Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Valkenswaard geeft zeker lijkende zege nog uit handen.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Roel Sterken (VV Vessem)

LEES MEER

Sportshowroom
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Sportshowroom
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

30 april 2018 | - Column 

Column Thieu Vlemmix: Volle buit UNA uit laatste twee duels


Deel dit bericht:


Mart van de Gevel met vier doelpunten gevierde man bij UNA. De gretige spits gaat nu aan kop van de Derde Divisie topscorerslijst.

'Ut kan nog hendig' 

Column (Thieu Vlemmix)
De grote hoeveelheid louter sympathieke reacties (niet één negatieve!) op mijn laatste column op Amateurvoetbaleindhoven, voelt als een frisse regenbui na een snikhete zomerdag. Een extra bevestiging dat er met mijn columnteksten niks mis is. De opmerkingen variëren van 'verdrietig', 'verbluft', en 'verbazend', tot aan 'belachelijk', 'erg jammer' en 'ze moeten zich schamen'. Op Koningsdag schoten mij in Oers - tijdens lunch voor gedecoreerden - diverse gerenommeerde lintjesdragers aan met de kreet: "gewoon kritisch blijven", of woorden van die strekking. Ook de tientallen andere positieve reacties via diverse media geven de burger moed. Maar, rekening houdend met de – wat mij betreft foute - kritiek van het UNA bestuur, ga ik mijn belofte in de vorige column, toch gestand doen. Kort gezegd: Ik zal voorlopig 'mijn wild geraas staken'.

Met dat laatste heb ik trouwens bewust velen op het verkeerde been gezet. Laat het duidelijk zijn. Wat ik als UNA man vooral niet wil, is de kennelijk nogal kwetsbare spelersgroep extra belasten met mijn soms niet malse mening. Maar ik vertrek niet als een schim in de nacht. Ik kies ervoor om voor de rest van het aflopende seizoen mijn wild geraas te staken en....... daarvoor in de plaats een wat minder uitgesproken mening neer te pennen. Niet op de man ook, als het even kan. En daarnaast zal ik ons team benaderen als zijnde 'amateurs van goeie wil met een overeenkomst'. Dus niet meer als spelers met een heus contract, waarbij je de eisen wat hoger mag stellen, en waarbij het allemaal – indien van toepassing - wat kritischer mag zijn. Ik denk dat daarmee de dijken voldoende zijn opgehoogd om het vaandelteam niet bij het eerste het beste golfje te laten verzuipen en de muren genoeg zijn gestut om het bouwwerk van Jeroen van Bezouwen bij het minste briesje niet in te doen storten. Het zal er allicht een stuk saaier van worden, mer alla, ge kunt nie alles hebbe.
'Amateurs van goeie wil', dat zijn de mannen van Jeroen van Bezouwen tijdens de afgelopen twee wedstrijden zeker geweest. Maar waar UNA 's eigen verslaggever, de zoals altijd onnavolgbare Huub de Ruijter, kwalificaties gebruikt als 'slaapverwekkend' en 'na de pauze eerste half uur nauwelijks aankijken waard', zeg ik het nu liever anders. Mijn stelling is, dat men er tegen laagvlieger HBS (13de) op de uiterst moeilijk bespeelbare kunstmat (wordt binnenkort vervangen, met dank aan een voortvarende voorzitter) het beste van probeert te maken. Heel lang blijft het bij proberen. Naar de precieze reden daarvan zou ik kunnen gissen. Laten we dat echter liever over aan de trainer. Immers, de enthousiaste man heeft er voor doorgestudeerd. In ieder geval worden we een aantal keren door de knap debuterende keeper Robin van Iersel (Petar ligt er even uit, maar het gaat goed met 'm) gered. Als het UNA publiek vijf kwartier geduldig en vol mededogen heeft toegekeken, wordt de eerste echt mooie aanval meteen bekroond. Rob van Boekel scoort en wekt daarmee ook 'De Luifel' tot leven.
..Brian Boogers (10) heeft in de verste hoek 2-0 gescoord tegen HBS (foto FeBi)...


Dan is de beer los. Het verdekte boogschot van UNA's nummer tien - nou vooruit dan, Brian Boogers - eindigt scherp in de verste hoek (2-0). UNA blijft hierdoor in de ranglijst van de Derde Divisie dapper aanklampen bij de jonge profs van Vitesse. Op de laatste aprilzondag komt dan het op een degradatieplaats vertoevende Be Quick op bezoek. Opnieuw is er een verheugend resultaat voor die van ons. Alle hulde, immers, weer drie punten. De bezoekers krijgen in Zeelst met 5-0 op de Groningse broek. Een aantal actuele wapenfeiten op een rij: UNA 1 is bij rust nog 0-0 (!!), daarna scoort Mart van de Gevel vier keer en de gretige spits gaat nu aan kop van de Derde Divisie topscorerslijst. UNA 2 (met Tim de Wert aan het roer) stevent na een goeie winstpartij tegen concurrent OJC full speed richting titel en de veteranen van UNA gaan aanstaande zaterdag op voor hun kampioenschap. Ook het hoogste juniorenteam (onder leiding van Oscar Vergeer c.s.) kan de titel al bijna niet meer ontgaan. Wat een weelde! Voor het vaandelteam geldt: UNA blijf volhouden. Nog vier wedstrijden te gaan en om met 'onze' Wim Renders te spreken: 'ut kan nog hendig'.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

04 mei 2018 om 15:17

Pietje Puk zegt:

jhghguehrgu


Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png