooruit - Oirschot Vooruit: 2-0 (I)


Deel dit bericht:


Best Vooruit wint derby tegen Oirschot Vooruit 

In deze historische derby is het voor beide elftallen belangrijk om het maximaal aantal punten vandaag te pakken om zo klassebehoud voor komend seizoen redelijk veilig te stellen.
Best Vooruit heeft de heen wedstrijd ietwat gelukkig gewonnen. Oirschot Vooruit is in goede doen gezien de overwinningen de afgelopen drie wedstrijden.

De wedstrijd begint voor beide elftallen afwachtend op zoek naar kleine mogelijkheden. Het is Best Vooruit die in de 3de minuut al een dot van een kans krijgt. Xander Scheepens van Best Vooruit weet de bal op het middenveld te onderscheppen en met een mooi lange diepe bal richting Oirschot Vooruit doel weet hij ploeggenoot Robin Buiks feilloos te bereiken. Robin Buiks probeert de bal virtuoos over de Menno Kuulker (OV) te tikken maar deze doelman is uit het goede hout gesneden en tikt de bal over zijn doel.
Een paar minuten later is het doelman Witjes (BV) die het massaal opgekomen publiek doet schrikken. Een verkeerde beweging bij een terug speelbal doet de doelman geblesseerd naar de aarde vallen. Gevreesd wordt dat het een lastige blessure is in de liesstreek. Witjes kan doorspelen.
Naar mate de eerste helft duurt speelt het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Beide ploegen durven of van uit tactische overweging, niet de maximale druk zetten op elkaars doel.
Toch is het weer Best Vooruit dat in de 28ste minuut de supporters bijna in extase brengt. Wederom is het Xander Scheepens die op een vrijwel inventieve manier als in de 3de minuut Robin Buiks in stelling brengt en ook hier is doelman Kuulker weer de overtuigende winnaar.
Richting pauze heeft Oirschot Vooruit nog een grote kans als Joris Swaanen (OV) pardoes voor doelman Witjes staat. De kans gaat verloren wat de ruststand brengt op een brillestand 0-0

In de tweede helft start alsof de eerste helft verlengd is. In de 48ste minuut is het Oirschot Vooruit wat dichtbij een doelpunt is. Een voorzet vanaf links wordt op doelgekopt maar doelman Witjes (BV) weet de onschadelijk te maken. Best Vooruit krijgt steeds meer grip op het spel. Oirschot Vooruit staat met de rug tegen de muur. In de 68 ste minuut speelt Ronald de Koning (BV) de diep lopende Tim Fiolet (BV) in de loop aan. Tim Filet (BV) ziet dat doelman Kuulkers van OV naar hem toe komt en op dat moment volgt er een werkelijk fantastische lob over de doelman en doet de bal heerlijk diep in de verste hoek verdwijnen :1-0 voor Best Vooruit.
Best Vooruit behoudt de offensieve drive. Aanval op aanval is het gevolg, echter zonder mooie doel kansen. Oirschot Vooruit komt er af en toe gevaarlijk uit maar de defensie van Best Vooruit staat als een huis, geen door komen aan. De spanning is te snijden naar mate het eindsignaal dichterbij komt. In de 88ste minuut komt de ingevallen Tom Kastelijn (BV) voor zijn man en geeft Thomas Heukelom de bal die op zijn beurt ietwat gelukkig zijn man passeert en een vakbekwame voor zet aflevert. De bal wordt richting 16 meter terug gelegd waarna Tom Kastelijn de bal in de uiterste hoek legd 2-0.
Oirschot Vooruit komt via de ingevallen Dany Banda nog een paar keer gevaarlijk bij het Best Vooruit doel, echt gevaar levert dit niet op zodat de eindstand van deze derby met 2-0 in het voordeel van Best Vooruit blijft.

OIRSCHOT VOORUIT VERLIEST DERBY TEGEN BEST VOORUIT (verslag Oirschot Vooruit) 
Oirschot Vooruit begon deze wedstrijd met één wijziging in het team in vergelijking met de vorige drie wedstrijden. Alex van Overdijk nam de plaats in van Dorus Kemps.

De groen-witten mochten aftrappen van de prima leidende scheidsrechter Michielsen. Vanaf deze aftrap gingen beide teams vol in de aanval. Daar er nauwelijks sprake is van enig krachtsverschil golfde het spel continu op en neer.
Het eerste gevaar kwam van Best Vooruit. Na 4 minuten strandde de doorgebroken speler op keeper Menno Kuulkers. Even later raakte de keeper van Best Vooruit geblesseerd na het onderscheppen van een terugspeelbal.
Het moet gezegd dat Best Vooruit in de eerste 20 minuten iets meer aan de bal was. Het kreeg of creeerde veel ruimte op het middenveld.
In de 16e minuut was er weer zo'n uitbraak door het midden. Weer moest Menno Kuulkers reddend optreden nadat er plots een vrije speler van Best Vooruit voor hem opdook.

Hierna werd Oirschot Vooruit sterker en kreeg het ook enkele kansen. In de 29e minuut voor Joris Swaanen. Hij werd keurig de diepte ingestuurd maar ook hij strandde op de keeper ten koste van een hoekschop.
Het laatste kwartier voor de thee was toch weer voor Best Vooruit. Ook in deze fase wisten zij enkele kansjes te creeren maar lieten deze onbenut. Ruststand 0-0 dus.

De tweede helft brak aan zonder wissels. In de 4e minuut kopte Joost Kemps de bal uit een vrije trap net naast het doel van Best Vooruit.
De eerste helft was erg sportief verlopen. In de tweede helft werd de sfeer in het veld wel iets grimmiger. De scheidsrechter trok enkele keren de gele kaart. Aan Oirschot zijde zagen Koos Gloudemans en keeper Menno Kuulkers deze kleur.

Zoals het er halverwege de tweede helft naar uitzag zou deze wedstrijd zomaar in een gelijkspel kunnen eindigen. Mocht er een winnaar komen dan zou dat de meest gelukkige zijn. Dat werd dus Best Vooruit! In de 65e minuut probeerde Tim Fiolet het van een meter of 25. Op de een of andere manier kreeg de bal zo'n rare curve dat hij met een boog hoog boven keeper Menno Kuulkers in de rechter bovenhoek zeilde. Tim Fiolet zal zeggen dat het zo bedoeld was maar het gros van de aanwezige supporters zal daar twijfels over hebben. Soms zit het tegen, soms zit het mee.

Oirschot Vooruit gaf niet op en het kreeg nog kansen op de gelijkmaker. Beide teams wisselden waarbij aan Oirschot Vooruit zijde Dennie Banda in het veld kwam voor Max Vervoort en Sjoerd van de Wal voor Koos Gloudemans.
Dorus van de Wal kreeg nog een kopkans en even later een schietkans. Beiden leverde helaas niets op. Uiteindelijk was het aan Best Vooruit-invaller Tom Kastelijn om de 2-0 af te drukken. Dat was in de 88e minuut.
Een voorzet vanaf rechts over de grond werd door hem vanaf de 16 meter binnen geschoten. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuut van de blessuretijd strandde Sjoerd van de Wal nog op de keeper.

Ondanks deze nederlaag zullen alle supporters van Oirschot Vooruit trots zijn op de spelers vanwege het vertoonde spel en behaalde resultaten in deze competitie. Handhaving is namelijk bereikt op 2 speelrondes voor het einde.
En, met nog 2 wedstrijden te gaan, zijn er warempel nog 6 punten te behalen! Zou dat niet mooi zijn?

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg