logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Riethoven neemt voorschot op aanstaande kampioenschap

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Mitchel Kluijtmans (Nw Woensel) naar Valkenswaard

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

16 april 2018 | - Column 

Kampioenskansen UNA danig verprutst


Deel dit bericht:


Met slechts twee punten achterstand en nog zeven duels te gaan, leken UNA's kansen voor de titel vóór zondag nog alleszins redelijk. Door de 3-0 nederlaag bij Hercules zijn die nu danig verprutst.


Wel smullen van Champions League
(door Thieu Vlemmix)UNA bleek zich in Utrecht niet aan de omstandigheden aan te kunnen passen. De rustige spelopbouw van de Zeelstenaren stond in schril contrast met het spel van de thuisploeg.
Op het hobbeldebobbel veld wachtte Hercules geduldig op de eigen speelhelft om na balverovering meteen de diepte te zoeken. De snelle thuisspitsen wisten daar veelvuldig raad mee. Met 3-0 kwam UNA zelfs nog goed weg.

UNA aangewezen op tegoedbon
Na deze nederlaag is UNA, met vijf punten achterstand op Jong Vitesse en nog zes duels te gaan, nu waarschijnlijk aangewezen op de tegoedbon die het nog achter de hand heeft: de eerste periodetitel. Daarmee heeft het recht verworven op de nacompetitie en kan dus nog promoveren.

Sensatie in Champions League
'Hooggeëerd publiek....' De hoge hoed, een buiging. Bij het voetbal van de afgelopen week moest ik onwillekeurig aan die aankondiging terugdenken, als we ons vroeger als kinderen met rode konen in het circus vergaapten.

Nu de verschillende topcompetities in hun finales belanden, zijn de krachtsverschillen klein en is de spanning groot. Geluk en pech liggen dichter bij elkaar. Zo start Barcelona - na een schijnbaar veilige 4-1 thuis - in Rome als de onbekommerde bekerhouder. Eerste gaap: Maar toch wordt 't alsnog sensationeel uitgeschakeld door een AS Roma met het mes tussen de tanden, en mèt onze Kevin Strootman. In een andere kwartfinale van de is er de veldslag in Manchester tussen het plaatselijke City en Liverpool. Manchester City staat bekend als poenerig, maar is onder Pep Guardiola en geweldenaar Kevin de Bruyne eindelijk een echte topploeg geworden. Er tegenover, het eveneens puisant rijke Liverpool, dat ondanks alles toch een echte volksclub gebleven is. De week ervoor is het vooraf al oorlog in Liverpool en komt de City bus met de spelers zwaar gehavend aan.

Het wordt een heerlijk voetbalgevecht. Man City – dat de eerder opgelopen 0-3 achterstand weg moest werken – rolt aanvankelijk als een bulldozer over de mannen van de Mersyside heen. Getreuzel door 'onze' Virgil van Dijk – de wedstrijd is dan nauwelijks begonnen - wordt meteen afgestraft, 1-0. En vervolgens wordt Liverpool overspeeld en overspoeld. Vooral aan de rechterkant. Daar gaat de zwakke back Alexander-Arnold ten onder tegen een briljante Sané. We willen ze niet kwijt, maar anders zou ik zeggen: 'Herr Klopp wissen sie, wir haben immer noch zwei gute flügelverteidiger, Sander van Weert und Tom Scheepers'. Wat weinigen hadden voorzien, lijkt toch te gaan gebeuren. Het gezicht van Jürgen Klopp staat op donder en bliksen ('het zal toch niet...'). Maar met de riemen strak aangegespt, als door een wonder en met meer geluk dan wijsheid (plus nog een onterecht afgekeurd doelpunt van Sané), bereiken The Reds verder ongeschonden de rust. Via nog zo'n briljant heerschap en fenomeen Mohamed Salah komen ze, na bijna een uur, zelfs langszij. Dan komt ook de klasse van 'onze' Georgino Wijnaldum bovendrijven en trekken de bezoekers de wedstrijd definitief naar zich toe. Wat een partij voetbal tussen twee giganten! De dag erop is 't weer raak. Juventus, dat zich eerder in dit toernooi tegen Tottenham Hotspur als een wild om zich heen schoppende Oude Dame had doen gelden, toont onverwachte vitaliteit in Bernabeu. Tenslotte gaan Buffon c.s. tegen Real Madrid in de naspeeltijd toch nog door de gesleten knieën.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png