Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Valkenswaard geeft zeker lijkende zege nog uit handen.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Roel Sterken (VV Vessem)

LEES MEER

Sportshowroom
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Sportshowroom
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

7 mei 2018 | - Column 

Jong Vitesse verliest punten, UNA nog meer


Deel dit bericht:


Wel titel voor hoogste UNA jeugdteam en UNA 2 komt eraan.
(Door Thieu Vlemmix)Terwijl Jong Vitesse op zaterdag een onverwachte uitglijder maakt (slechts 1-1 thuis tegen EVV), kan UNA een dag later al profiteren. Maar het tegendeel gebeurt en na de 4-0 'wanprestatie' (de trainer), is het zelfs nog verder achterop geraakt in de race naar de titel in de Derde Divisie. In Oostzaan heeft UNA 'een kans voor open goal' gemist. Niet letterlijk, want kansen zijn er voor UNA in de hele wedstrijd eigenlijk niet te melden.
..Robin van Iersel, vervanger van Petar Stoskovice, geen schuld aan 4-0 in Oostzaan....

Het verschil is hierdoor opgelopen naar zes punten. Hopeloos is misschien net niet het goeie woord, want met nog drie duels te gaan, is in theorie nog altijd een briljante inhaalmanoeuvre mogelijk in de trant van een opperbeste Max Verstappen. Maar met een UNA zo uit vorm, lijkt die kans ongeveer even groot als dat er morgen geen worst meer wordt verkocht bij de Hema.

Andere fronten
Wel komen er fraaie berichten vanuit diverse andere UNA fronten.
Zoals ik al eerder meldde, staat UNA 2 op de drempel van hun kampioenschap. De superjonge ploeg van Tim de Wert, Dylan Leermakers en Jan van Sebille moet nog drie keer aan de bak en staat negen punten voor. Volgende week moet het gebeuren. Onder de aansturing van sterkhouder en routinier (22!), stopper Nick van de Boomen, en door soms ook 'leentjebuur' te spelen bij de jeugd onder 19, is hoe dan ook een dijk van een prestatie neergezet.
En dan Jong UNA 1 onder de 19. Sinds afgelopen zaterdag kan na de eclatante (7-0) zege op Venray, met nog drie wedstrijden te gaan en twaalf punten voorsprong, het jeugdteam van Marc Senders, Oscar Vergeer en Bernd Kleuters al niet meer achterhaald worden. Het zegt genoeg over 'een seizoen van de overmacht'. De imponerende cijfers: er wordt 17 x gewonnen, 2x gelijkgespeeld en slechts 1x verloren. Met de kampioenstitel op zak promoveert het hoogste UNA jeugdteam naar de landelijke Tweede Divisie.

...hoogste jeugdteam UNA JO-1 onder 19 jaar met straatlengte voorsprong kampioen...

Veel insiders zijn het er over eens: zowel UNA 2 als Jong UNA 1 onder 19 herbergen meer dan slechts een handvol aan toptalenten. Een aantal daarvan heeft de potentie om eens UNA 1 te halen. Maar talent alleen is bij lange na niet genoeg. Behalve voldoende karakter en het geduld bij die talenten zelf om het uiteindelijk te halen, zal daarnaast ook veel gevergd worden van het technisch beleid binnen UNA. Benieuwd waar dat uiteindelijk in de toekomst toe leidt.

Sterke derde helft Vets
Bij de UNA Vets gaat het allang niet meer om voetbaltitels. Staan de oudste UNA jonkies nog aan het begin van hun carrières, de veteranen zijn - in sommige gevallen krakend en piepend, maar toch langzaam en zeker – op weg naar het bordje 'uitgang'. Toch spotten ze onder leiding van Marcel Piet en Rob Boesten soms nog met de natuurwetten. Zo is er tegen Beerse Boys een onwaarschijnlijke 11-0 zege, waarbij 'legend' Frank Weijers het nog onwaarschijnlijkere presteert. Namelijk om er tien in te leggen. Tien goals van de elf, zo vraagt u verbaasd. Jawel, en toch krijgt men het voor elkaar om hem na afloop niet de titel 'man of the match' toe te kennen. Op de vraag, wat dan wèl die onderscheiding zou hebben opgeleverd, komt vanuit de Vets geledingen zonder blikken of blozen het simpele antwoord: elf goals.
Maar goed, de kracht van de Vets zit 'm toch vooral in hun ijzersterke derde helft. Daarbij bestaat het hoofdmenu echt niet uit een hoop bitterballen, maar irder unnun hiiiiiiillen hoop bier. Leren drinken hoef je deze mannen namelijk niet meer, want daar hebben ze o.a. door hun contacten met de Britten van Rowhedge al flink op geoefend. Geen twijfel bij mij: naast het vorige week ook al kampioen geworden 'tiende', de best drinkende ploeg van UNA.

1000 x Wil van den Heuvel
Hulde ook aan Wil van den Heuvel. De journalist afkomstig uit het UNA nest, versloeg afgelopen zondag voor de duizendste keer een voetbalwedstrijd voor het ED. Een indrukwekkend aantal, met al die jaren als belangrijkste deugden z'n betrouwbaarheid en positivisme. Ik denk dat er, bij de zoon van de roemruchtige oud UNA stopper uit de zestiger jaren Jo van den Heuvel, van die 1000, wel meer dan 300 wedstrijden van UNA bijzitten. Proficiat Wil.

Nacompetitie
UNA's vaandelteam zal zich dus naar alle waarschijnlijkheid moeten richten op de nacompetitie, wil het althans nog een hoofdprijs pakken. Op 30 mei en 2 juni, en bij winst nog op 6 en 9 juni, kan via de eerder veroverde periodetitel alsnog de 'vergissing' van vorig jaar worden rechtgezet met een comeback.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png