Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Het seizoen 2017-2018 zit er op!

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg
Martien Geeven BV Bandenservice Acht Basemans Schoenen Martien Geeven

15 april 2018 | 3e klasse D

Reusel Sport - Bladella: 5-0


Deel dit bericht:


ReuselSport/CoTrans overklast Bladella in Kempische derby en wint verdiend met 5-0

We beginnen deze keer het verslag met de wijsheid van ReuselSport/CoTrans doelman Paul Dijkmans, die op de vraag van een verslaggever van de krant "waarom hij voor ReuselSport had gekozen en niet voor Bladella?" een duidelijk antwoord gaf: Ik heb gekozen voor de beste team. Een antwoord wat deze middag door de geel-zwarten nog eens werd bevestigd. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de rode kaart van Bladella aanvoerder Teun Grimbergen in de 29e minuut het de Reuselnaren wel makkelijker maakte. Voor de pauze zorgden Dave Hermans en uitblinker Jim Daniëls voor een 2-0 ruststand. Na de pauze zorgde Jim Daniëls door een hattrick en Tuur de Laat voor een 5-0 eindstand. Het waren vijf prachtige doelpunten na fraaie aanvallen. De jeugdige scheidsrechter T. Vissers uit Dinteloord floot een prima wedstrijd.
ReuslSport/CoTrans begon met invallers voor de geblesseerde Rick Louwers en de geschorste Ralf Lavrijsen. Na de huldiging van Dave Hermans, Mark Faes en Ralf Lavrijsen die alle drie ruim 250 wedstrijden in het eerste hadden gespeeld begon de jeugdige (20 jaar) talentvolle scheidsrechter, ruim begeleid door KNVB functionarissen, aan de Kempische klassieker ReuselSport/CoTrans-Bladella. Onder een lekker voorjaarszonnetje en veel publiek kwam Bladella het best uit de startblokken. Met snel aanvallend voetbal en een geweldige inzet kwam het eerste kansje voor Steef Vosters die strandde op de Bladella keeper Vermeiren, wat ook Dave Hermans tot tweemaal deed. In de 13e minuut een pass van Jim Daniëls op Wout Vosters die terug legde op Steef Vosters, die zijn harde pegel juist over zag gaan. Een minuut later was het wel raak. Jeugdspeler Wout Vosters bediende de op volle snelheid liggende Dave Hermans op maat die fraai afrondde en Vermeiren geen schijn van kans gaf. 1-0 In de 16e minuut was het Bart de Jong aan Bladella zijde die zijn eerste kans kreeg. Paul Dijkmans redde ten koste van een corner die niets opleverde. Het spel ging in deze fase snel op en neer en binnen een minuut redde Bladella doelman Vermeiren fraai op een afstandsschot van Mark Faes. Even daarna moest Mark Faes zich laten vervangen door Nick Wouters vanwege een liesblessure. Brahim ging op de plaats van Mark Faes en Nick op de plaats van Brahim spelen. Aan het spel veranderde niet veel, de thuisploeg bleef de bovenliggende partij en dat werd in de 29e minuut niet anders toen Bladella aanvoerder Teun Grimbergen rood kreeg voor het neerhalen van Dave Hermans. In de 38e minuut werd de score door de thuisploeg verdubbeld. Jim Daniëls kopte fraai raak uit een voorzet van Dave Hermans. In de 43e minuut kwam een voorzet van Dave Hermans juist niet aan bij Tuur de Laat om af te ronden zodat we met een 2-0 stand de rust in gingen.
Bladella begon de tweede helft met Rob Wouters voor Pim van Erp. Tom Maas ging naar de spits en in de 48e minuut kwam het eerste kansje voor Bladella, Bart de Jong strandde echter op Paul Dijkmans. Vanuit de tegenaanval maakte Tuur de Laat de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Enkele minuten later had Tom Maes pech dat zijn schot tegen de paal belandde. In de 64e minuut schoot Jim Daniëls een terug gelegde bal keihard in de kruising 4-0. De thuisploeg bracht hierna wissels in. De 16-jarige Jorg Dickens kwam voor Wout Vosters en Ruud Jansen voor Tuur de Laat. Voor deze laatste wissel plaatsvond had Tuur de Laat Jim Daniëls nog vrij voor doel met het hoofd bediend om de 5-0 binnen te schieten. Nadat Dave Hermans nog in de handen van de doelman schoot floot scheidsrechter Vissers na 90 minuten voor het einde. Zondag gaat ReuselSport/CoTrans op bezoek bij rode lantaarndrager Nieuw Woensel. De bus vertrekt om 12.45 uur bij 't Centrum. Supporters wij rekenen weer op jullie steun!

Bladella zwaar onderuit (verslag Bladella)

De vijfde wedstrijd in vijftien dagen bleek er een te veel voor Bladella. De ploeg die in achttien wedstrijden slechts dertien tegentreffers moest incasseren, kreeg in wedstrijd negentien vijf goals te verwerken. Met name het linker aanvalsblok van Reusel Sport en het extra's dat spits Jim Daniëls kon brengen, waren voor Bladella een brug te ver.
Dat gold zeker in het uur dat men met tien man oplossingen moest zoeken.

De eerste minuten van de wedstrijd was de bal voornamelijk op de helft van Reusel Sport. Maar toe in de achtste minuut de gastheren zeer gevaarlijk konden doorkomen, keerde het tij. De spelers van Reusel Sport vonden elkaar gemakkelijker en kwamen voornamelijk via de vleugels sterk in de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in een doelpunt van Dave Hermans die een voorzet van rechts bekwaam afrondde. Reusel Sport bleef in het vervolg de betere ploeg en creëerde enkele kansen. Bladella kon er alleen een actie van Bart de Jong tegenover stellen. Zijn schot werd geblokt waardoor het gevaar daaruit was verdwenen.
Na een half uur spelen werd Dave Hermans ter hoogte van de middenlijn gevloerd door Teun Grimbergen. Dat leverde de Bladellaspeler een rode kaart op. In de daarop volgende periode moest de anders zo solide verdediging van de Schippersmannen zich reorganiseren. Men had er grote moeite mee. Reusel Sport profiteerde daarvan gretig. Een voorzet van de linkerflank werd hard en hoog ingekopt door spits Jim Daniëls. Hij bepaalde daarmee de ruststand op 2-0.
De tweede helft begon bij Bladella met Rob Wouters voor Pim van Erp. Rob van den Boom verhuisde naar de rechtsachterpositie. Tom Maas verscheen in de spits naast Niels Krekels. Bladellamascotte Yordi Merkhorst zag Bladella dreigender worden. Bart de Jong kwam goed door maar zijn schot was te zwak om doelman Paul Dijkmans in de problemen te brengen. Het zat even niet mee, want in de daarop volgende aanval over links wist Reusel Sportspits Tuur de Laat de 3-0 te maken. In de fase die volgde trachtte Bladella met veel inzet nog iets terug te doen. Het gaf daardoor wel, noodgedwongen, veel speelruimte aan de tegenstander. Het was uit dit opportunistisch spel dat Tom Maas zijn inzet op de paal zag belanden. Reusel Sport maakte echter gretig en effectief gebruik van de geboden ruimte die de Schippersmannen weg moesten geven. Na een uur spelen was het Jim Daniëls die voor 4-0 zorgde. Voor Bladella was daarna Anel Selimovic nog tot twee maal gevaarlijk met harde schoten maar doelman Dijkmans redde bekwaam. Jim Daniëls kon daarna nog voor de derde keer scoren en de eindstand van 5-0 op het scorebord brengen.

Met deze ruime overwinning zette Reusel Sport een succesvolle fase in de competitie voort en is het zaak voor Bladella om de wonden te likken en komende zondag thuis tegen BES weer bij de les te zijn.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg