Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Valkenswaard geeft zeker lijkende zege nog uit handen.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Roel Sterken (VV Vessem)

LEES MEER

Sportshowroom
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Sportshowroom
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

19 april 2018 | - Wedstrijd van de week 

Mierlo-Hout dit seizoen absoluut de beste in 3C


Deel dit bericht:


Budel-Mierlo-Hout is gekozen als 'Wedstrijd van de Week'. Hieronder een interview met Raymond Koenraadt, trainer van 'bijna kampioen' Mierlo-Hout


Na de degradatie uit de tweede klasse, wilde Mierlo-Hout zo snel mogelijk weer terug op het oude niveau. De ambitieuze club trok voor dit karwei trainer Raymond Koenraadt aan. De ex-betaald voetbalspeler trof een ploeg aan die weliswaar een mentale klap had gehad, maar tegelijkertijd ook zeer gebrand was om nieuwe successen te boeken. Trainer en club klikten en Mierlo-Hout staat aan de vooravond van het kampioenschap in de derde klasse C.

Koenraadt was voorheen trainer van SBC en daarvoor was de oud-speler van FC Eindhoven, Helmond Sport, Veloc, DBS en Stiphout Vooruit vijf seizoenen werkzaam bij Erp. Hij kijkt terug op een zeer geslaagde missie bij Mierlo-Hout. "Bij winst op Budel zijn we ongeslagen kampioen. Een geweldige prestatie van een ploeg die dit seizoen absoluut de beste was. Individueel én als team. We hebben slechts drie keer gelijk gespeeld en de rest van de wedstrijden allemaal gewonnen. Budel is de nummer 2 en heeft zestien verliespunten meer."
De succesvolle trainer roemt voornamelijk het collectief, maar benadrukt dat hij in alle linies wel enkele hele goede spelers heeft. "We hebben niet alleen de meeste doelpunten gemaakt, maar ook verreweg de minste treffers tegen. Dit zegt, denk ik, wel genoeg over onze kracht. We zitten eigenlijk vanaf de eerste wedstrijden in een flow en maken nog bijna wekelijks progressie. Daar hebben de uitstekende resultaten natuurlijk ook aan meegeholpen. Bovendien beschikken we over een goede 'bank' en dit is écht een weelde. Ook als ik spelers wissel, worden we er niet zwakker van."

Druk
Toen Koenraadt kennis maakte met zijn nieuwe club en na de eerste trainingen, had hij al snel in de gaten dat er de nodige druk op zijn elftal stond. "Het werd misschien niet met zoveel woorden gezegd, maar Mierlo-Hout wilde zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse. We hadden er zeker de kwaliteiten voor, maar het was toch even afwachten of er een klik zou zijn tussen selectie en trainer, hoe sterk de tegenstanders zouden zijn en hoe de spelers zouden omgaan met de degradatie. Alles viel echter meteen op zijn plaats en hoewel we ook wel eens wat tegenslag hebben gehad in de competitie, waren de resultaten vanaf het begin uitstekend."
Er is dan ook niemand meer die nog twijfelt aan het kampioenschap van Mierlo-Hout. "Het zou mooi zijn als we zondag de titel pakken tegen Budel", aldus Koenraadt. "Al hoop ik wel dat zij zich daarna nog plaatsen voor de nacompetitie. Budel heeft een leuk elftal en ze doen het prima. Ik gun William Hoeymans en zijn ploeg het allerbeste. Na zondag..."

Eigen kracht
En dan terug op het oude niveau. Koenraadt: "We hebben zeker genoeg kwaliteiten om in de tweede klasse een goed figuur te slaan. Ik wil ook volgend seizoen uitgaan van onze eigen kracht en ons niet laten leiden door de sterkte van de tegenstander. Gelukkig blijft de selectie grotendeels intact en kunnen we verder bouwen aan Mierlo-Hout als een stabiele tweedeklasser."

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Mierlo-Hout dit seizoen absoluut de beste in 3C
(Door Willem-Jan Schampers)
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png