Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Valkenswaard geeft zeker lijkende zege nog uit handen.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Roel Sterken (VV Vessem)

LEES MEER

Sportshowroom
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Sportshowroom
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

22 april 2018 | - Wedstrijd van de week 

Budel stelt kampioensfeest Mierlo-Hout nog even uit


Deel dit bericht:


Mierlo-Hout had zondag kampioen kunnen worden in de uitwedstrijd tegen Budel, maar kwam niet verder dan 1-1. In Nepal hoorde iemand dit juichend aan.

Een beetje vreemde gewaarwording. Terwijl de supporters van Mierlo-Hout hun favorieten nog maar weer eens een keer naar voren schreeuwden, hoopte één Helmonder stiekem op een gelijkspel tegen Budel. De vader van Thom Meeuwsen had er immers een goede reden voor. "Onze Thom staat normaal in de spits, maar zit met zijn school in Nepal. Volgende week is hij terug en dan kan Mierlo-Hout thuis kampioen worden tegen Helmondia!"
Pa Meeuwsen kreeg wat hij wilde. In de 83ste minuut kreeg invaller Dani Deelen de bal voor het doel van Budel aangespeeld en vrij voor doelman Dennis Gils schoof hij de luid bejubelde 1-1 binnen. Verdiend, dat zeker, maar Mierlo-Hout-trainer Raymond Koenraadt slaakte een zucht van verlichting. "Eerlijk gezegd zag ik het niet meer gebeuren. We probeerden van alles, maar Budel stond gewoon goed en hun keeper leek niet te passeren. Met een gelijkspel ben ik dan ook diktevreden, want ik moet mijn collega William Hoeymans complimenteren. Zijn ploeg heeft er alles aan gedaan om ons vandaag geen kampioen te laten worden. Dan volgende week maar thuis."

Vanaf de eerste minuten was het duidelijk dat Mierlo-Hout het absoluut niks cadeau zou krijgen. Budel wil graag naar de nacompetitie voor promotie en kan dus zelf de punten ook goed gebruiken. In de 5de minuut leek de thuisclub zelfs al op voorsprong te komen, maar vrij voor doelman Devidson Janzen kwam Dennis Verstraeten niet tot scoren. Een paar minuten later leek het aan de andere kant raak, maar het doelpunt van Jeroen Rooijakkers vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Linke. 'Buitenspel' oordeelde de leidsman. En in de 14de minuut moest doelman van Gils gestrekt op een venijnig schot van Chafik Mezziani.
Onhoudbaar
Mierlo-Hout was in deze fase de bovenliggende partij en leek op weg naar een voorsprong. Met name Sander Vereijken, volgend seizoen actief bij Gemert, was enkele malen gevaarlijk. Hij soleerde twee keer door de verdediging van Budel, maar Van Gils weigerde te capituleren en redde twee keer knap. Waar iedereen zich al verenigd met een 0-0 ruststand, opende Budel in de 43ste minuut eigenlijk uit het niets de score. Verstraeten haalde van een meter of 25 verwoestend uit en de bal verdween onhoudbaar in de kruising: 1-0.
Werk aan de winkel dus voor Koenraadt, die zijn teleurgestelde manschappen weer moest oppeppen. Hierin leek hij wonderwel geslaagd, want meteen na rust kwam Mierlo-Hout bijna op 1-1. Een vrije trap van Richard Rooijakkers belandde buiten bereik van Van Gils op de paal. Ook hierna bleef Mierlo-Hout de betere ploeg, maar Budel bleef gevaarlijk in de omschakeling. Na een schietkans van Dani Deelen aan de ene kant, kwam Budel in de 60ste minuut bijna op 2-0. Uit een voorzet van Dennis Verstraeten kopte Steef Vasen de bal op de lat en in de rebound redde doelman Janzen. En de Helmondse keeper was een minuut later weer attent op een schot uit de tweede lijn.

Gehoor
Hiermee hield Janzen zijn team in leven en ging Mierlo-Hout op jacht naar de gelijkmaker. Deelen stuitte opnieuw op een goed reagerende van Gils en Vereijken claimde een strafschop, maar vond geen gehoor bij de scheidsrechter. In de 69ste en 70ste minuut was invaller Nicky Sleegers namens de bezoekers dicht bij de gelijkmaker, maar Van Gils leek deze wedstrijd niet te verslaan. Een minuut later juichte heel Mierlo-Hout bij een rake kopbal van Deelen, maar Linke had een duwfout gezien en keurde de treffer af. Budel kreeg nog een schietkans via Luc Nouwen, maar uiteindelijk was het Deelen die 1-1 maakte.

Linke liet lang doorspelen, maar de pijp was duidelijk leeg bij beide teams. Met het gelijkspel kon na afloop iedereen leven, al hadden de spelers en supporters van Mierlo-Hout graag een feestje gevierd. Zo'n zevenduizend kilometer verderop las iemand met een brede glimlach het berichtje op zijn telefoon: '1-1'. Volgende week is hij er bij...
Opstellingen:

Budel: 1. Dennis van Gils, 2. Stijn Beerten, 3. Bas van Dooren, 4. Roy Claassen (14. Mikel de Windt), 5. Jelle Martens, 6. Stan van Leeuwen, 7. Dennis Verstraeten (15. Luc Nouwen), 8. Rik Bogers, 9. Jasper Beerten, 10. Steef Vasen (17. Thijs van Geldorp), 12. Jeroen Bogers.

Mierlo-Hout: 1. Devidson Janzen, 2. Bob Uijen (15. Nicky Sleegers), 3. Danny van Hout, 4. Dennis van Steenis, 5. Rick van de Ven (12. Dani Deelen), 6. Niek Klaassen, 7. Jeroen Rooijakkers (14. Milan van Maaswaal), 8. Chris Kweens, 9. Sander Vereijken, 10. Chafik Mezziani, 11. Richard Rooijakkers.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

22 april 2018 om 19:42

Barry Batspak zegt:

Sportieve wedstrijd. Geen kaarten. Soms een beetje fel maar binnen de grenzen van het normale. Eerlijk verdeeld beide een punt. Alleen jammer dat een begeleider van Budel met haarmat en donkere bril moest provoceren bij het halen van een bal. Moet je dan echt de bank van je tegenstander provoceren. Draag de normen van je club op een nette manier uit. En niet op deze manier. Dit was het enige smetje op deze wedstrijd. Keurig verslag van Jan Willem.


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Budel stelt kampioensfeest Mierlo-Hout nog even uit
(Door Willem-Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png