Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Valkenswaard geeft zeker lijkende zege nog uit handen.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Roel Sterken (VV Vessem)

LEES MEER

Sportshowroom
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Sportshowroom
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

3 mei 2018 | - Wedstrijd van de week 

Jeugdig SBC onder Frank Weijers versneld volwassen


Deel dit bericht:


De topper in de vierde klasse G, tussen WODAN en SBC, is gekozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een interview met Frank Weijers, trainer van SBC.


Met een sterk verjongde selectie begon Frank Weijers aan zijn eerste seizoen bij SBC. Een opmerkelijke keuze, want de hij was eerder als trainer actief bij UNA, Brabantia, De Valk en SV Deurne. Zijn drukke werkzaamheden als bedrijfsleider bij een bouwcenter, noopten hem echter om het een niveautje lager te zoeken. "Bovendien begonnen ook de vele kilometers op zondag me tegen te staan. Ook wat dit betreft is SBC een uitstekende keuze."

Diverse oudere spelers haakten na vorig seizoen af en Weijers kreeg de opdracht om met een nieuwe, jeugdige selectie het verloren terrein (SBC degradeerde uit de derde klasse, red.) weer in te halen. "Niet per se dit seizoen al, maar uiteindelijk voetbal je wel om zo hoog mogelijk te spelen. Als we dit jaar al kunnen promoveren, zou het een prachtige prestatie zijn. We hoeven echter niks. Iedereen is hartstikke tevreden met de ontwikkeling van het team en we doen nog volop mee voor de prijzen."

De wedstrijd van komende zondag tegen koploper WODAN is eigenlijk een kwestie van 'd'r op of d'r onder'. Weijers: "We staan acht punten achter, met nog vijf wedstrijden te spelen. Als we winnen, maken we de competitie nog enigszins spannend. Wint WODAN, dan is het denk ik beslist." De Eindhovenaren zijn volgens Weijers de meer dan terechte lijstaanvoerder. "Het is heel simpel, zij pakken de meeste punten. Waar anderen het af te toe laten liggen. Kijk naar een EMK, maar ook wijzelf. We winnen met 7-2 van EMK en met 5-0 van Mariahout, maar laten te veel punten liggen tegen de mindere ploegen."

Knap
Weijers wijt de wisselvalligheid vooral aan de onervarenheid van een groot deel van zijn spelers. "We hebben een hele jonge ploeg. Zeer leergierig, maar soms ook nog te naïef. Het is dan al heel knap dat we nog steeds meedoen om het kampioenschap. Al is de kans behoorlijk klein. De wedstrijd van komende zondag geldt nog voor de tweede periode. Daarin staan we eerste. In de derde periode bezetten we de vierde plaats. We hebben alle kans om de nacompetitie te halen, maar als we zondag verliezen, kunnen we aan het einde van de rit ook zomaar met lege handen staan. Het belang van de wedstrijd is dus duidelijk. Ik hoef mijn spelers dus écht niet te motiveren."

Als SBC de koploper weet te verslaan, wint het de tweede periode en is het verzekerd van een alleraardigst toetje. Weijers: "De doelstelling was en is de ontwikkeling van deze hele jonge groep, individueel en als team. Gedurende het seizoen hebben we zekere positieve stappen vooruit gemaakt. Dat we nu al zover zijn, is een mooie meevaller, maar nogmaals, we hebben nog helemaal niks. Als liefhebber kan ik alleen maar genieten van deze groep en doet het me deugd dat wat ik wil overbrengen op de spelers, ook daadwerkelijk wordt opgepikt. We gaan zien wat het oplevert."

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Jeugdig SBC onder Frank Weijers versneld volwassen
(Door Willem-Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png